Bald_Mafia Mesaj tarihi: Eylül 17, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2004 Bilmiyorum burası yerimi ama ultima online bolumu olmadigi icin buraya acmayı uygun buldum... Suan turkiyede yeterinden fazla server oldugunu dusunen tek ben olmadıgımı bıldıgım ıcın boyle bir topic actım. Neden butun playerlar bir shardda toplanıp oynamıyoruz. Ben su an Elan Realms de oynuyorum ve kaliteli player ve staff olması ve su an herkeze guven verebilir sevyedeler.Skill bonuslarının hepsı olmasada cogu calısan tek server sanırım turkiyede... Nebula alt yapısı iyi ama player kalitesi yuzunden kaybeden bir yer oldu ve staff da ticari olarak baktıgı ıcın oyuna boyle gidicek gibi.Skill Artısı normal sevyede. Exile da guzel bir yer bilgim yok oynayan birisi bilgi verebilir. Hg uoya değisik bir hava katan bir yer. Olympos su an iyi gibi ilerisi bilinmez skill artısı hızlı olması avantajmı dez avantajmı bılınmez... Lost Age Staff sorunlu playerda biraz kalitesiz oldugu icin tercih edilcegini pek tahmin etmiyorum. Ring of War guven kaybeden bir yer.Ama surekli bir etkinlik icindeler.
ultrAslan Mesaj tarihi: Eylül 17, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2004 kardeşim sanane bizim enrede oynadığımızda birleşmek isteyenler varsa birleşirlerdi şimdiye kadar buraya girenler shardlar hakkında yorum yapmaya değil kendi shardları için bir kaç adım daha ilerlemek için giriyor. ve fikrin çok saçma geçende erutan açmıştı yabacı bir shardda toplanalım diye ama buraya takılan herkesin kendi shardı var neden gidip başka yerde oynasın :)[signature][hline]aLacan çembere verecen kurşunu | rqm
ocean Mesaj tarihi: Eylül 17, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2004 Ve playerların kalıtesını demısınbu reklamla her sunucudan oynayan kisi gelse bile bu gelenlerde kalitesiz ola bilir ve orasida kalitesiz player oynatmaz olmazmı_?[signature][hline]Her İyligin İçinde Bir Kötülük Her Kötülügün İçinde Bir İylik Vardır Brightlance Lifespan
Azraeel Mesaj tarihi: Eylül 17, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2004 Olmuyacak dua'ya Amin denmez...! Herkesin zevkleri,kişilikleri ve oyun anlayışları farklıdır bu yüzden tek bir shard altında toplanılmaz (Bu kişisel görüşüm) Asla türkiyede 3000 kişilik online bir oyun sunucusu hizmet veremez (Teknik Görüşüm). Saygılarımla[signature][hline]Only ALLAH can judge me..!FATAL WAR UO GAMING
mikado Mesaj tarihi: Eylül 17, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2004 Yetmedimi artik bu yorumcu "Engin Civanoglu" ayaklari. Birakin yorumlamayin turkiye'yi, serverlari, baglantilari. Bu bolumun klavyeyi kapanin gelip turkiye'nin "Ultima'da devrim yapmak", "Server trajedisi" hede hodosunu yapmasindan baska bir ise yaramiyor artik. Ha pardon birde reklam tabii ki.[signature][hline]Kaybettigim seyler arasinda en cok aklimi ozluyorum.
Bald_Mafia Mesaj tarihi: Eylül 17, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 17, 2004 Zaten kimse 3000 playerı kaldıracak bir server yapamaz runuo belki ama spherede su an asla olmaz. Ben sadece bir oneri sunmustum reklam felan degil yani yanlıs anlasılmasın. Evet burdaki cogu kişinin kendi shardı var onuda kabul ediyorum.Zevkleri de ayrıdır birisi ırk sistemi ister birisi başka bir sey bu onun keyfi ben sadece bir birlik olunursa daha guzel gunler gecirilir ve daha iyi seyler yapılabilir diye dusundum. Su an ki insanların yapamadıkları tek sey nedir fakında olsanızda hic kaale almadıgınız sey her kendini dusunerek hareket ediyor ben daha iyiyim daha iyiseyler yaparım tek basıma diye ama asla tek basına iyi ve super olamayacagı kanaatindeyim. Ornek bronx bile yardımalarak bir seyler yapıyor cunku kendisinin bile beynının durdugu yerde yanındakı arkadasından cıkan fıkırle nasıl cozumler buldugunu tahmin ediyorum. Ve su an turkıyede en 50 server var kac tanesı kendı yazdıgı scriptlerle acıyor (%50 icindir) nese fazla buyutmıyım ben konuyu. Benımle beraber oynamak isteyen öms den ulassın.
ultrAslan Mesaj tarihi: Eylül 17, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2004 bronx bile? ps.insanları gerektiğinden fazla büyüttükten sonra boyle saçmalaman doğal.[signature][hline]aLacan çembere verecen kurşunu | rqm
ultrAslan Mesaj tarihi: Eylül 17, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2004 said: Bald_Mafia, 17 Eylül 2004 15:40 tarihinde demiş ki: + Ben sadece bir oneri sunmustum reklam felan degil yani yanlıs anlasılmasın. + Benımle beraber oynamak isteyen öms den ulassın. ne kadar uyumlu cümleler belli bir reklam yapmak istediğin ozel mesaj atanlara gelin süper shard var burada oynayalım ee shard neresi xx shard sonra bald_mafia içinden eueahee bizim cafenin shardı doldurduk. pff.[signature][hline]aLacan çembere verecen kurşunu | rqm
Bleeding Mesaj tarihi: Eylül 17, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2004 Makinenin kaldırmasıyla falan ilgisi olduğunu zannetmiyorum bu işin . Herkesin ayrı zevkleri var , herkes farklı beklentiler içinde . Zaten yeni server açmanın amacı yeni şeyler ortaya koymak , farklı bir seçenek sunmak olmalı yoksa sürüye katılmış bir koyun gibi olacaktır. Bu yüzden herkesin toplanıp aynı serverda oynamasını beklemek mümkün değildir[signature][hline]a.k.a. [SofD]ZeBeLLaH (eski) ZeBeLLaH(yeni) Paticik StarCraft Forumları BonePART, 01 Eylül 2004 04:16 tarihinde demiş ki: benim bi kusum war sapasaglam hemde kocaman
TheSerial Mesaj tarihi: Eylül 17, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2004 said: Bald_Mafia, 17 Eylül 2004 15:14 tarihinde demiş ki: Ben su an Elan Realms de oynuyorum ve kaliteli player ve staff olması ve su an herkeze guven verebilir sevyedeler.Skill bonuslarının hepsı olmasada cogu calısan tek server sanırım turkiyede... Nebula alt yapısı iyi ama player kalitesi yuzunden kaybeden bir yer oldu ve staff da ticari olarak baktıgı ıcın oyuna boyle gidicek gibi.Skill Artısı normal sevyede. birincisi düşün bir kere 2001 den beri hizmet veren bir sunucu ve kaç bin kişi oynuyor serverda... stafflar ticari açıdan bakıyormuş 1-adamlar 600 kişi oynatıyor free oynatıyor ! 2-eğer nebula kadar çok yenilik server yapan varsa kellemi keserim 3-ultima cd lerinde sanane nin setupu ile verilirken nebulayı kurup türkiyenin en iyi serveri yapan o senin dedigin ticari açıdan bakan staff 4-silencer ve ekibinin bu işten 1 kuruş dahi kazanmadıgına 100 de 100 eminim 5-kalitesiz player kişiden kişiye değişebilir sence elan realmms de 1000 kişi birleştik ve nebuladan oynayanlarda geldi sence elan realms isminden dolayı mı player kalitesi artacak yoo nebula nın daha çok ismi var.... 6-skill bonuslarının çoğu elan realms de var diyorsun sence bunları kim çıkarttı ? 7-hiç bir şekilde nebulanın avukatlıgını yapmıyorum 8-hiç bir şekilde elan realmsi yerden yere vurmuyorum... 9-bir daha böyle topic açıp bir tek serveri iyi gösterip diğerlini incelemeden açma.. 10-bu türkiyede hiç bir zaman uo oyuncuları aynı yerde birleşmez.. 11-buna bende dahilim
ultrAslan Mesaj tarihi: Eylül 17, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2004 said: TheSerial, 17 Eylül 2004 15:47 tarihinde demiş ki: 2-eğer nebula kadar çok yenilik server yapan varsa kellemi keserim kesinlikle var. merak etme.birde hangi biriniz yenilikten anlıyorsunuz sizler yenilik diye anca ana balık tavası eklenmiş off bunlarmı yenilik bumu ya uo oyuncu memnun olduğu yerde hoşuna giden yerde oynar yok orası yenilik yapıyormuş gorduk yenilik yapan shardları bilmemne robe eklemiş shardına yok şu büyüleri resist ediyormuş ama gelgörki baştan sona nebula scriptleri bari help menusunu felan değiştirin be. ve hiç bir shardda yapılan yenilikler her zaman olumlu karşılanmaz birisi beğenir biri beğenmez.[signature][hline]aLacan çembere verecen kurşunu | rqm
Bald_Mafia Mesaj tarihi: Eylül 17, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 17, 2004 said: Xharloan, 17 Eylül 2004 15:45 tarihinde demiş ki: said: Bald_Mafia, 17 Eylül 2004 15:40 tarihinde demiş ki: + Ben sadece bir oneri sunmustum reklam felan degil yani yanlıs anlasılmasın. + Benımle beraber oynamak isteyen öms den ulassın. ne kadar uyumlu cümleler belli bir reklam yapmak istediğin ozel mesaj atanlara gelin süper shard var burada oynayalım ee shard neresi xx shard sonra bald_mafia içinden eueahee bizim cafenin shardı doldurduk. pff. İyide ben su sard da oynuyalım diye bir cumle kullanmadım... Amacım bir guild kurmak guild lideride olmak degil. artı niye bunu burda yapıyorsun uoda degil.Burdaki insanların cogu kaliteli oldugundan burdanda bir kac kişi bulmak istedim.
ultrAslan Mesaj tarihi: Eylül 17, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2004 iyi bakalım sonuç ne olacak merak ediyorum. kolay gelsin.[signature][hline]aLacan çembere verecen kurşunu | rqm
TheSerial Mesaj tarihi: Eylül 17, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2004 uo haritasının büyük bölümü denizlerle çevrili sosoria için söyliyorum ve nbl staff sırf bunları kullanmak için deniz ticareti denilen scp yi yazdı ve inanılmaz bir şekilde denizler kullanılıyor bu yenilik dahice bir fikir ... denizin kullanımı bu kadar derecede artıran 1 server daha söylermisin ?
ultrAslan Mesaj tarihi: Eylül 17, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2004 quaxis :) bizim cafede elemanlar günün 24 saati balık tutuyorlar eauheuh bir atışta 10 balık geliyor para kralı oluyorlar :)[signature][hline]aLacan çembere verecen kurşunu | rqm
Korax Mesaj tarihi: Eylül 17, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2004 said: Xharloan, 17 Eylül 2004 15:23 tarihinde demiş ki: kardeşim sanane bizim enrede oynadığımızda birleşmek isteyenler varsa birleşirlerdi şimdiye kadar buraya girenler shardlar hakkında yorum yapmaya değil kendi shardları için bir kaç adım daha ilerlemek için giriyor. ve fikrin çok saçma geçende erutan açmıştı yabacı bir shardda toplanalım diye ama buraya takılan herkesin kendi shardı var neden gidip başka yerde oynasın :) Arkadaşı böyle azarlaman gerekmez. Bu söylediklerini onu kırmadan,daha güzel bi üslupla söyleyebilirsin. [signature][hline]Korax, 27 Ağustos 2004 15:58 tarihinde Brook'a demiş ki: Dünya ahiret bacım olsun.. Ayda görürsem affetmem. [spo1=Paticik Halay ekibi] _o_ _o_ _o_ _o_ ..|.....|.....|.....| ./ ./ .../ .../ Tey,Tey,Teyyy.. Soldan Sağa:Paskal,Koraks,Tora ve Llama,Paticiğin Resmi,Tescilli Halaycıları.. Powered bY Korax & Pascal. Pati halay ekibi kurucuları ve başları.. [/spo] [Bu mesaj Korax tarafından 17 Eylül 2004 16:03 tarihinde değiştirilmiştir]
Korax Mesaj tarihi: Eylül 17, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2004 said: HerenIstiaron, 17 Eylül 2004 15:47 tarihinde demiş ki: Makinenin kaldırmasıyla falan ilgisi olduğunu zannetmiyorum bu işin . Herkesin ayrı zevkleri var , herkes farklı beklentiler içinde . Zaten yeni server açmanın amacı yeni şeyler ortaya koymak , farklı bir seçenek sunmak olmalı yoksa sürüye katılmış bir koyun gibi olacaktır. Bu yüzden herkesin toplanıp aynı serverda oynamasını beklemek mümkün değildir işte gayet olumluca ve uygun bir üslupla söyleyiş tarzı. Sana tamamen katılıyorum.[signature][hline]Korax, 27 Ağustos 2004 15:58 tarihinde Brook'a demiş ki: Dünya ahiret bacım olsun.. Ayda görürsem affetmem. [spo1=Paticik Halay ekibi] _o_ _o_ _o_ _o_ ..|.....|.....|.....| ./ ./ .../ .../ Tey,Tey,Teyyy.. Soldan Sağa:Paskal,Koraks,Tora ve Llama,Paticiğin Resmi,Tescilli Halaycıları.. Powered bY Korax & Pascal. Pati halay ekibi kurucuları ve başları.. [/spo] [Bu mesaj Korax tarafından 17 Eylül 2004 16:05 tarihinde değiştirilmiştir]
Bald_Mafia Mesaj tarihi: Eylül 17, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 17, 2004 said: TheSerial, 17 Eylül 2004 15:47 tarihinde demiş ki: said: Bald_Mafia, 17 Eylül 2004 15:14 tarihinde demiş ki: Ben su an Elan Realms de oynuyorum ve kaliteli player ve staff olması ve su an herkeze guven verebilir sevyedeler.Skill bonuslarının hepsı olmasada cogu calısan tek server sanırım turkiyede... Nebula alt yapısı iyi ama player kalitesi yuzunden kaybeden bir yer oldu ve staff da ticari olarak baktıgı ıcın oyuna boyle gidicek gibi.Skill Artısı normal sevyede. birincisi düşün bir kere 2001 den beri hizmet veren bir sunucu ve kaç bin kişi oynuyor serverda... stafflar ticari açıdan bakıyormuş 1-adamlar 600 kişi oynatıyor free oynatıyor ! 2-eğer nebula kadar çok yenilik server yapan varsa kellemi keserim 3-ultima cd lerinde sanane nin setupu ile verilirken nebulayı kurup türkiyenin en iyi serveri yapan o senin dedigin ticari açıdan bakan staff 4-silencer ve ekibinin bu işten 1 kuruş dahi kazanmadıgına 100 de 100 eminim 5-kalitesiz player kişiden kişiye değişebilir sence elan realmms de 1000 kişi birleştik ve nebuladan oynayanlarda geldi sence elan realms isminden dolayı mı player kalitesi artacak yoo nebula nın daha çok ismi var.... 6-skill bonuslarının çoğu elan realms de var diyorsun sence bunları kim çıkarttı ? 7-hiç bir şekilde nebulanın avukatlıgını yapmıyorum 8-hiç bir şekilde elan realmsi yerden yere vurmuyorum... 9-bir daha böyle topic açıp bir tek serveri iyi gösterip diğerlini incelemeden açma.. 10-bu türkiyede hiç bir zaman uo oyuncuları aynı yerde birleşmez.. 11-buna bende dahilim 1- Ne kadar free yarısı free oynar yarısı mail alarak oynar. 2- En son ne yenilik yaptılar bilgim yok takip etmiyorum okadarda(playerları cok iyi olmadıgı surece olunce kufur ettigi sure +12 gitti diye staffa kufur eden playera kadar.Genelleme yapmıyorum.) 3- Bence en iyi server hala değil.Turkiyede en cok playerı barındıran sphere emülötöru kullanan yer. 4- Bilemessin 5- Kaliteyi sadece player saglamaz staffda saglar. 6- Ben bonus derken kanası yaradı yok stam bitti yok para darbeyi kasdetmedim.Senın skıllın sılaha verdıgı damage bonustan bahsetmıstım. 7- Eger orda oynuyorsan yapabılırsın. 8- Zaten kımsenın bır hakkı olmaz bır serverı yerden yere vurmanın. 9- Ben orda Tek bir serverı ıyı gostermedım belkı daha cok bılgı yazmıs olabılırım cunku orda oynuyorum su an ve ordakı server durumundan daha cok bilgiliyim. Ornek hg de su an acılmak uzere sanırım orası da guzel bır yer su ankı degısıklerı bılemıyecegım. 10- Hepsini kasdetmedim benimle aynı dusunenlerı kasdetmıstım. 11- Olabilr kardesım alala benimle zorla oyna demiyorum :)
cmrownz Mesaj tarihi: Eylül 17, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2004 hehe , uo cdlerinde snn'in setupu verilirkene nebulayi acip king yapan o staff degil bu 1. ikincisi nebula serveri oyle bir donemde acti ki , tam sanane'nin çöküşüne denk geldi , açıkta kalan oyuncular işin başka alternatif yoktu..[signature][hline] curious about me ? photos
Bald_Mafia Mesaj tarihi: Eylül 17, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 17, 2004 said: TheSerial, 17 Eylül 2004 15:54 tarihinde demiş ki: uo haritasının büyük bölümü denizlerle çevrili sosoria için söyliyorum ve nbl staff sırf bunları kullanmak için deniz ticareti denilen scp yi yazdı ve inanılmaz bir şekilde denizler kullanılıyor bu yenilik dahice bir fikir ... denizin kullanımı bu kadar derecede artıran 1 server daha söylermisin ? bak guzel bir yenilik bunu bende sıfırdan yazdım bir kac var ama onlarıda duzeltıyorum bende kendı serverımı acmak ıstedım hala yazıyorum ama baskasına yardım amaclı server acma gıbı bır gırısımım yok su an ılerde belkı. Ben su an hala script yazıyorum ama kendı fıkırlerımı ureterek ama baskasından fıkır alarak. Ornek hayvanların savede kaybolsa bıle geri getirilmesi saglıyan bir deed veya stablea koydugunuzda vendor olse yada degisse bile koydugunuz hayvanı getiren bir deed. Yada karaticareti. kervan vs haydut olayı,at yetistirme vs... Kendin yazdıgın seylerın degerını cok ıyı bılıyorsun. Gemi ticareti fikri nbl den duymustum bir arakdas tarafından bence silincerın en guzel yaptıgı değişikliklerden biri.ben bir fikir daha ureterek gemi savasınıda guclendırdım gemıye top koydum. Nese yenılık guzeldır ben sadece burda snn deki gibi birlik ve beraberlik ıcınde oynuyacagım kısıler arıyorum[signature][hline]Arthur[Alderia] Guzelligi yasadıgınız yer asla unutulmaz...
Bald_Mafia Mesaj tarihi: Eylül 17, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 17, 2004 said: HerenIstiaron, 17 Eylül 2004 15:47 tarihinde demiş ki: Makinenin kaldırmasıyla falan ilgisi olduğunu zannetmiyorum bu işin . Herkesin ayrı zevkleri var , herkes farklı beklentiler içinde . Zaten yeni server açmanın amacı yeni şeyler ortaya koymak , farklı bir seçenek sunmak olmalı yoksa sürüye katılmış bir koyun gibi olacaktır. Bu yüzden herkesin toplanıp aynı serverda oynamasını beklemek mümkün değildir yeni seyler ortaya koymak yerine su mantıkla ılerlıyorlar server benım olsun tastan olsun :) Bir arkadasın gaza getirmesı sonucu bu topici acmıstım ama artık herkezi bir almıyorum.Zevkle oyun oynayacagımız RP yapabılcegımız bir guild kurmak.
ultrAslan Mesaj tarihi: Eylül 17, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2004 Korax hergün reklamlardan reklam amaçlı açılan topiclerden bıktık usandık oyle bir başlık olduğunu düşündüm ve sert çıkıştım.[signature][hline]aLacan çembere verecen kurşunu | rqm
Korax Mesaj tarihi: Eylül 17, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2004 Yinede,öyle bi üslup takınman yanlış bence.ki görünürde arkadaş reklam yapmıyor.Senin benimde farkında olduğumuz gibi,günde açılan enaz 3 tane shard'ın,oynanacak adam akıllı biyer bırakmaması.Eskiden 3-5 tane shard vardı,belli bi potansiyel vardı,kim nerde oynar,neresinde ne vardır herkes bilirdi. Hep sabırlı olmak lazım,böyle gereksiz yerde patlarsan topic'inde kalitesi düşer,insanlarda hakkında yanlış düşünür.[signature][hline]Korax, 27 Ağustos 2004 15:58 tarihinde Brook'a demiş ki: Dünya ahiret bacım olsun.. Ayda görürsem affetmem. [spo1=Paticik Halay ekibi] _o_ _o_ _o_ _o_ ..|.....|.....|.....| ./ ./ .../ .../ Tey,Tey,Teyyy.. Soldan Sağa:Paskal,Koraks,Tora ve Llama,Paticiğin Resmi,Tescilli Halaycıları.. Powered bY Korax & Pascal. Pati halay ekibi kurucuları ve başları.. [/spo]
thedarkride Mesaj tarihi: Eylül 17, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2004 said: TheSerial, 17 Eylül 2004 15:47 tarihinde demiş ki: said: Bald_Mafia, 17 Eylül 2004 15:14 tarihinde demiş ki: Ben su an Elan Realms de oynuyorum ve kaliteli player ve staff olması ve su an herkeze guven verebilir sevyedeler.Skill bonuslarının hepsı olmasada cogu calısan tek server sanırım turkiyede... Nebula alt yapısı iyi ama player kalitesi yuzunden kaybeden bir yer oldu ve staff da ticari olarak baktıgı ıcın oyuna boyle gidicek gibi.Skill Artısı normal sevyede. birincisi düşün bir kere 2001 den beri hizmet veren bir sunucu ve kaç bin kişi oynuyor serverda... stafflar ticari açıdan bakıyormuş 1-adamlar 600 kişi oynatıyor free oynatıyor ! 2-eğer nebula kadar çok yenilik server yapan varsa kellemi keserim 3-ultima cd lerinde sanane nin setupu ile verilirken nebulayı kurup türkiyenin en iyi serveri yapan o senin dedigin ticari açıdan bakan staff 4-silencer ve ekibinin bu işten 1 kuruş dahi kazanmadıgına 100 de 100 eminim 5-kalitesiz player kişiden kişiye değişebilir sence elan realmms de 1000 kişi birleştik ve nebuladan oynayanlarda geldi sence elan realms isminden dolayı mı player kalitesi artacak yoo nebula nın daha çok ismi var.... 6-skill bonuslarının çoğu elan realms de var diyorsun sence bunları kim çıkarttı ? 7-hiç bir şekilde nebulanın avukatlıgını yapmıyorum 8-hiç bir şekilde elan realmsi yerden yere vurmuyorum... 9-bir daha böyle topic açıp bir tek serveri iyi gösterip diğerlini incelemeden açma.. 10-bu türkiyede hiç bir zaman uo oyuncuları aynı yerde birleşmez.. 11-buna bende dahilim sen hiç bişi blmiyosun demektir bu nebuulaya ne kadar guveniyomusun sen boyle ya!şaştım wallahi.nNebula varya cafelere gidip para karşılıgı adamlara 7x 8x char actırıyor parayla item dagıtıyor edit yapıyor bunları ben değil herkes soyluyor bilmeyen yok bunu...
Öne çıkan mesajlar