Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

2. El Lens Piyasası?


Drall

Öne çıkan mesajlar

İyi günler. Haziran-Temmuz boyu kadar finallerle falan cebelleşeceğim için doğru dürüst araştırma yapma fırsatım yok. 4 aydır kullandığım Nikon 18-105mm f/3.5-5.6 VR lensi kaç paraya satabilirim yaklaşık? Onu satıp yerine tamron 17-50 f2.8 alasım var, onun fiyatları ne civarıdır? 2. el lens satarken ve alırken nelere dikkat etmeli? Objektifimin önündeki tozları falan bi silip öyle satayım diyorum, neyle silmeliyim? Bu konularda yardım edebilirseniz sevinirim.


şu an yav'ın kullandığı lensler tarzı bi set dizmeye çalışıcam ben de önümüzdeki bir iki yıl boyunca, 17-50, 10-20, 90mm falan hedefteki lensler. öncelik 17-50de ama tak gez olaraktan. teşekkürler şimdiden
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Admin
Ben de 4-5 ay kullandim 18-105mm VR lensi. Satmayi dusunuyorum ayni sekilde. Tahminim hic bir sorun yok ise 400+ liraya gider Turkiye'de. Sifiri yalcinlar'da 900 lira.

Satmaya karar verirsem sanirim 500 lira fiyat belirleyecegim, mis gibi tertemiz lens zaten uv filtre takili kullandim sorunsuz.

Ikinci el alirken cizik olmamasina dikkat et. Camlarin puruzsuz olmasi lazim. Ayrica zoom ring ve focus ring falan hareketli ne kadar parcasi varsa hepsinin islevinde sorun olmamasi gerekiyor. Lensi takip makine live view acip ekranda zoom yaparak da kontrol etmeni oneririm ben. Ekran ufak oldugundan o an goremedigin kusurlari zoomlayarak gorebilirsin. Live view de yapman lazim ama bunu.

Ikinci el satan kisi gazeteci falan ise alma. Araba alirken patronun oglu mevkisindeki cadde cocugunun yanlayip sonra sattigi bir araci almak gibi olur. ;)

18-55 f2.8 lens iyi bir tercih. FX makine var ise hatta daha genis aci lens almana gerek dahi kalmaz 18-55 ile takil yeter. Ustune bir de 70-200 f2.8 alirsan tadindan yenmez.

O kadar paran yok ise 70-300mm vr ilgini cekebilir. Biraz yavas kalacaktir (f2.8'e kiyasla) ama sorun yok. Yeterli isik var ise ortamda iyi fiyata saglam zoom ve kaliteli optik.

17-55 aldiktan sonra 2. bir lens icin acele etmeden flash al bence.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu lensi satıp 17-50yi alabilirsem zaten bir sonraki hedeflere kadar güzelce para biriktirmem lazım, uzun vade planlar yani bunlar hep. D90ı alarak bütçeyi baya bi zorlamıştım 4 ay önce, yavaş yavaş toparlıyorum anca, şimdi asıl sıra lenslere geldi işte :) flaş olayını da araştırayım hiç düşünmemiştim tabi.

peki lens temizlemeyi nasıl yapmalıyım, çizik yoktu en son ışık altında bi bakmıştım, sadece bi iki parmak izi var. Lensi satacağımda arkadaşın 50mm'yle fotoğraflarını çekerim zaten detaylı görünsün güvenilir olsun diye de, lensi önce bi temizlemem lazım işte güzelce, neyle temizlemeliyim? lens kalemi falan mı alayım? gözlük bezi olur mu? bazı tek kullanımlık gözlük mendilleri var pakette, açıyosun garip bi sıvılı böyle zaten çabucak buharlaşıyo falan, onlarla mı temizleyeyim lensi napayım?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

şu bascek'teki linki ben gene koyayım buraya dursun http://www.bascek.com/10295/ikinci-el-makine-alirken-nelere-dikkat-etmeli/
video gerçekten iyi, atlanan bir şey bulmak zor gibi 2.el lens alırken dikkat edilecekler konusunda.

2.el lens piyasasını direkt takip etmeni öneririm. Kafana estikçe fotokritik forumundaki satılık-alınık bölümünde aradığın lens isimlerini arat. Çok güzel fırsatlar yakalanabiliyor bu 2.el lenslerde, bu şekilde aranırken rastlayıp hızlıca aldığım 2 lens oldu şimdi satsam toplamda 200 TL falan kâr bile edebilirim bu ikisinden ve kimse de bişey diyemez arkadaşım bu kadara almışsın diye çünkü bu böyle. Adam hızlı satayım diye koyuveriyor sen de alıveriyorsun. Ha tam tersi paranı tam biriktirip soteye yatmana rağmen o lensi kimse satmayıveriyor o zaman da pahalıya almak zorunda kalabiliyosun yeterince sabretmezsen, ya da şanssızsan falan.... değişik yani sabırlı ve şanslı olmak lazım =) Tabii elbette bir istikrarı var gene bu fiyatların, o kadar oynak değil. (2010'da tamron17-50'yi ve canon 55-250'yi 2.el bulamayıp sıfır almak zorunda kalmıştım mesela öte yandan)


Sahibinden.com'da aynı şekilde arat hatta kafana estikçe girip aramana gerek yok arancak anahtar kelimeyi yazıp kaydediyosun o anahtar kelimelerle ilgili ilan açıldı mı sana uyarı e-mail'i geliyor =) Baya pratik bir şey.

Gittigidiyor'a da bakılabilir ama 3 basamaklı fiyatlı ürünler genelde sahibinden'e veriliyor ilan olarak çünkü gg'de her türlü %10 komisyon eklenmiş fiyatı ile koymak zorundasın. Sahibinden de güvenli eticaret sistemi (alıp onayladığında paranın aktarılması) %7 komisyon alıyor hem de hiç komisyonsuz ilan açılabildiği için direkt satıcıya gidecek ücret çıkıyor ilanlarda ki bu yüzden sahibinden daha hareketli benim anladığım.

canon kullansan bir de canonturk forumlarını önericem orası da fokur fokur, iyi dolaşım oluyor özellikle aradığın çok tercih edilen lensler konusunda.

ben ufak bir çatlağı olan tamron 17-50'yi 550tl'ye sattım http://forum.paticik.com/read.php?27,5614620 Geçen gün canonturk'te de kusursuz halinin 600'e gittiğine tanık oldum. Setin içinde 475-500tl'den sayıp satana da rastlamıştım. Yani tamron 17-50'nin gideri 500-650tl arası diyebiliriz mesela.
sıfırını da 750 civarına sanırım satıyorlar hayyam'da falan garantisiyle.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...