Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Prius Online / Anima Redux OBT


Diablo_Angel

Öne çıkan mesajlar

Not:Oyun bu gece saat 2 gibi OBT olarak açılıcak. Oyundaki dungeon,anima,gigas,pvp sistemi olsun oldukça hoş gözüktü gözüme obt yi indirdim bu akşam mutlaka deniycem gelmek isteyenler varsa gece iyi bi party kurup takılabiliriz.

Yapımcı: CJ Internet
Sunucu: gPotato(Global) / Netmarble(Kore)
Çıkış Aralığı: 2011 Sonbahar
Ödeme Türü: F2P
Website: http://prius.gpotato.com/

Oyun Hakkında: Prius Online, geçtiğimiz sene Kore serverlarında open betaya girmişti. Uzun süredir oyunun teaser sitesi gPotato tarafından açıktı fakat bugünden itibaren site, yeni bir hâl aldı. Sitede 14 günlük bir geri sayım başladı, geri sayımın sonunda CBT tarihi belli olacak sanırım. Çünkü henüz CBT kayıtlarını başlatmadıkları için 14 gün sonrasında direk olarak CBT açamazlar diye düşünüyorum.


Oyunda 4 adet ırk bulunuyor. Her sınıfta ırk ve gender kısıtlaması bulunduğundan dolayı bütün ırklar oynanabilirliğini koruyacak hâlde.





Hume-Erkek ırkının kullanabildiği sınıf Daha çok mage tarzında bir sınıf. Belirli bir seviyeden sonra Archimage veya Mastermind sınıfını seçebiliyorsunuz.
Yayınlanmış skill gösterimini aşağıdan izleyebilirsiniz. Sanırım ilk gösterilen Mastermind, diğeri Archimage.




Hume ırkı gender olarak kız seçtiğinde Gunslingerı kullanabiliyor. Resimden de veya isimden de görüldüğü üzere tabanca-tüfek kullanan sınıf. Belirli bir seviyeden sonra Gunslinger olarak Sharp Shooter ve Duelist sınıfını seçebiliyorsunuz. Bu sınıflardan birisi çift elli, daha hafif silah kullanırken diğeri daha ağır bir tüfek kullanıyor.
Yayınlanmış skill gösterimi;



-Lon


Lon ırkı cinsiyet olarak erkek seçtiğinde Berserker sınıfını kullanabiliyor. İsimden de anlayacağınız gibi yakın dövüş üzerine kurulu bir sınıf. Berserker sınıfı ilerleyen levellerde Sentinel veya Juggernauts sınıflarından birini seçebiliyor. Bu sınıflardan birisi daha çok atak ağırlıklı, diğeri ise MMO terimlerinden 'Tank' sınıfı oluyor.
Yayınlanmış skill gösterimi;



Lon ırkı cinsiyet olarak kız seçtiğinde,Huntress sınıfını kullanıyor. Huntress sınıfını archer olarak nitelendirebiliriz. Huntress, belli bir seviyeden sonra Amazon ve Oracle olarak ikiye ayrılıyor. Skill tanıtım videosuna baktığımızda bunlardan birisi Trapper sınıfına benziyor. Diğeri ise bildiğimiz okçu. :)
Skill gösterimi;




*Alin sınıfının gender olarak erkekten başka seçeneği bulunmuyor. Teaser sitesinde kız da var ancak sanırım oyun çıktıktan sonra oyuna eklenecek bu sınıf. Siteye bakacak olursak sınıfın adı "Shadow Templar" Templar adı bana biraz tank sınıfını hatırlattı ama, bekleyelim görelim.
-Alin


Valla şimdilik bana karşı en iyi gözüken sınıf Legionnaire. Legionnaire sınıfı silah olarak kılıç kullanıyor. Bir nevi Blader diyebiliriz. İlerleyen seviyelerde Legionnaire sınıfı Gladiator ve Astral Knight olarak ikiye ayrılıyor. Bu sınıflardan Astral Knight hafif olarak çift kılıç, Gladiator ise ağır kılıç kullanıyor.
Skill gösterimi;





-Beriah

Beriah ırkında tek cinsiyet seçebiliyoruz o da kız. Beriah ırkında sınıf olarak ise Minstrel olarak başlıyorsunuz. Bu sınıf daha çok cleric tarzında gözüküyor. İlerleyen seviyelerde Minstrel, Orchestrator ve Siren olarak ikiye ayrılıyor.
Bu sınıflardan Orchestrator, diğer oyunlardan gördüğümüz Bard sınıfı. Sanırım buff ağırlıklı olan sınıf bu. Siren sınıfı ise daha çok attacker gibi gözüküyor.



Anima Sistemi

Aika Online'ı daha önceden oynayanların bildiği üzere bir Pran sistemi vardı. Bu Pranları tıpkı bir sanal bebek gibi geliştiriyor, itemler ile süslüyorsunuz. Onlar ise karşılığında size + bonuslar veriyor. Prius'daki Animaları da onlara benzetebiliriz.
Animalar, yukarıda gördüğünüz sevimli yaratıklar. Bu yaratıklar, siz savaş halindeyken sizlere + bonus veriyor. Animalar 4 adet stance barındırıyor. Bu özellikleri savaş halindeyken istediğiniz zaman değiştiriyorsunuz ve stance'a göre size + özellik katıyor.

Gigas Sistemi



Prius Online'da 3C yani 3 Character Sistemi bulunuyor. Bunların ikisini yukarıda anlattık. Birisi ana karakter, diğeri Animalarımız ve üçüncüsü ise Gigas. Şuan için Gigas hakkında fazla bilgim yok, ne zaman çıkarılır, istediğimizde çıkar mı, geliştirme mevcut mu ancak, oynanışını oyuncuların yönettiğini biliyorum.

Dungeon - Instance - Raid



Yazana göre oyunda dungeonlar düşük levellardan itibaren başlıyormuş. Dungeonlar içerik olarak zengin halde hazırlanmış. Mesela arena based dungeon, zamana karşı dungeon gibi sistemler bulunuyor. Dungeonlar zorluk derecesine göre de sıralanıyor. Böylelikle zor dungeonlarda raid kurmak mümkün.
Dungeonlar öyle ot gibi gir, mob öldür, çık tarzında değilmiş. Bazı puzzlelar bulunuyormuş dungeonların içerisinde.
Oyundaki Daily Quest sistemi, dungeonlar üzerine kurulmuş. Günlük olarak görevleri dungeonlar sayesinde yapıyoruz. Daily Questler bize token kazandırıyor. Bu tokenlarla normal seviyelerden daha güçlü kıyafet ve silah alabiliyoruz.


PVP - Combat



Gelelim çoğumuzun bir oyunda ilk olarak aradığı şeye, PVP sistemine. Prius Online'da PvP sistemi 3 dala ayrılıyor.

-Coliseum Battles

Bazı oyunlardan gördüğümüz battlegroundların Prius Online'daki tanımı. Belirli süreler içerisinde yapılır, kazanan taraflar bildiğiniz üzere ödüllendirilir. Örnek harita;



-Guild Championships

Guild sıralamasında en yukarıya çıkmak için yapmanız gereken PvP türü. Sıralamadaki ilk iki guilde özel "Championship" title'ı verilecekmiş.

-PK Sistemi

Yukarıdaki sistemler dışında bir de PK sistemi bulunuyor. PK modunuzu on veya off yaparak istediğiniz alanda yaptığınız PvP işlemi. Eğer kendinizden çok düşük seviyedeki kişileri öldürürseniz PK Penalty veriliyor. Bu sistem 25 leveldan sonra kullanabilir hâlde oluyor.


Videolar




(rehber dh den alıntıdır)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 ay sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...