DoruK Mesaj tarihi: Haziran 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2011 böyle elimizde evin içinde gezebileceğimiz, gaz koklarsa dıt diye öten dedektör var mıdır? geçen ötünce kafamın güzelliğiyle doğal gaz alarmının kablosunu kestim de şimdi onu ara sıra kontrol etçek bişi lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zaybird Mesaj tarihi: Haziran 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2011 yok galiba. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Haziran 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2011 alarmın kablosunu geri taktır? elektrikçi çağır? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Haziran 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2011 Bilmiyorum çok makina mühendisi var buralarda ama tesisat işiyle uğraşanlar varsa söyler. En sağlamı 187'yi ara. Onlar bir şekilde yönlendirirler herhalde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Haziran 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2011 Havadaki gazın bileşenlerinin yüzdesel tespitini yapan cihazlar var diye biliyorum (buradaki örnekte ağırlıklı olarak metan olması lazım) ama daha ötesini bilmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Haziran 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2011 hayır su için. bu kötü espriyi geçersek SeaGle'ın aileden gelen bir tesisatçı perk'i olması lazım. gaz işi de yapıyolar mı bilmiyorum ama bilmiyorum demeyecektir, illaki doğru yanlış sıkacaktır bir şeyler sdfsdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deathblade Mesaj tarihi: Haziran 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2011 Ne alarmı ya, bizim kombi oturma odasında girişte, ne alarm var ne birşey, türke bir şey olmaz. Not : Biz yapıyoruz siz yapmayın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Haziran 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2011 alarm kablosunu niye söküyosun abi bir de Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masakari Mesaj tarihi: Haziran 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2011 Kibrit yak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Haziran 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2011 goldbären said: hayır su için. bu kötü espriyi geçersek SeaGle'ın aileden gelen bir tesisatçı perk'i olması lazım. gaz işi de yapıyolar mı bilmiyorum ama bilmiyorum demeyecektir, illaki doğru yanlış sıkacaktır bir şeyler sdfsdf beyler kıskananlar çıkmış, tüh ya... AHADFADFA Doğalgazın içne sarımsak kokusuna benzer bi koku veren madde koyulur, fark edilebilmesi için. Çiğ doğalgaz kokusunu farkedersin her türlü. Çok da dert etme. Zaten çiğ doğalgaz (yarı yanmış, yanma artığı, arbonmonoksit falan değil) zehirlemez diye biliyorum, sadece patlama riski yaratır. Farkedersin zaten patlayana kadar çok rahat. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Haziran 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2011 Ha bu arada, evet öyle aletler var. http://www.google.com.tr/search?hl=tr&client=opera&hs=C5u&rls=tr&channel=suggest&q=ta%C5%9F%C4%B1nabilir+tip+do%C4%9Falgaz+dedekt%C3%B6r%C3%BC&aq=f&aqi=&aql=&oq= Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mathias Mesaj tarihi: Haziran 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2011 doğalgaz dedektörünü tavana yakın, lpg dedektörünü zemine yakın koyun. Doğalgaz uçar, lpg konar. Hatta lpg'yi süpürerek bile atabilirsiniz evden. Kesinlikle aynı dedektörde hem lpg hem de doğalgaz alarmına kanmayın, çünkü konulması gereken yerler tamamen farklı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Haziran 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2011 gaz dedektörü makineci işi değil yav. elektrikçi işi. entegreyle, sensörle olacak iş bu rulmanla değil. asdas Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Haziran 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2011 Doğalgaz bizim işimiz. SeaGle Ticaret. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Burax Mesaj tarihi: Haziran 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2011 Mathias said: doğalgaz dedektörünü tavana yakın, lpg dedektörünü zemine yakın koyun. Doğalgaz uçar, lpg konar. Hatta lpg'yi süpürerek bile atabilirsiniz evden. Kesinlikle aynı dedektörde hem lpg hem de doğalgaz alarmına kanmayın, çünkü konulması gereken yerler tamamen farklı. tam tersi olmasın hacı? neyse sen nerden bilecen sanki bana gönüllü itfaiyeci :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Haziran 3, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2011 SeaGle said: goldbären said: hayır su için. bu kötü espriyi geçersek SeaGle'ın aileden gelen bir tesisatçı perk'i olması lazım. gaz işi de yapıyolar mı bilmiyorum ama bilmiyorum demeyecektir, illaki doğru yanlış sıkacaktır bir şeyler sdfsdf beyler kıskananlar çıkmış, tüh ya... AHADFADFA Doğalgazın içne sarımsak kokusuna benzer bi koku veren madde koyulur, fark edilebilmesi için. Çiğ doğalgaz kokusunu farkedersin her türlü. Çok da dert etme. Zaten çiğ doğalgaz (yarı yanmış, yanma artığı, arbonmonoksit falan değil) zehirlemez diye biliyorum, sadece patlama riski yaratır. Farkedersin zaten patlayana kadar çok rahat.abi zaten bugün odam (evin girişinde) leş gibi sarmısak koktuğu için açtım konuyu. işallah bişi olmaz valla pazartesi alarm taktırtacam artık. ps. evde sarmısaklı bişi yenmedi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Haziran 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2011 Sürekli hava akışı sağlansın evde, gaz birikimine fırsat verme. Prizlerden birinde oluşan bi ark ile havaya uçmanız kaçınılmaz eğer gaz sıkışırsa. Ama hava akımı olursa sıkıntı olmaz. 2 taraflı pencere falan aç, birikmesin içeride. Fakat, gaz birikmesini ve dedektörü geçtim, neden gaz kaçağı var? Saatten itibaren kombiye ve ocaklara gidene kadar gaz borularının kaynak noktalarını sabun köpüğü ile kontrol et. Gaz boruları genelde argon kaynağıyla kaynatılır -biçok yerde prosedür böyle-, ve argon kaynağı her baba yiğidin harcı değil. Sıkıntı olabilir, gerçi sıkıntı olsa gaz açılmazdı ama bilmiyorum zamanla ne oldu kaynak noktalarında. Kombi ve ocak gibi yerlerdeki bağlantıları da aynı şekilde kontrol et yine. Borularda sanmam da gazı kullanan elemanların bağlantılarında genelde sıkça problem olur özenli montaj yapılmadıysa. Bok püsür bi sürü nedeni var tabi kombinin içinden falan bile sıkıntı oluyor olabilir, kaba taslak sen bi kontrol et köpükle. Bulursan da bulamazsan da gaz ustası gelecek zaten tamirat için, ama kesinlikle kaynağını bulmaya çalış. Gaz işi sakat iş, şakası olmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Haziran 3, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2011 dışardan kapadım zaten vanayı ya, yemek pişeceği zaman açıyoruz o kadar kısa süreden de bişi olmaz sanırım. pencereler açık zaten hava sıcak, pazartesi baktıracam artık, boruları da kontrol etsinler zaten karikatür gibi tesisatçılarımız var düzgün bi iş beklemiyordum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Haziran 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2011 Hah iyi yapmışsınız, o şekilde riski yok pek tabi ehüeh En kısa sürede de baktırdın mı halledilir. Allahtan yazın çıkmış yine, ısıtma da doğalgazlıysa ve kış ayında olsa bu iş, vanayı kapatsan bi dert açıp cam pencere ile havalandırsan ayrı dert. Bu yine iyi dönem sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar