Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

doğal gaz için

DoruK

Öne çıkan mesajlar

goldbären said:

hayır su için.

bu kötü espriyi geçersek SeaGle'ın aileden gelen bir tesisatçı perk'i olması lazım. gaz işi de yapıyolar mı bilmiyorum ama bilmiyorum demeyecektir, illaki doğru yanlış sıkacaktır bir şeyler sdfsdf

beyler kıskananlar çıkmış, tüh ya...

AHADFADFA

Doğalgazın içne sarımsak kokusuna benzer bi koku veren madde koyulur, fark edilebilmesi için. Çiğ doğalgaz kokusunu farkedersin her türlü. Çok da dert etme.

Zaten çiğ doğalgaz (yarı yanmış, yanma artığı, arbonmonoksit falan değil) zehirlemez diye biliyorum, sadece patlama riski yaratır. Farkedersin zaten patlayana kadar çok rahat.
Sosyal ağlarda paylaş

Mathias said:

doğalgaz dedektörünü tavana yakın, lpg dedektörünü zemine yakın koyun.

Doğalgaz uçar, lpg konar. Hatta lpg'yi süpürerek bile atabilirsiniz evden.

Kesinlikle aynı dedektörde hem lpg hem de doğalgaz alarmına kanmayın, çünkü konulması gereken yerler tamamen farklı.

tam tersi olmasın hacı?
neyse sen nerden bilecen sanki bana gönüllü itfaiyeci :P
Sosyal ağlarda paylaş

SeaGle said:

goldbären said:

hayır su için.

bu kötü espriyi geçersek SeaGle'ın aileden gelen bir tesisatçı perk'i olması lazım. gaz işi de yapıyolar mı bilmiyorum ama bilmiyorum demeyecektir, illaki doğru yanlış sıkacaktır bir şeyler sdfsdf

beyler kıskananlar çıkmış, tüh ya...

AHADFADFA

Doğalgazın içne sarımsak kokusuna benzer bi koku veren madde koyulur, fark edilebilmesi için. Çiğ doğalgaz kokusunu farkedersin her türlü. Çok da dert etme.

Zaten çiğ doğalgaz (yarı yanmış, yanma artığı, arbonmonoksit falan değil) zehirlemez diye biliyorum, sadece patlama riski yaratır. Farkedersin zaten patlayana kadar çok rahat.
abi zaten bugün odam (evin girişinde) leş gibi sarmısak koktuğu için açtım konuyu. işallah bişi olmaz valla pazartesi alarm taktırtacam artık.

ps. evde sarmısaklı bişi yenmedi
Sosyal ağlarda paylaş

Sürekli hava akışı sağlansın evde, gaz birikimine fırsat verme. Prizlerden birinde oluşan bi ark ile havaya uçmanız kaçınılmaz eğer gaz sıkışırsa. Ama hava akımı olursa sıkıntı olmaz.

2 taraflı pencere falan aç, birikmesin içeride.

Fakat, gaz birikmesini ve dedektörü geçtim, neden gaz kaçağı var? Saatten itibaren kombiye ve ocaklara gidene kadar gaz borularının kaynak noktalarını sabun köpüğü ile kontrol et. Gaz boruları genelde argon kaynağıyla kaynatılır -biçok yerde prosedür böyle-, ve argon kaynağı her baba yiğidin harcı değil. Sıkıntı olabilir, gerçi sıkıntı olsa gaz açılmazdı ama bilmiyorum zamanla ne oldu kaynak noktalarında. Kombi ve ocak gibi yerlerdeki bağlantıları da aynı şekilde kontrol et yine. Borularda sanmam da gazı kullanan elemanların bağlantılarında genelde sıkça problem olur özenli montaj yapılmadıysa. Bok püsür bi sürü nedeni var tabi kombinin içinden falan bile sıkıntı oluyor olabilir, kaba taslak sen bi kontrol et köpükle. Bulursan da bulamazsan da gaz ustası gelecek zaten tamirat için, ama kesinlikle kaynağını bulmaya çalış.

Gaz işi sakat iş, şakası olmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

dışardan kapadım zaten vanayı ya, yemek pişeceği zaman açıyoruz o kadar kısa süreden de bişi olmaz sanırım. pencereler açık zaten hava sıcak, pazartesi baktıracam artık, boruları da kontrol etsinler zaten karikatür gibi tesisatçılarımız var düzgün bi iş beklemiyordum.
Sosyal ağlarda paylaş

Hah iyi yapmışsınız, o şekilde riski yok pek tabi ehüeh
En kısa sürede de baktırdın mı halledilir. Allahtan yazın çıkmış yine, ısıtma da doğalgazlıysa ve kış ayında olsa bu iş, vanayı kapatsan bi dert açıp cam pencere ile havalandırsan ayrı dert. Bu yine iyi dönem sdf
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...