Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Web tasarimcisi araniyor

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Selam arkadaslar,

Uzerinde calisilmakta olan Java tabanli bir web projesinde bana yardimci olabilecek arkadas(lar)aramaktayim, buraya da yazayim istedim.

Aranan ozellikler :

1. Ileri duzey CSS ve HTML bilgisi.
2. Kullanici arayuzu gelistirme konusunda guclu tecrube sahibi.
3. JQuery ve JavaScript konusunda guclu tecrube sahibi.
4. AJAX konusunda tecrubeli.
5. Java , Servlet ve JSP ler konusunda tecrubeli.

Isin ozu, yukaridaki ozellikleri tasiyan bir gorsel tasarimci, tabiri caizse sanatci aramaktayiz.

Bu arkadas(lar)imizdan MVC modelinde yurumekte olan bir projenin view kismindan sorumlu olmasini isteyecegiz.

Yani her hangi bir sekilde sunucu tabanli yazilim gelistirmek gibi bir yukumlulugu olmayacak.

Beklentimiz, hali hazirda var olan ciplak sayfalarin giydirilmesi.Giydirmek kismini kabaca acalim, bir web template olusturup, bu ciplak saylari yerlestirmek icine.

Html formlarinin script ile validasyonu. Kullanici deneyiminin iyilestirilmesi.

Ilgilenen arkadaslarimiz, kafalarinda olusan sorular ile beraber ulasabilecegim bir portfolyo ve ucret konusunda nasil bir politika ve fiyatlandirma istediklerini de belirtip, bana c-pp{at}live{nokta}com adresinden ulasabilirlerse memnun olurum.
Mesaj tarihi:
aradıgınız ozellikler gorsel tasarımcı (sanatcı)'da olmaz. ancak basic html ve css bilgisi olur. belki biraz da js.

tam developer ilanı olmus bu. designer ve developer da gunumuzde birbirinden ayrıldı artık. hangisini aradıgınıza karar verin ya da 2 kisi alın ise.
Mesaj tarihi:
JSP konusunda istenilen tecrube, kullanilan bir tag library gordugu zaman jsp dosyasinda, onu manuple edebilmesi icin kendi uygulamaya , oturtmaya calistigi tasarim icerisinde, gordugu seyin en azindan ne oldugunu teori bazinda idrak etmesi lazim.

Soz konusu proje open source ve custom tag library'ler icermekte.

Servlet konusunda istenilen tecrube, ki Java yi da o satira sokan aslinda bu istek, soz konusu projeler i18n destekleyen projeler oldugu icin , scriptlerin i18n destekler olmasi gerekiyor.

Script yazacak olan arkadaslara nasil yardimci olabiliriz diye dusunurken, denildiki basic servlet bilgisi, tecrubesi olan bir arkadas olsa yeterli.. , ilk once buna bakalim, arayalim, bulamassak tool lar yazilir, tollar bu servletleri ve bagli olduklari resource lari kontrol eder. O acidan basic jsp ve servlet bilgisi olan bir arkadas tercihimiz.
Mesaj tarihi:
Yani tekrar toparlayayim, acik olmamis yine, Java, Jsp, ve Servlet konusunda gerekli olan tecrube minimum seviyede.

Ilgilenen arkadaslara bir kac saat icerisinde Tag nedir zaten gosterebiliriz, servlet konusunda da oturtulmaya calisilan design pattern yerine baska cozumler olabilir.

O acidan Java ile ilisikli kisim olsa hos olur seklinde dusunebiliriz.
Mesaj tarihi:
Tasarimci ve front-end developer olmak uzere iki ayri kisiye ihtiyaciniz var. Tasarim kismi icin arkadasimi onerebilirim; http://www.umutavci.com

Front-end developer icinse isine hakim birini bulmaniz gerekiyor.

Ben haric. =P
Mesaj tarihi:
di said:

Tasarimci ve front-end developer olmak uzere iki ayri kisiye ihtiyaciniz var. Tasarim kismi icin arkadasimi onerebilirim; http://www.umutavci.com

Front-end developer icinse isine hakim birini bulmaniz gerekiyor.

Ben haric. =P

Tesekkurler, sitesi olmasi da ho$ oldu kolaylik benim icin calismalarina erismem konusunda. Su an gorustugumuz bir grafik tasarimcisi var zaten branding ve belli assetlerden sorumlu olacak, ama soyle onun yaninda front side teknolojilerden de anlayan bir tasarimcimiz olsa tadindan yenmez.

Evet malesef istenilen ozellikler bu sektorde profosyonel olarak calisan insanlarin zaman icinde edinebilecegi ozellikler olsada (html,css, scripting ,jquery ), gorsel tasarim kismi bam baska bir yetenek, zanaat, o acidan kesisimini bulmak cok kolay degil.
  • Yeni Oluştur...