Esrk Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 Daha önce de maçlarda çektiğim fotoğraflarla alakalı 2 konu açmıştım, sezon bitti ben de aralarından beğendiklerimi seçip paylaşmak istedim, eleştirmek serbest :) 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 Fena degil genel olarak. Teknik acidan dogru fotograflarin cogu. Kompozisyon acisindan biraz kirpilmaya ihtiyaci var bazilarinin. Cok sorun degil ama. Eski fotograflara gore daha iyi tabiki. Saha seviyesinden cekmek epey etkili olmus. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
küheylan Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 çok başarılılar var içinde güzel. 8 ile 10 çok iyi yakalanmış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 Şu 19 kalecinin elleri gözükmicek şekilde kırpılıp çok güzel banner olarak faan kullanılabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
küheylan Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 aynen o forma galatasaray forması olmasa öyle bile kullanırdım ben onu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esrk Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 Yorumlar için teşekkür ederim. Lens değişikliği çok farkettirdi, bunların çoğunda 400 mm f/5.6 L lens kullandım, gerçekten de dağlar kadar fark var aralarında, makinemi de değiştirirsem tam olacak sanırım, hali hazırda 550D var. Öğrenmek istediğim hangisini biraz, neresinden kırpsam daha iyi olurdu? Bir de istediğiniz gibi alın kullanın, farklı boyutları ile şuradan tedarik edilebilir, http://www.flickr.com/photos/turcain/ Benim beceremediğim, netlenen noktayı arkaplandan ayıramamak, yani arka planın flu olmaması :/. Gerçi burada biraz lensi suçluyorum ama photoshop ile denemelerimde sorun yaşadım :/. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
teknoson Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 5,7,13 ve 14. fotolar güzel kareler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 Arka plani futbolcudan daha uzakta tutman lazim. Cekimlerin cogu yine yukaridan asagiya dogru oldugundan seninle futbolcu arasinda 30 metre mesafe var ise futbolcu ile arkaplandaki zemin arasi 5 metre mesafe var. Arkaplan flu yapamazsin o sekilde. Daha zemine yakin olup da alt acidan bakar isen arkaplan sacma sapan cirkin ayrintilardan siyrilarak tribun, agac, bina vb haline gelecek ve epey uzaga dusecek. O nedenle f/8 gibi kisik bir diyafram bile arka plani flulastirmak icin yeterli olur ki bunu f/5.6 yaparak daha flu bir arkaplan elde edebilirsin. Kullandigin lens 400mm de f5.6 ise gayet yeterli bu arada. Lensin sucu yok. Ha cok daha iyi sonuclar icin paraya kiyip bobrekleri satip 400mm f2.8 alabilirsinde. Bu lens icin okuz gibi bir tripod ya da monopod olmazsa olmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esrk Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 F degeri 2.8 olursa bu arkaplani flu yapma cabalarimin daha verimli olacagini dusundugumden oyle dedim ama haklisin, netlenen nokta ile arkasinda ki objelerin mesafeleri de etkili. O lens icin tek bobrek yetmez sanirim :). 70-200 mm f/2.8 ile de idare edilebilir ama :). Yatirima devam o yuzden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 Bazi fotograflarin exif bilgilerini paylasir misin? Tavsiyelerde bulunabilirim. Bu arada lensin f2.8 olmasi daima tercih sebebi olsada arka planin flulasmasi icin bazen o bile yeterli olmayabilir. bu bir arkadasimin fotografi. 70-200 f2.8 sigma lens ile cekmis. tahminim fotografta bos yer kalmasin diye de kirpmis sagdan soldan. Fotografin acisina bakar isen tam olarak futbolcular ile ayni yukseklikten cekip arka planda 1/3 kurali olarak tribunleri ve 2/3 oranda sahayi kullanmis. Boylece yesil tonlar uzaklara dogru flulasiyor ve tribunler en uzakta oldugu icin yeterince flu halde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mutos Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 Cogu guzel geldi bana ama sunu soylemeliyim yuksek enstantane fotograflar veya spor fotograflarını cok izleyen biri degilimdir.Benim gorusumce sıfır acıya inmeye calıstıkca daha guclu etkisi oluyor fotografların. 19.fotograf bana gore sanat eseri o kadar diyim :))) Hafif lens bulur atıp,maske ile silersen uygulamayacagın yerleri muthis olur diyorum. Tebrikler,eline saglık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 gibi ( 20 sn de yapınca dandik oluyo tabe:P) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeBuffAndHeal Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 şu imageshack yerine tinypic filan kullansak :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esrk Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 2 numaralı foto için şöyle Exposure 1/2500 sec Aperture f/5.6 Focal Length 400 mm ISO Speed 1000 15 için Exposure 0.001 sec (1/1600) Aperture f/5.6 Focal Length 400 mm ISO Speed 1000 11 için Exposure 0.001 sec (1/1250) Aperture f/7.1 Focal Length 400 mm ISO Speed 500 Yani, aslında temelde f aynı, diğerleri biraz değişik :). Bu arkaplanın flu olmasına kafayı bu kadar takmamın sebebi örneğin şu fotoğraf Büyük ihtimalle bu da f/2.8 değerinde çekildi ama başka ne yapılmış olabilir diye merak ediyorum. Senin gösterdiğin fotoğrafta f değeri sanki biraz yüksek 2.8 den. Neyse, o blur olayına el ettım da, adamların etrafında hare gibi bir ışık etkisi yaptım ben :p. Ve teşekkür ederim mutos ;). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mutos Mesaj tarihi: Haziran 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2011 Rica ederim,basarılı fotograflar. Tabi yine soyledigim fotografta,vurus zamanına daha da yakın bir cekim muhtesem olurmus :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mono Mesaj tarihi: Haziran 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2011 ellerine saglik eskilerine gore baya gelisme var hehe. Dynamickin dediklerine katiliyorum.. flu arkaplan kisminda ise, 400mm gayet yeterli..ucuz teleconvertor alabilir onu 600 lere cikartirsin vsvs.. bencede ekonomik olarak 70-200 2.8 cok mantikli bir yatirim..ve aradigin sey sanirim :p 1.6-1.5x crop sensor makine kullanman avantajina zaten..yani daha iyi makine ye gecersen aradigin tek sey daha hizli focus, burst cekim imkani ve kaliteli yuksek iso icin olacaktir tahminen. ileride meslek haline getirirsin umarim, zaten ideali sanirim 1 adet crop sensor hizli makina + *belki convertorlu* 300mm 2.8 fix focal lens , ve daha ucuz gene crop sensorlu bir body, 70-200mm. 2.8 lens olur..malum top ve pozisyon bir orada bir burada hehe.. gercek saha boyutlarinda bir macta, 2.8/5.6 fstop arasinda dolandigindan fluglukta sorun yasamazsin. 200mm lerden sonra perspektiften cok, arkaplani ayirma, koparma ozellikleri devreye giriyor tum lenslerde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mono Mesaj tarihi: Haziran 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2011 teleconvertor demismiydim? :p he bide bu tarz is icin lenslerde sigmadan uzak dur eger butcen imkan veriyorsa, tele lenslerde sigma focus konusunda biraz hantal kaliyor..kalitesi iyi tabi..de focus speed + tracking i ih.. :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esrk Mesaj tarihi: Haziran 7, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2011 Heh, teşekkürler :). Canon lenslerden vazgeçmem zaten bu konuda :). Kendilerinden baya memnunum ama crop faktör kastırıyor bazen, bu yüzden full frame daha iyi olur diye düşünüyorum, yani mesela bana yakın kalede ki pozisyonlarda kadraja sadece bir kişinin bir kısmı sığıyor, tabii korner bayrağına yakın olduğumu varsayarsak, zaten 1.6 crop faktör ile 400 mm, 640 mm gibi birşey oluyor, mk 2 ile denedim arada dağlar kadar fark var. 7d ve mk2 arasında kararsızım işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Haziran 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2011 sen bu lensi ilk satın aldığında da demiştim sana ne diye 300mm f4 IS almadın da bunu aldın diye? Nitekim gene aynı şeyi önericem :D Fiyatları çok benzer birbirine. 400mm biraz yakın kalıyorsa 300mm f4 IS ideal olur. f4-5.6 arası ışık/hız kazancı bir yana IS avantajı diğer bir yana (maçlarda 1/400 ve üstü enstantene için IS kullanmayacaksın ama başka kullanımlarda çok faydasını görürsün hem de daha insancıl bir odak olduğu için gerçek hayatta daha bir gideri var gibi 300f4IS'in :P ) Matematiksel/bilimsel yanı biraz tartışılabilir olsa da basit bir hesap var arkaplanın atılımıyla ilgili. O da odak uzaklığı bölü F. Yani 400/5.6'dan 71,42 gibi bir değer çıkıyor. 70-200/2.8 ile alacağın 200/2.8'de sonuç apaynı =) f2.8 ile 5.6 arasında ciddi bir hız ve ışık farkı var ama arka planı atma becerisi iki lenste aynı. 300f4IS'te ise bu değer bir parmak yüksek. 75. Şimdi bu hesabı ben bir donanım forumunda tartışmaya açmıştım matematiği nedir doğru mudur diye. Genel geçer bir doğru olduğunu herkes kabul etmişti ama ispatını da kimse yapamamıştı :D ama ben güveniyorum. Şimdi bu son 2 paragrafı boşver. Çünkü üstte yazdıkları gibi arkaplanı çok da güzel atabilceğin bir lensin var zaten. Fakat çekim açısı ve arkaplanın odaklanan yerden uzaklığı konusunda sıkıntılar çıkıyor. Aynı durumda 600mm f1.8 gibi bir lens olsa bile bişey değişmez yani =) Saha seviyesinden kadrajı futbolcuyla ne kadar iyi doldurabilirsen arkaplan da o kadar başarılı olacaktır dendiği ve tahmin ettiğin gibi. Gelelim mertliğin bozulduğu yereee :D :D Ben photoshop sayesinde canon'un en uygun telefoto zoom lensiyle (55-250mm f/4-5.6 IS) beni çok tatmin edecek konser sonuçları almıştım. [şimdi reklamlar::: http://www.flickr.com/photos/yavuzselimk/sets/72157625490957974/]Primal Fear örneğin bu fotoğrafta gitarın ve monitörün bu kadar net iken davulun rüya gibi çıkması imkansız sanırım :) Bu fotoğraflarda genel olarak yaptığım şey odakladığım insanı, enstrümanıyla birlikte özel olarak seçip (ilk fotoğrafta bariz becerememişim mesela adamın gitarının sapı da uçmuş ve kafanın arkalar blurlu :D) bunu ayrı bir layer olarak açmak. Daha sonra arka plana uygun bir şekilde gaussian blur vermek. Pen tool'la adamları etraflıca dekupe yapmak (dekupe değil de seçim yapıyosun kesmiyosun tabi) zordur. Bunun yerine hızlı seçim aracını (türkçe ps kullanıyorum :s) seçip onla çalışmanı öneririm. Kısayolu W imiş. baştan 4.sırada benim araç çubuğumda. Bununla seçtiğinde yazılım deli gibi kendi başına ayırıveriyor. Fazladan bir yerleri alırsan alt'a basılı tutarak oraları geri siliyosun. Adamını seçim yap deyip seçtiğin zaman kenar geçişini de yeterli bir şekilde yumuşatman gerekir. Bunu da ezbere bilmiyorum biraz kurcalarsın artık. Sonra ctrl+j'ye basarak adamı kopyalayıorsun ve sanırım aynı anda yeni layer oluşmuş oluyor. (ezbere emin değilim bu tarz bişilerin olması lazım) Sonra önceki layer'ı tekrar seçip filter > blur > gaussian blur 'a geliyorsun menüden. Burda sana hazır tarif gibi değerler vermeyeyim (çünkü veremem, bilmiyorum ben de :D) sen o değerleri oynayarak arkaplanın buğulaştığını görürsün. Çok azcık buğulaştırmanı tavsiye ederim yoksa güzellik yapayım derken arkaplan kusmuk olur bakan da anlar ve hoşlanmaz yüksek ihtimalle =) Tüm bunları yapmana rağmen bu sefer geçişler doğal değil de birden bire oluyormuş gibi gözükebilir. O zaman degrade aracıyla maskeleyerek vermen gerekir bluru (doğalmış gibi seviyeli blurlanması için)... fakat bunu ezbere buradan yazacak kadar ben de hakim değilim konuya. Bu üstteki yazdıklarımı da aşağı yukarı kendim keşfettim sayılır. Photoshop derya gibi bişey, birkaç tutorial okuyup bişeyler yapıyosun ama sonra kendi yolunu bulman gerekiyor... Gösterdiğim konser fotoğraflarının çoğunda aşağı yukarı bu hileden var. Bu gaussian blur aynı zamanda lens kalitesiz bir bokeh veriyorsa veya arkaplanın dağınıklığı yüzünden bokeh kötü oluyorsa o bokehe de kremsi bir etki veriyor. Dediğim fotoğraflarda gene arkaplan bir miktar atılıydı aslında ama böyle kremsi değildi... Aynı trikten şu fotoğrafta da var mesela: http://flic.kr/p/8UEASh Dediğim gibi abartmadım ama nazikleştirmiştim arkaplanı =) Kırmızı kulubenin en ucundan çıkan lamba ne kadar flu olmasına rağmen klube ne kadar net. Burdan anlayabiliyosun tam doğal bir şeylerin olmadığını mesela hehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Haziran 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2011 amma yazmışım teknik kusmuşum ya üüü :D yaklaşabilceksen 300'ü 400'ü falan da boşver, 70-200 çok kral bir lens, 70-200/2.8 IS II tüm markalar arasındaki en kaliteli zoom lens olabilir hatta. bu photoshop zırvalarını da boşver aslında :) Sahaya inmeye bak bence. Belli bir vakit geçirince ps başında insan çıldırcak gibi oluyor. Ben sattım o 55-250'yi, 85/1.8 aldım tam istediğim kremsi etkiyi çektiğim an yakalıyorum. 250mm ile çekeceğim şeyi de çekmesem daha iyi olacak dedim kendi kendime. Onun yerine yaklaşmaya çalışırım yeri geldiğinde. Sonuçta senin yaptığın gibi bir işin peşine düşeceğim yok. Ciddi konser fotoğrafçısı olacak olsam da gene adam gibi önden çekeceğim sonuçta böyle seyircilerin arasından maymunluklar yapıp 250mm x 1.6(apsc sensor) ile çekip sonra PS'de bir ton vakit ayırmak falan çok amatör/heves işi yani :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esrk Mesaj tarihi: Haziran 8, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2011 İşte 400 mm burada çok farkediyor, ne kadar crop yaparsan yap detay kaybetmiyorsun, o yüzden güzel lens :). IS bir işe yaramaz eğer hareketli şeyleri çekiyorsan, o yüzden 400 mm daha yararlı ama 70-200 konusunda haklısın, zaten o ve mark 2 hayalim de, IS II çok pahalı :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esrk Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2011 Bunları dün çektim, 3. lig başladı, sezonun ilk maçı fena geçmedi ama İstanbulspor için yine hüsran tabi, Nazilli Belediye'ye 2 farkla yenildiler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esrk Mesaj tarihi: Eylül 14, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2011 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esrk Mesaj tarihi: Eylül 17, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2011 Bunlardan bu akşam ki ağır İspanya mağlubiyetinden, Tüm set şurada http://www.flickr.com/photos/turcain/sets/72157627691967368/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Eylül 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2011 hohoh, 10'a 1 ne yav. İnsanın fotoğraf çekesi gelmez öyle maçta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar