Chaotic Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 Wiki Tanımı Doğrudan demokrasi, halkın egemenliğini bizzat ve doğrudan doğruya kullandığı demokrasi türüdür.Doğrudan demokrasi, halkın halk tarafından yönetilmesini öngörmektedir. Dolayısıyla doğrudan demokrasi dizgesi, demokrasinin ülküsel anlamına en yakın olan hâlidir. Genellikle nüfûsu az olan ülkelerde yapılır.Siyasi kararların, çoğunluk esasına göre, yurttaşların oy çokluğu ile, doğrudan doğruya şehir halkı tarafından alındığı yönetim şekline, doğrudan doğruya demokrasi denir. Doğrudan demokrasinin eskiden sadece nüfusu az olan ülkelerde yapılabilir olmasının günümüzde geçerliliğini yitirdiğini düşünüyorum ben. Çünkü teknolojik olanaklar sürekli gelişme gösteriyor. Herkesin istediği şekilde tüm kararlara yada kısmı kararlara katılabilmesini mümkün hale getirebilir bu ülke. Hem böylece kendi kararlarını veren halk kendini yönetme sorumluluğunu alıp daha bilinçli hareket etmek zorunda kalabilir. Gelişim gösterebilir, seçtiği kişiler olmadığı içinde seçilenlerin sürekli ülkeye zarar verdiği isyanının da önüne geçilebilir. Fikirlerinizi paylaşmanızı istediğim kısım ise şu acaba bu sisteme geçilmesinin ülkemize ne gibi etkileri olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 İç savaş çıkar, ülke batar vs. vs. insanların kendi kendini yönetmesi çok sakıncalı olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 halk eğitimsiz. iyi bi gazla tüm boruları kurşunlu materyaller içeren borularla değiştirebilirsin. güzel olur tabii. çılgın proce Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chaotic Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 peki bu şekilde nereye kadar milyarlarca dolar boşa gidecek? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 şuraya kadar? milyarlarca dolar derken? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 chaotic şu dediğin sistemde aşırı insan hakları yanlısı melek insanlarla dolu olmayan ülkelerde, yani tüm ülkelerde, azınlık haklarının korunması diye bir şey söz konusu olmaz. %51'i bulan diğer %49 üzerinde meşrulaştırılmış faşizm uygular. Dış politikada, ekonomik politikada cahil halkın karar almasının saçmalığından bahsetmiyorum bile Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rahatsiz Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 herkese milletvekili maaşı verirsek olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 ne teknolojisi ya türkiyede? Okula gönderilmiyor bu ülkenin kız çocukları. daha 100 yıl falan var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zep Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 nileppezdel said: chaotic şu dediğin sistemde aşırı insan hakları yanlısı melek insanlarla dolu olmayan ülkelerde, yani tüm ülkelerde, azınlık haklarının korunması diye bir şey söz konusu olmaz. %51'i bulan diğer %49 üzerinde meşrulaştırılmış faşizm uygular. Dış politikada, ekonomik politikada cahil halkın karar almasının saçmalığından bahsetmiyorum bile demişsin ama postundan cahillik akıyor resmen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 mesela? Nesi yanlış? Wiki'deki tanıma göre böyle olur. Tanım kısıtlıysa benim suçum değil, başlığı açan arkadaşın problemi ^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 sadece bir aptal wikiyi fact olarak kabul eder Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chaotic Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 ben açıkçası böyle olursa medyanın çok güçleneceğini, insanların daha çok gazete ve kitap okuyacağını, bilinçli insanların bilinçsiz olanları eğitmek için bir misyonerlik faaliyeti içerisine gireceğini, alınan ve alınacak tüm kararların halkın iradesiyle alınacağı için zaman içerisinde bir halk bilinci oluşacağını, hatta bu sistemi düzgün bir şekilde sürdürebilen bir Türkiyenin cumhuriyet devlet sistemini dünyaya yayan fransızlar gibi öncü bir ülke olabileceğini zannetmiştim. fazla iyimser bir bakış açısı gibi olmuş sanırım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 Abi wikinin kaynak olması değil olay, olay doğrudan demokrasinin tanımı =D @chaotic: Polyannacılık olmuş biraz ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kendercik Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 Bu işin yürümeyeceğine ilişkin diğer sakıncaları geçtim de en elle tutulur sebep olarak düşünün ki doğrudan siyasi faaliyet olarak referandumlarda, yerel ve genel seçimlerde oy kullanılıyor. Siyasi karar bazında herkese fikrini nasıl bir sistem içerisinde sormayı düşünüyorsunuz? Maliyetini Saros bile karşılayamaz bunun. Doğrudan demokrasiyi Pitcairn Adaları'nda falan yürütmeyi denemek lazım önce. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chaotic Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 şimdi şöyle birşey var neden wiki tanımını koydum ben. wiki tanımına baktım kısa bir tanım, gerçek tanımı ile de kabataslak örtüşüyor. çok merak eden olursa zaten google a yazması halinde birsürü döküman var konu ile ilgili. okuyan biri o neymiş la derse kafasında bir fikir oluşturacak kadar birşeyler yazsın yeter diye koydum. büyütülecek birşey değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chaotic Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 Kendercik said: Bu işin yürümeyeceğine ilişkin diğer sakıncaları geçtim de en elle tutulur sebep olarak düşünün ki doğrudan siyasi faaliyet olarak referandumlarda, yerel ve genel seçimlerde oy kullanılıyor. Siyasi karar bazında herkese fikrini nasıl bir sistem içerisinde sormayı düşünüyorsunuz? Maliyetini Saros bile karşılayamaz bunun. Doğrudan demokrasiyi Pitcairn Adaları'nda falan yürütmeyi denemek lazım önce. ben mesela o konuda her mahalleye atm gibi sürekli aktif referandum makineleri koyulabilir diye düşünmüştüm. canı isteyen istediği konuda gidip oradan oy kullanbilir. istmediği konuda da kullanmaz gibi. şu an yapılan seçim harcamalarını düşünürsek böyle bir alt yapı sanırım 4-5 seçim maliyeti kadar tutabilir en fazla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hamsilipilav Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 nileppezdel said: chaotic şu dediğin sistemde aşırı insan hakları yanlısı melek insanlarla dolu olmayan ülkelerde, yani tüm ülkelerde, azınlık haklarının korunması diye bir şey söz konusu olmaz. %51'i bulan diğer %49 üzerinde meşrulaştırılmış faşizm uygular. Dış politikada, ekonomik politikada cahil halkın karar almasının saçmalığından bahsetmiyorum bile şuan karar alanların entellektüel alanında uzman dürüst düzgün insanlar olduğu idda edildiğinde suratım: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 hayır zaten demokrasinin de zilyon tane tanımı var. Sanki çok kesin net, gerekli oy yüzdeleri belirlenmiş falan bir şeyden bahsediyoruz da cahilsin diyor adam. @hamsilipilav: Onu iddia etmedim de yine ekonomi hakkında biraz eğitim almış, belli tecrübeleri olan kişilerin yönetmesi daha mantıklı yani. Yoksa zaten seçme ve seçilme hakkının üniversite mezunlarıyla sınırlı olması gerektiğini savunan bir adamım dsfsdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zep Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 nileppezdel said: mesela? Nesi yanlış? Wiki'deki tanıma göre böyle olur. Tanım kısıtlıysa benim suçum değil, başlığı açan arkadaşın problemi ^^ aç adam gibi araştır doğrudan demokrasi neymiş,nasıl uygulanırmış,uygulamaya çalışan ülkeleri vs. ders çalışıyorum şurda ne anlatmaya çaalışsam zaman kaybı direk oku gel bi sorun olursa cevaplarım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 e dedim ya "demokrasi" için bile çeşit çeşit tanım ve görüş var, çeşit çeşit uygulama yöntemi var. Kesin hatları olan tüm dünyaca kabul görmüş değişmez bir gerçek yok ki ortada laf sokuyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vingthor Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 nileppezdel said: chaotic şu dediğin sistemde aşırı insan hakları yanlısı melek insanlarla dolu olmayan ülkelerde, yani tüm ülkelerde, azınlık haklarının korunması diye bir şey söz konusu olmaz. %51'i bulan diğer %49 üzerinde meşrulaştırılmış faşizm uygular. Dış politikada, ekonomik politikada cahil halkın karar almasının saçmalığından bahsetmiyorum bile sen cahilden daha cahilsin. birşey bildiğini zanneden insan kadar şu dünya üzerinde acınası hiçbirşey yok. solid düşüncelerin var sanıyosun bide. fcking kidz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 ya tek bir uygulanış biçimi mi var şunun? Saçmalıyorsunuz hakkaten. Herşeye referandumla karar verilir ve %51 yeterli olursa dediğime gelir işte? Doğrudan demokrasinin farklı uygulanış yöntemleri olduğunun zaten farkındayım, ben chaotic'in deidğinin bu tarz bir uygulama olduğunu düşündüm. İşiniz gücünüz oturup insanlara laf atmak. Yapıcı eleştiri yapmak ya da kendi doğrunuzu koymak yerine cahilsin diyip geçiyorsunuz. En cahil adamdan daha zavallısınız bu yüzden Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hamsilipilav Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 libyada var doğrudan demokrasi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chaotic Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 @nile %51 olmak zorunda değil bu oran tabikide zaten doğrudan demokrasi üzerine yazılmış teorilere bakacak olursan kademeli, ağırlık katsayılı, gizli, yarı-gizli, kümülatif oranlı hesaplama şekilleri mevcut farklı düzeyde önem arzeden kararlar için. bir şekilde çözüm üretiliyor yani bütün o sorunlara Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 ütopyalar tartışılmasın. boşa kürek çekmeyin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar