Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ulusal Kanal'a Ceza

sandalye

Öne çıkan mesajlar

Ractamainus said:

Viktor said:

said:
Ben bu zamana kadar TKP, ÖDP, EMEP genel başkanlarını ya da yardımcılarını bir arada hangi tv kanalında izlediğimi hatırlamıyorum. Sanırım izlemedim.

e normal

hepsini toplasan %0,5 etmiyor toplam oylari asdf, bende televizyoncu olsam bende cagirmam

bu kadar senedir siyaset yapiyorsun, genel secime itkidar olmak icin katiliyorsun ve 100 delerle degil 1000 delerle sayiliyor oyun, israrla devam ediyorsun buna

zaman kaybi direk sunlari ozel oalrak tv ye cikarmak

bu söylemden sonra akp'nin çoğunlukçu demokrasi anlayışına muhalefetinin de hiç bir anlamı yok.

cogulculuk baska sey

akilsizlik baska sey

%1 oyu bulup, bagimsiz bir tane bile milletvekili sectiricek cogunlugu olusturamiyorsa "siyasi parti" denmez ona, STK olur kapar vakif olur sesini oyle dile getirir

"genel secim" den bahsediyoruz burda, dunyanin hicbir ulkesindede ciddiye alinmaz bu tarz partiler, zaten oturmus dmeorkasilerde ihtiyacta yoktur, parti ici demokrasi sayesinde isler zaten

aha 3 tane dandik sol parti ornegi vericem

EMEP, IP ve TKP

aralarindaki ideolojik fark stalinmi mao mu yoksa kemalizm sosuyla harmanlanmis komunism den ibaret

hepsi sosyalist

toplasak oylarini 250.000 ediyor 35 milyon secmende, gene %1 etmiyor hani bi bagimsiz aday bile cikaricak gucleri yok su hesap, bunalr bri cati altinda birlesip bir platform olsuturup 2-3 aday belirleyip soksa mecliste seslerini duyurucaklar ama yok, soruyorsun TEK BASINA IKTIDARIZ diyor

gelelim cakma diger partilere

HYP var, 175 bin oy almis baykalin eseri, CHP den ideolojik zerre farki yok yasar nuri ozturku elidne tutamadi baykal, bi tek basina iktidarci parti daha cikti oysa CHP catisinda tutsaydi gereksiz cope giden 175 bin oy chp ye gidicekti

e bakiyoruz gecen secim, genc parti var lan 1 milyon oy almis, dunaynin en gereksiz partisiydi gene, ulkeyi yoentmeye talip uzan in cikti butun camasirlari simdi "birdaha turkiyeye donmem" diye pariste kacak hayati yasiyor

genel secimlerde %1 bulamiyorsan ve israrla tek basina secime giriyorsan zaten demokrasi nedir anlamamissin demektir, secim ittifaklari veya platformlar bunun icin vardir hani

ama sen mao sabah 8 de tras oluyordu stalin 10 da o yuzden mao adam degil diye kalkip yani parti kurarsan bizim turk solu gibi, kimse seni ciddiye almaz haliyle direk disband edip partiyi stk kur cok daha iyi is yaparsin
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor said:

Ractamainus said:

Viktor said:

said:
Ben bu zamana kadar TKP, ÖDP, EMEP genel başkanlarını ya da yardımcılarını bir arada hangi tv kanalında izlediğimi hatırlamıyorum. Sanırım izlemedim.

e normal

hepsini toplasan %0,5 etmiyor toplam oylari asdf, bende televizyoncu olsam bende cagirmam

bu kadar senedir siyaset yapiyorsun, genel secime itkidar olmak icin katiliyorsun ve 100 delerle degil 1000 delerle sayiliyor oyun, israrla devam ediyorsun buna

zaman kaybi direk sunlari ozel oalrak tv ye cikarmak

bu söylemden sonra akp'nin çoğunlukçu demokrasi anlayışına muhalefetinin de hiç bir anlamı yok.

cogulculuk baska sey

akilsizlik baska sey

%1 oyu bulup, bagimsiz bir tane bile milletvekili sectiricek cogunlugu olusturamiyorsa "siyasi parti" denmez ona, STK olur kapar vakif olur sesini oyle dile getirir

"genel secim" den bahsediyoruz burda, dunyanin hicbir ulkesindede ciddiye alinmaz bu tarz partiler, zaten oturmus dmeorkasilerde ihtiyacta yoktur, parti ici demokrasi sayesinde isler zaten

aha 3 tane dandik sol parti ornegi vericem

EMEP, IP ve TKP

aralarindaki ideolojik fark stalinmi mao mu yoksa kemalizm sosuyla harmanlanmis komunism den ibaret

hepsi sosyalist

toplasak oylarini 250.000 ediyor 35 milyon secmende, gene %1 etmiyor hani bi bagimsiz aday bile cikaricak gucleri yok su hesap, bunalr bri cati altinda birlesip bir platform olsuturup 2-3 aday belirleyip soksa mecliste seslerini duyurucaklar ama yok, soruyorsun TEK BASINA IKTIDARIZ diyor

gelelim cakma diger partilere

HYP var, 175 bin oy almis baykalin eseri, CHP den ideolojik zerre farki yok yasar nuri ozturku elidne tutamadi baykal, bi tek basina iktidarci parti daha cikti oysa CHP catisinda tutsaydi gereksiz cope giden 175 bin oy chp ye gidicekti

e bakiyoruz gecen secim, genc parti var lan 1 milyon oy almis, dunaynin en gereksiz partisiydi gene, ulkeyi yoentmeye talip uzan in cikti butun camasirlari simdi "birdaha turkiyeye donmem" diye pariste kacak hayati yasiyor

genel secimlerde %1 bulamiyorsan ve israrla tek basina secime giriyorsan zaten demokrasi nedir anlamamissin demektir, secim ittifaklari veya platformlar bunun icin vardir hani

ama sen mao sabah 8 de tras oluyordu stalin 10 da o yuzden mao adam degil diye kalkip yani parti kurarsan bizim turk solu gibi, kimse seni ciddiye almaz haliyle direk disband edip partiyi stk kur cok daha iyi is yaparsin

Koyu renkle işaretlediğim yerler içler acısı durumunu ortaya koyuyor. Ama ben yine yazayım.

Demokrat mısın sorusunu sormak ihtiyacı hissediyorum sana. Değilsen bu dediklerinin hiç birine verecek bir cevabım yok ama evet demokratım diyorsan da kocaman bir OHA demek gerekiyor sana. Sen ne bakıyorsun bizim ülkemizdeki seçim sistemine? Başka ülkelerde 0,5% oy alan parti bile meclise temsilci sokuyor ki öyle olmalı. Sen çık bakalım ortaya, hedehöt partisi başkanıyım, bana oy verin diye. O dalga geçtiğin oylardan kaç tanesini alacaksın? Ya da kolay mı sanıyorsun sen hele bir de Türkiye'de ve hele senin gibi bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmuş milyonların arasında politika yapmayı?
(Not:Koyu renkle işaretlediğim yerlerde ciddi bilgi eksiklikleri var, hadi kibarlıktan vazgeçeyim cidden sallamışsın, aç öğren doğrusunu)

Ayrıca, konu ULUSAL KANAL'ın ceza alması iken senin içinde nasıl bir nefret, nasıl bir hırs, nasıl bir iğne batması-canını yakması durumu hasıl olmuş ki buraya ısrarla konuyu sulandıran mesajlar yazıyorsun? Nedir bu nefretin-hırsın sebebi?
Sosyal ağlarda paylaş

cok komiksin ya, ciden dunaydan haberin yok ve bunu postalaridna defalarca bzie gosteriyorsun ondan sonra gelip bu isin tahsilini gormus adama "cahil" diyorsun kulaktak dolma bilgilerinle

ondan sonra birde gucenmeden "bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak" kalibini kullaniyorsun

e pes yani

secim sistemi nedir bilgin yok, turkiye bugun barajli d'hondt kullaniyor, d'hondt u turkiey disidna kullanan yiginla demokrasi varki cahil oldugun icin "GERCEK DEMOKRASILERDE %0.5 ALAN TEMSIL HAKKINA SAHIP OLUR, AVRUPA CUNKI KESIN MODERNDIR" zihniyetiyle desteksizce sallamissin, yazik bari elestirdigin adamalrdan farkin olsun ama kafa ayni minion kafasi ne yazikki

neyse devam edelim

d'hondt da bri secim bolgesinde partilerin aldikalri oylar siralanip aday sayisina gore bolunur, yani tamamen salliyorum bir seicm bolgesinden 6 vekil cikicaksa bu vekiller ilk 3 parti arasinda pay edilir, baraj olmasa bile isci aprtisi gibi 8. veya 9. parti gelip meclise temsil hakki elde edemez zira azinligin cogunluga hukmetmesi dunyanin hcibri yerinde gorulmemistir

ha milli bakiye sistemi vardir turkiyede 1960 anayasasinin getirdigi, dunyanin baska yerindede yoktur bu sistem hani ama akademisyenler tarafidnan getirilsede herhangi bir iz birakmamis, aksine istikrar konusunda sorun cikardigi gorulmsutur, milli bakiye sistemidne ulke genelidnek iartik oyalr toplanir ve %2.5 oy alan bir parti 15 sandalyeye ulasabilirki turkiyede komunist aprtiler bu sekilde 30 vekil gormuslerdir ancak durum bu olunca hukumet kurmak zorlasmakta, cogunluk azinligin elinde oyuncak olmaktadir, iste koalisyona 30 vekille girip 8 bakanlik istendii gorulmsutur bu ulkede

bunun yaninda d'hondt sisteminde bagimsiz adaylar daha avantajlidir cunki partiler kadar oy cikarmadan secilme sanslari vardir ki genellikle en cok oy alan partiden sandalye calarlar

ornek olarak 2007 de istanbul 1. bolgeyi alalim

AKP 942.490 13 millet vekili
CHP 639.929 8 millet vekili
MHP 208.781 2 millet vekili

yani dhond altinda akp 72.000 oylar bir vekil cikarmis birinci parti olarak
chp icin bu rakam 79.000
mhp icin 104.000

olmustur ancak normal hesapta akp 14 vekil cikarabilicekken bagimsiz aday ufuk uras 79.000 oy alip akp den bir sandalye kapmistir

yani grodugunu gibi mhp ortalama 104.000 oy ile bir vekil anca cikarir ve baraj mucadelesi evrirken bir ise yaramayan ufuk uras 79.000 ile parlementoya girebilmistir

ama gucbirligi soylemez bunu minionlarina veya halka cunki gucbirligi adaylari eger secilrise izmir gibi chp nin cogunlukta oldugu bir ilden chp nin sandalyelerinden calicaktir ama siste tabikide boyle basit degildir, 324234234 sayf ayapmiyim diye kabaca bi hespa yaptim ama hala ben doyamdim diye navrsa dahada aicp konunun icine edebilirim

gelelim "YAAUUU AVRUPA MEDENI BARAJ YOK 0.001 ALAN MECLISE GIRIYOR" geyigine

ulke genelinde alinan oy yuzdesinin zerre onemi yoktur
secim bolgelerinde alinan oy onemlidir, secim baraji 0 olsa bile turkiyenin herhangi bir ilinde ilk 5 e girmeyi beceremeyen hicbir parti vekil cikaramaz, isterse turkiye genelinde %8 oy almayi bir sekil basarmis olsun

bunun yaninda secim barajlarian doncuek olursak d'hondt

said:
Arjantin, Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Doğu Timor, Ekvador, Finlandiya, Galler, Hırvatistan, Hollanda, İskoçya, İsrail, İzlanda, Japonya, Kolombiya, Macaristan, Makedonya, Paraguay, Polonya, Portekiz, Romanya, Sırbistan, Slovenya, Şili ve Türkiye

su ulkelerde uygulanmaktadir

d'hondt icin genelde kullanilan baraj %2-5 araligidir dir ama bu %2 yi gecen parlementoya giricek demek degildir, belirli bir secim bolgesinde ilk 3 e girip vekil cikarabilmeside lazimdir, hicbri bolgede secim akzanamayan parti daha once dedigim gibi baraji gecse gene vekil cikartamaz

gercek demokrasilerde ise bu secim ittifaklarini gundeme egtirir, parcalanmayi degil uzlasma yoluyla cogulculuk isler ama mitoz bi sekilde ayni ideolojiye sahip oldugun adami bile VAY FETOCU ADAY GOSTERDI KESIN AMERIKAN URUNU diye dislayan bir zihniyet cogulculugu anca marjina lfikirleri azinlikta kaldiginda telaffuz etmektedir

ha gelelim parlementer rejime

cocuk kandirmiyoruz burda, gercek anlamda isleyen demokrasi dunyada zaten yok, temsili dmeokrasi var

ama temsili demokrasi uniter sistemlerle beraber kesinlikle yurumuyor, vandaki, hakakrideki, konaydaki adamin sectigi ulkenin tamamini yonetiyor, gidiyor izmirde muglada gunluk aysami etkiliyen konularda karar aliyor

o yuzden yerel yonetimelr diey bir sey var, yerel yonetimler ozerk olmassa zaten demokrasiden bahsetmeye gerek yok ki gercek anlamda "demokrat" olan ulkelerin cogu cogulculugu bu sekilde sagliyor, izmiri izmirlinin sectigi adam, diyarbakiri diyarbakirlinin secitigi adam yonetmeli

istanbullunun evrgisi istanbula, izmirin vergisi izmire, ankaranin vergisi ankaraya harcanmali ama bizim sozde dmeokratlarin dmeorkasi sevdasi "ozerklik" kelimesi ile sona eriyor, OZERK OLURLARSA AYRILIRLAR ULKEDEN, BOLUCULUK YUUU diye gaza gelmeleride demorkasiyi ne kadar sindirdiklerini gosteriyor zira birisi demorkasiye cidden inaniyorsa istemedigi bir ulkenin boyundurugu altinda yasamak istemeyen insanin hakkinida gozetir

ama bzide demokrasi aiznlikta kalanalrin agzina sakiz yaptigi bri arac iste, cogunluga gelince direk 180 derece donmeleride o sebeptendir

ha sormussun bide utanmadan demokratmisin diye

hayir ben demokrat degilim ama merak etme sende demokrat degilsin, ama en azindan diyarbakirliyi diyarbakirlinin yoentmesini, izmiri izmirlinin yoentmesini benimsedigim icin senden daha demokratim

ozerklik konusu turkiyedeki cakma liberallerin ve demokratlarin turnusol kagididir direk

bunada "her ulkenin sartlari farkli" kalibinda cevap verilecegini bilecek kadarda iyi taniyorum ne yazikki yurdum insanini, demokrasi nedir bilmeden dmeorkatim diye gezen cok insan var bu ulkede
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor said:

bunun yaninda d'hondt sisteminde bagimsiz adaylar daha avantajlidir cunki partiler kadar oy cikarmadan secilme sanslari vardir ki genellikle en cok oy alan partiden sandalye calarlar

ornek olarak 2007 de istanbul 1. bolgeyi alalim

AKP 942.490 13 millet vekili
CHP 639.929 8 millet vekili
MHP 208.781 2 millet vekili

yani dhond altinda akp 72.000 oylar bir vekil cikarmis birinci parti olarak
chp icin bu rakam 79.000
mhp icin 104.000

olmustur ancak normal hesapta akp 14 vekil cikarabilicekken bagimsiz aday ufuk uras 79.000 oy alip akp den bir sandalye kapmistir

yani grodugunu gibi mhp ortalama 104.000 oy ile bir vekil anca cikarir ve baraj mucadelesi evrirken bir ise yaramayan ufuk uras 79.000 ile parlementoya girebilmistir

ama gucbirligi soylemez bunu minionlarina veya halka cunki gucbirligi adaylari eger secilrise izmir gibi chp nin cogunlukta oldugu bir ilden chp nin sandalyelerinden calicaktir ama siste tabikide boyle basit degildir, 324234234 sayf ayapmiyim diye kabaca bi hespa yaptim ama hala ben doyamdim diye navrsa dahada aicp konunun icine edebilirim

Ya ne kadar boş bir adamsın sen ya?! Bir insan bu kadar mı itiraf eder cehaletini?Sen gerçekten hiç mi okumadın CUMHURİYET GÜÇBİRLİĞİ PLATFORMU'nun kuruluş amacını? Baştan beri CGP bunu savunuyor. Yani meclise girecek her ekstra parti ya da bağımsız grubunun 1. partiden yani AKP'den milletvekili alacağını söylüyor. Ve buna tek istisna aynen senin yazdığın gibi İZMİR. Ama İzmir gibi bir yerde 1. bölgede de, 2. bölgede de CGP'nin 1'er adayı vardır. Birisi em.korg. Yaşar Müjdeci, diğeri de Doğu Perinçek. Her biri 20-30 tane CHPli vekile bedel adamlar.

Laf kalabalığı yapma Viktor.
Bak bana karşı cephe alan herkes aynı hatayı yapıyorsunuz. Aklınız sıra daha uzun yazarsanız beni köşeye sıkıştıracağınızı sanıyorsunuz ama aksine daha beter batırıyorsunuz ortalığı.

Sözün özü: Bu sistemi delmenin yolu CGP'nin bağımsız adaylarının desteklenmesidir.

Sonuç:Yazımın hiçbir yerinde ne Avrupa moderndir dedim, ne de onlara özendiğimi gösteren en ufak bir şey yazmadım. Sadece bir tespit yaptım, sana herşeyi ben öğretmek zorunda değilim, araştır, gör. Dünyanın bir çok yerinde 0,5% oy alan partiler bile meclise giriyor şeklinde yazınca sen bunun neresinde Avrupa hayranlığı gördün.

Yavrum, ben 18 yaşımdan beri
NE ABD, NE AB!
TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE!
diye bağırıyorum.
Türkiye'nin dört bir yanında TÜRKİYE'nin birlik ve bütünlüğünü savunan eylemlere katılıyorum.
Vatanseverleri destekliyorum.

Sen ne yapıyorsun? Bu forumda benimle aptalca manasız, anlamsız, saçma sapan tartışmalara girmekten başka ne yapıyorsun? Klavye şövalyesi olmak kolay. Sen daha eleştirdiğin, yerin dibine geçirdiğin adamların hayatları ile ilgili yüzeysel bilgilerin dışında ne biliyorsun?
AYIP!

Diyarbakır'ı Diyarbakırlı'nın, İzmir'i İzmirli'nin yönetmesini savunmak saflıktır ya da aptallıktır. 3. bir ihtimal İHANETTİR. Başka bir ihtimal yok. Bu ülke üniter devlettir. En azından anayasası değişmediği sürecede öyle kalacaktır. Senin dediğin gerçekleşirse Diyarbakırlı Diyarbakır'dan çıkamaz, İzmirli İzmir'den. Bunu göremiyor musun? Ütopik olarak nitelediğin, dalga geçtiğin, aklın sıra buradan benim gibi adamlara da haklarında ayar verdiğin, salladığın adamlar senden daha gerçekçi...Daha çok ayakları yerlere basıyor.
AYIP 2!
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:

seçim yasakları geldi bu arada.. aslında 2sinde başladı. dokanmadık bişi yapmadık. son günler artık..

hepar, güç birliği falan.. cıssssss.

gerisi seçimden sonra işallah.

dayanın 2 gün

E bütün kanallar hala propagandasını yapıyor partilerin, reklamlarını gezdiriyor?!?!Yasak bunlarla ilgili değil sanırsam?
Sosyal ağlarda paylaş

meclis tuzugunde madde var lan, dalga gecmeyin

-....Dogu Perincek mecliste bulunuyorsa, sayim sirasinda random 20-30 atilip attigi oy bu kabul edilir...

zaten bu yuzden almiyorlar adamcagizi meclise, tek absian 20-30 oy hakki aldigi icin guvenoyu konusunda hukumeti bile dusurebilir, eger IP ile meclise griseydi misal hukumet kurma sayisi 276 iken perincekin haxxor feat i yuzunden 251-241 arasi vekille kurabiliyorlardi hukumeti. o yuzden adami attilar iceri zaten cunki emin adimlarla iktidara yuruyordu

CIA oyunu bunlar hep, oyuna gelme turkiyem!
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor said:

meclis tuzugunde madde var lan, dalga gecmeyin

-....Dogu Perincek mecliste bulunuyorsa, sayim sirasinda random 20-30 atilip attigi oy bu kabul edilir...

zaten bu yuzden almiyorlar adamcagizi meclise, tek absian 20-30 oy hakki aldigi icin guvenoyu konusunda hukumeti bile dusurebilir, eger IP ile meclise griseydi misal hukumet kurma sayisi 276 iken perincekin haxxor feat i yuzunden 251-241 arasi vekille kurabiliyorlardi hukumeti. o yuzden adami attilar iceri zaten cunki emin adimlarla iktidara yuruyordu

CIA oyunu bunlar hep, oyuna gelme turkiyem!

B)- Kendine yakışanı yapmaya devam ediyorsun. Aferin.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...