Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Case Sensitive File System

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Merhaba arkadaslar,
ben gecen sene bir macbook pro almistim aldiktan birkac ay sonra farkettim ki macbook'un icine leopard'i kuran kisi bilgisayari case sensitive ayarlamis. Bu nedenle adobe gibi bir suru program firmasinin urunlerini kullanamiyorum. Bu sorunu nasil cozebilecegim hakinda bilgisi olan var mi?
Mesaj tarihi:
unix tabanlı işletim sistemleri büyük-küçük harf duyarlı olur genelde. (hatta olmayanı duymadım da vardır belki neyse)

programlarla ilgili sıkıntını anlayamadım ama.
Mesaj tarihi:
Mr_Hand said:

unix tabanlı işletim sistemleri büyük-küçük harf duyarlı olur genelde. (hatta olmayanı duymadım da vardır belki neyse)

programlarla ilgili sıkıntını anlayamadım ama.

Ben bu olaydan sonra biraz arastirdim cunku is icin CS5 kullanmam gerekio, arastirmalarimdan anladigim kadariyla Adobe Case sensitive olunca bilgisayar yuklenemiyormus. Arkadasimda da aynu model Mac var onda denedim Adobe CS5'i ve hic bi sorun olmadan yukleyebildik
Mesaj tarihi:
Mr_Hand said:

GamzeZumrut said:

Installation to case-sensitive drives is not supported please select a different location to install tarzi birsey soyluyo

oha?

di'ye katılıyorum.

bende size katiliyorum ama laf etmek yetmez cozum bulmak lazim :)
Acaba formatlasama case sensitive ayarini degistirebilir miyim?
Mesaj tarihi:
Adobe kendi yazilimini tamamen farkli bir partition'a kurabiliyorsa ya da izin veriyorsa buna, mevcut disk'inin size'ini dusurup, yeni bir ek disk yaratip, yazilimlari oraya kurabilirsin.

Mac OS icinden yapabiliyorsun bunu makinayi kapatmaya gerek kalmadan.
  • Yeni Oluştur...