Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeni Türk Lirasında "Republic of Turkey" ibaresi istemiyoruz!!!

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Belki soyle anlatirim aradaki farki; para bi aractir, amac degil. Bayrak bi amaci temsil eder. Ulkemiz bize milli varligimizi gosterir. Kulturumuzu gelistirmek bizim gorevimiz, amacimizdir. Para ise sadece bi aractir.

Irk konusuna gelince, olsun olmasin, amerikada yasayan insanlar, milliyetcilik konusunda bizim oldugumuzdan cok daha samimiler. gosteris icinde bogulmus gidiyoruz, onlarsa ulkeleri icin uzerlerine duseni yapiyolar... (genelden bahsediyorum)
Mesaj tarihi:
said:
riglous, 15 Eylül 2004 23:07 tarihinde demiş ki:
Fransizlar her ne kadar AB, ABD gibi tek bi devlet olsa da kendi kulturunu kaybetmez. Ayrica AB herhangi bir sekilde kultur yozlasmasini desteklemiyo. AB hakkinda bilgim var bi miktar, en azindan baslangicini ve nereye dooru gittigini biliyorum.

said:
riglous, 15 Eylül 2004 23:11 tarihinde demiş ki:
Irk konusuna gelince, olsun olmasin, amerikada yasayan insanlar, milliyetcilik konusunda bizim oldugumuzdan cok daha samimiler. gosteris icinde bogulmus gidiyoruz, onlarsa ulkeleri icin uzerlerine duseni yapiyolar... (genelden bahsediyorum)

bana şu iki yerde ne demek istediğini tam olarak açıklarmısın.yozlaşma ne? AB neyi desteklemiyo? neden desteklemiyo? yozlaşma dediğin şeyi engellemek için neler yapılmış AB'de?

ayrıca amerikan vatandaşlarının milliyetci olmalarının ve bu duygularında samimi olmalarının, benim dediğimle ne alakası var açıklarmısın. cidden anlamadım?[signature][hline]çok dobiyim

[Bu mesaj Ra_d tarafından 15 Eylül 2004 23:22 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
said:
Ra_d, 15 Eylül 2004 23:21 tarihinde demiş ki:
bana şu iki yerde ne demek istediğini tam olarak açıklarmısın.yozlaşma ne? AB neyi desteklemiyo? neden desteklemiyo? yozlaşma dediğin şeyi engellemek için neler yapılmış AB'de?

Yozlasma Fransiz kulturunun AB altinda ezilmesi. Kendisini Fransiz degil de Avrupali olarak baska bi devlete dahilmis gibi hissetmeleri. AB, stratejik ortakligi istiyo. Bi anlamda ben sana destek oluyorum, sen de benim arkami kolla diyo. Zaten Ingiltere'yi dusunurseniz cikarlarina uymadigi icin bu kararlari iyice suzgecten gecirip kabul ediyo adamlar. Birlesme simdilik soz konusu degil. Ha ilerde olur mu, ondan emin olamayiz asla. Biliyorum diye konusanlar da sadece tahmin ediyolar. Konuyla alakasi; yine daha once dedigim gibi, kulturun araclarla ortadan kaldirilamayacagi.
said:
Ra_d, 15 Eylül 2004 23:21 tarihinde demiş ki:
ayrıca amerikan vatandaşlarının milliyetci olmalarının ve bu duygularında samimi olmalarının, benim dediğimle ne alakası var açıklarmısın. cidden anlamadım?

Amerikan vatandasi var dedin. Boyle bi irk yok dedin. Simdi bize gore, Turkiye vatandasi olan herkes Turk'tur di mi? Yasalarda boyle belirtilmis. O zaman irk olayiyla ortaligi karistirmak, akrep yuvasina comak sokmak gibi, uzak duralim. Her neyse TR vatandasi olan herkes Turktur. Bu milli bilinctir. Ama son zamanlarda Turk - Kurt karisti yine ortalik. Amerikada adamlar her ne kadar birbirine irk olarak olmasa da amac olarak baglilar. Bu dogrultuda ulkelerini yukseltmek icin uurasiyolar. Bos nesnelere anlam yukleyerek ah vatanim diye aglamaktansa, ulkelerini gercekten amacina goturmek icin calisiyolar. Bu aslinda Turkiye'nin modeli gibi. Anayasaya gore biz de irk olarak bagli degiliz birbirimize. Amac acisindan bagliyiz. Ama su gunlerde bunu halkin %50si unuttu tabi.. ya da bilmiyo bile. Amacimiz devletimizi yuceltmek; bu is icin kullanacagimiz araclari degil...
Mesaj tarihi:
said:
Nukem_Verite, 15 Eylül 2004 23:45 tarihinde demiş ki:
paradan 0 atılmasının gereksiz bir olay olduğunu düşünsemde
bana koymaz republic of Turkey yazması

peki arapça yazalım o zaman? ya da ibranice? ya da rusça. o zaman koyar mıydı? eğer koyardıysa bir daha düşünmemiz lazım topluca. çünkü o zaman "sömürgeleştik" diyebiliriz. yok ama "nece yazarsa yazsın, banane" diyorsan, sadece umursamaz olduğunu düşünürüz.

@riglous, fransa AB altında ezilmemiştir. AB'yi kendi kültürünü empoze etmek için yeni pazar seçmiştir. "madem ki amerikayla başedemiyorum, o zaman kendi eyaletsel yapımı kurar, onu yönetirim a.k." tarzı bir düşüncenin ürünüdür.

ayrıca amerikan vatandaşları için "saçma şeylerle uğraşmayıp hedefe yöneliyorlar" demişsin. amerikan paralarından birine fransızca bir yazı yazdırmaya kalkış da bunu o zaman görelim. asarlar adamı beyaz sarayın tepesine.[signature][hline]en ince yerim bileğim..
Mesaj tarihi:
Para; tarih boyunca devletlerin bağımsızlık örneklerinden birisi olmuştur. Evet, para neredeyse bayrak kadar önemlidir. Sahibi olduğu devletin kültürünü temsil eder. Osmanlı Devleti'nin kuruluşu resmi olarak Osman Bey'in, üzerinde kendi resmini bastırttığı sikkeleri kendi topraklarına yaymaya başladığı zamana denk gelir (1299). Bu her ülke için daima böyle olmuştur.
Para tabiiki amaca giden yoldur, araçtır. Bu yüzden kişisel olarak simgeleştirmek saçma bir yaklaşım olacaktır. Ama şu unutulmamalı ki; paranın "devlet" adına farklı bir anlamı vardır. Para resmi bir araçtır. Paranın üzerinde yabancı dilde yazı yazması, resmen o dilin kendi devlet düzeni içinde kabul gördüğü anlamına gelir. Devletin herhangi bir kurumunda yabancı metinde dökümanlarla karşılaşmak hoşunuza gider mi? [giderse neden?]

"Aleyküm selam" demek, kültürümüzün yozlaşmasına sebep olmaz. Biz ortadoğu ile sıcak ilişkilerde bulunmuş, ortak kültür taşıyan bir devletiz. "Aleyküm selam" da kültür kaynaşmasıyla benimsediğimiz resmi dinimizden aldığımız bir selamlaşma biçimi; "Allah'ın selamı..."

"AB ve Fransa'nın AB içinde erimesi..." Evet, zaten AB'nin amacı bu. Avrupa ortak kültür içinde gelişmiş bir medeniyettir. "Türkiye'nin AB içinde erimesi" vahim bir mesele olabilir lakin Fransa AB içinde erimez, olsa olsa kaynaşır diye düşünüyorum. Tarih, bu konumda önemli rol oynar.

Paramızın üzerinde ingilizce betimlemelerde bulunulması, diğer ülke vatandaşlarının Türk Lirası'na yahut Türkiye'ye bakışına farklı bir yaklaşım getirir mi? Bence "hayır". Neden getirsin? Gerçekten anlamış değilim(?) Hatta olumsuz bir yaklaşım getireceğini bile düşünüyorum. Paranın asıl amacı; karşılığı olan bir değeri sayısal olarak betimlemesidir. Bildiğim kadarıyla matematik evrenseldir ve sayılar her dilde anlaşılabilir... Fazlasının (yabancı dilde yazı yazmak) derin bilgi ihtiva ederek bir yabancı sempatizanlığı yaratacağını hiç ama hiiiç düşünmüyorum.

Çevremizdeki medeni(!) dediğimiz ülkelere bakalım. İnanın onlarda kendilerini yabancılara, yabancıların dilleriyle açıklama kaygıları yok. Bu garip(!) biçimde Türkiye'de yeterince yaygınlaşmış bir durum. Zaten ne zaman kendimiz olabilirsek, o zaman bir şeyler olabilir bu ülkede...

"Türk Lirası'nda ingilizce yazı yazmasına karşı çıkmanın" milliyetçilikle bir alakası vardır, evet. Ama şu topicte milliyetçilik adı altına neleri sıkıştırdığınıza dikkat edin. Milliyetçilik'ten ne anlıyoruz? Sorgulamak lazım(?)

Tüm topici bölük-pörçük, uzun aralıklarla okuduğum
için fikirlerim dağıldı. Bu yüzden aklıma gelenleri yazabildim.
Bunlar benim "fikirlerim". Önyargıyla yaklaşmadıktan sonra hertürlü eleştiriyi de kabul edebilirim arkadaşlar ;)[signature][hline]bu bilgisayarda runuo var mı?
Mesaj tarihi:
Sömürgeleşme süreci hep küçük ve önemsiz şeylerle başlar. Önce okullarınızda İngilizce hazırlık sınıfı kurarlar ve "İngilizce evrensel dil, küreselleşiyoruz yaşasın!" nidaları eşliğinde bir İngilizce özentiliği başlatırlar. Bu öyle boyutlara gelir ki insanlar artık Türkçe kelimeler yerine İngilizce kelimeler kullanmaya başlarlar ve birkaç kelimeyle sınırlı tarzanca bir dille iletişim kurarlar. Sonra özelleştirme adı altında ulusal şirketler yabancı çok uluslu şirketlere yok pahasına peşkeş çekilir ama batı hayranı halk bunu alkışlar ve "Ne güzel, sınırlar kalkıyor, modernleşiyoruz" der. Ülkenin ulusal parasının üzerinde İngilizce ibare olması da batılılaşma olarak kabul edilir. Avrupa ülkeleri her geçen gün bütçelerinden daha fazla parayı etraflarında hiçbir tehdit yokken ordularına ayırırken Türkiye'ye sürekli baskı yaparlar. Savunma bütçesi yarı yarıya iner, milli günvelik kurulu işlevsizleştirilir. 10 milyonluk Yünanistan'ın nedense ordusuna harcadığı para 70 milyonluk Türkiye'ninkini geçer. Hollanda kendi ülkesinde yüzbinlerce Türk yaşarlen Türkçe kursları yasaklar ama Türkiye'ye Kürtçe kurslar açın diye baskı yapar. Daha sonra bize kalkırmızı söyledikleri MGK benzeri bir yapıyı kendi ülkelerinde kurarlar.Sonra ülkenin toprakları yabancılara satılmaya başlanır ve halk bu sefer "Ne olucak bir avuç toprak satılsa, ekonomiye katkı oluyor" der. Ama halkın unuttuğu birşey vardır. Filistin toprakları da en başta azar azar Yahudiler'e satılmıştır ve bir süre sonra Filistinliler'in topraklarının tamamı onların eline geçmiştir. Kendi ülkelerinde esir hayatı yaşamaya başlamışlardır. Umarım bir gün filistinle aynı kaderi paylaşmayız.
Mesaj tarihi:
said:
Alexi_Septimus, 14 Eylül 2004 21:56 tarihinde demiş ki:
Ben istiyorum.

tabii ki +1...
geri kalanı okumadım ama bence olması kesin lazım olan bişe..
tabii hala at gözlüğüyle bakanlara lafım yok[signature][hline]Mübarek Sazan - given by BabacumMostors

AR-GE (araştırma geliştirme)
Mesaj tarihi:
said:
AngeL_DusT, 16 Eylül 2004 01:57 tarihinde demiş ki:
10 milyonluk Yünanistan'ın nedense ordusuna harcadığı para 70 milyonluk Türkiye'ninkini geçer.

galiba bnm türkçem iyice bozulmuş cümleleri de anlayamıyorum artık...
nası yaa...
hiç mi olaylardan haberin yok ya da hiç mi tv fln seyretmiosun??
şu anda eğitime katkı payı olarak bile toplanan paranın belli bi kısmı orduya yatırılıyo türkiyede... hala neden gelişemediğimiz de 2 yönden açıkta..
1)bilmeden ötenler...
2)orduya bu kadar kaynak...

tek iyi yanı var: Bordo bereliler... swat mıvat hikaye....[signature][hline]Mübarek Sazan - given by BabacumMostors

AR-GE (araştırma geliştirme)
Mesaj tarihi:
said:
TiReSiAs, 16 Eylül 2004 02:04 tarihinde demiş ki:
said:
AngeL_DusT, 16 Eylül 2004 01:57 tarihinde demiş ki:
10 milyonluk Yünanistan'ın nedense ordusuna harcadığı para 70 milyonluk Türkiye'ninkini geçer.

galiba bnm türkçem iyice bozulmuş cümleleri de anlayamıyorum artık...
nası yaa...
hiç mi olaylardan haberin yok ya da hiç mi tv fln seyretmiosun??
şu anda eğitime katkı payı olarak bile toplanan paranın belli bi kısmı orduya yatırılıyo türkiyede... hala neden gelişemediğimiz de 2 yönden açıkta..
1)bilmeden ötenler...
2)orduya bu kadar kaynak...

tek iyi yanı var: Bordo bereliler... swat mıvat hikaye....

Olaylardan yeterince haberim var. Ayrıca tv izlemek konuları "gerçekten" bilmeye yetmiyor. Hatta medyanın yönlendirmesiyle çok yanlış bilgilenmelere sebep veriyor Tvler. Ben böyle şeyleri çok farklı kaynaklardan araştırıyorum, insanlarla konuşuyorum. Sırf tvde yayınlanıyor diye bir şeye inanmayı sana da tavsiye etmem. Burada "bilmeden öten" kişi sen oluyorsun.
1- Eğitime katkı payı tamamen MEB kontrolüne giriyor, orduyla hiçbir alakası yok. Git biraz araştır sonra yorum yaz.
2- Her geçen sene ordunun bütçesi kısılmaya başlandı AB baskısıyla. Ordunun acilen yapması gereken modernizasyonlar yapılamıyor, ordunun caydırıcılığı gün geçtikçe azalıyor.
3- Orduya bu kadar kaynak dediğin örnek gösterilen AB ülkelerinin çok daha altındadır. Türkiye'd orduya 4.5 milyar dolar bütçe ayrıldı bu sene. Fransanınki ve Almanya'nınki bunun yaklaşık 5 katı. Ayrıca bu ülkelerin yakınlarında hiçbir tehdit yokken.
4- Eğer böyle br coğrafyada yaşıyorsanız, etrafta ve içinizde birçok tehdit unsuru varsa ordunuz güçlü olmak zorundasınız. Yoksa %100 kaynağı eğitime ayırsanız da eğitim görücek bir ülkeniz kalmaz.

Malesef medyadaki bazı çevrelerin dolduruşuna gelen sözde demokrasi yanlısı insalar orduya düşman kesiliyor, zihinlrine sokulan yalan yanlış bilgilerle onları yönlendiren güçlerin amaçlarına dolaylı olarak hizmet etmiş oluyorlar.
Konu dışına daha fazla çıkmayalım, başka birşey tartışılıyor burda.
Mesaj tarihi:
Tesekkur ederim Ractamainus, simdi anladim ve takdir ediyorum kayginizi. Bu durum da ben de yazilmasini istemem, ayrica degerlerimi yeniden gozden gecirmem gerekiyor.

@Angel_DusT: abartiyosun. Ayrica O soyledigin ulkelerin gayri safi milli hasilasiyla bizimkini karsilastir ondan sonra 5 kati vs. de. Bizim orduya degil egitime para harcamamiz lazim.

Edit: TR'nin resmi dini yok yanliz orada ufak bi sorun var...

[Bu mesaj riglous tarafından 16 Eylül 2004 05:00 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Dayanamadım yav; Ractamainus, riglous, hoşgeldin demiş miydim ben size? Epey olmuş ama zamanında atladıysam kusura bakmayın, hoş geldiniz ikiniz de =]
Mesaj tarihi:
TiReSiAs; konuya pek hakim değilsin, sanırım tüm topici okumadan girmişsin(?) Bu yüzden düşüncelerin sığ kalıyor. Yeterli değil...

AngeL_DusT; sömürgeleştirme ile ilgili fikirlerine az çok katılıyor olsamda ordu ile ilgili fikirlerine tamamen karşıyım. Bir ülkeyi ileriye taşıyan güç, bilimdir. Tarih boyunca bu böyle olmuştur. Ordu, gücü kontrol etmek için gerekli mekanizmadır aslında.
Ama bunu açıklamaya kalkmayacağım, konu sapmasın.

riglous; vallahi son mesajını gördüğümde ne kadar sevindim bilemessin :) konu fikirlerime katılman değil, önyargıyla yaklaşmadan fikir geliştirebilmen. paticik'te ne zamandır görmüyordum.

Nefr; sanada "hoşbulduk" diyeyim. Aslında pek ayrı değildim ya, sadece uzaktan izliyordum :)
[signature][hline]bu bilgisayarda runuo var mı?
Mesaj tarihi:
riglous haklı türkiye cumhuriyetinin resmi bir dini yoktur.zaten eğer böyle bi din belirtilmiş olsa din ile yönetilen bi ülke olduğumuz anlamına gelir.

şimdi gelelim akrep yuvasına çomak sokma olayına.bu tartışma bitmiş(en azından riglous ile aramdaki) olsada yada öylegözüksede devamı için olam postlarımı riglous'a atardım fakat bu "çomak sokma" kendimi burada savunmam gerekir.o yüzden rahatsızlık verdiğim.yeter uzatma diyecek olan arkadaşlara şimdiden belirtmek istedim.

şimdi riglous benim söylediğim ve iki sayfa önce görülen şeyi aynen buraya yapıştırıyorum.şu anda bunu okuyan herkesdende özellikle rica ediyorumki bu iki post'u okumuş olsanız bile arka arkaya okuyun.

said:
Ra_d, 15 Eylül 2004 22:35 tarihinde demiş ki:
avrupalı kimliğini fransız kimliğinin altına değil üstüne yerleştirmye çalışıyor.bir fransıza "ben önce fransızım sonra avrupalıyım" demek yerine "önce avrupalıyım sonra fransızım" dedirtmeye çalışıyor.aynen amerikada olduğu gibi.dünya üzerinde amerikalı diye bi ırk yoktur.amerikan vatandaşı vardır.

bunun üzerinede senin dediklerini yazıyorum.ard arda gelsinlerki rahatca anlaşılabilsin.

said:
riglous, 16 Eylül 2004 00:03 tarihinde demiş ki:
Amerikan vatandasi var dedin. Boyle bi irk yok dedin. Simdi bize gore, Turkiye vatandasi olan herkes Turk'tur di mi? Yasalarda boyle belirtilmis. O zaman irk olayiyla ortaligi karistirmak, akrep yuvasina comak sokmak gibi, uzak duralim. Her neyse TR vatandasi olan herkes Turktur. Bu milli bilinctir. Ama son zamanlarda Turk - Kurt karisti yine ortalik. Amerikada adamlar her ne kadar birbirine irk olarak olmasa da amac olarak baglilar. Bu dogrultuda ulkelerini yukseltmek icin uurasiyolar. Bos nesnelere anlam yukleyerek ah vatanim diye aglamaktansa, ulkelerini gercekten amacina goturmek icin calisiyolar. Bu aslinda Turkiye'nin modeli gibi. Anayasaya gore biz de irk olarak bagli degiliz birbirimize. Amac acisindan bagliyiz. Ama su gunlerde bunu halkin %50si unuttu tabi.. ya da bilmiyo bile. Amacimiz devletimizi yuceltmek; bu is icin kullanacagimiz araclari degil...

açıkca söyliyeyim konuşulanları saptırma ve lafı dolaştırma yetine hayran kaldım.ben ne türk ırkıyla ilgili nede "türkiye vatandaşı olan herkes türktür"le ilgili bişey söylemişim.ama sen maaşallah olayı türk kürt ilişkisine kadar sündürmeyi başarmışsın.

yaptığın ve konuştuklarının nerelere gittiğinin farkında değilsin.
[signature][hline]çok dobiyim

[Bu mesaj Ra_d tarafından 16 Eylül 2004 13:22 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
said:
Ra_d, 16 Eylül 2004 13:10 tarihinde demiş ki:
riglous haklı türkiye cumhuriyetinin resmi bir dini yoktur.zaten eğer böyle bi din belirtilmiş olsa din ile yönetilen bi ülke olduğumuz anlamına gelir.

Evet, haklısın. "Resmi din" tanımı yanlış kullanımdan ibaret. Anayasamızda "Din ve Vicdan Hürriyeti" maddesi varken "İslam Dini" gibi bir açıklama hiç yapılmıyor. [ şimdi baktım :) ]
Ben bir hata yapmışım lakin baktığımda benim açıklamamdaki "resmi" ibaresini çıkardığımıda da bir şey değişmiyor. Hatta konuyu daha da pekiştirmiş oluyor. Pek takılmaya gerek yok sanırım.
[spo1=hatırlamak için...]"Aleyküm selam" demek, kültürümüzün yozlaşmasına sebep olmaz. Biz ortadoğu ile sıcak ilişkilerde bulunmuş, ortak kültür taşıyan bir devletiz. "Aleyküm selam" da kültür kaynaşmasıyla benimsediğimiz resmi dinimizden aldığımız bir selamlaşma biçimi; "Allah'ın selamı..."[/spo]

Diğer tartışma konusuna gelince, pek yorum yapamayacağım. Ana konumuz "Yeni Türk Lirasında "Republic of Turkey" ibaresi" üzerine iken fazla yan konulara sapıp dağıtmak istemem konuyu ;)[signature][hline]bu bilgisayarda runuo var mı?
Mesaj tarihi:
Hosbulduk Nefr :), dedigin gibi uzun suredir burdaydim ama yazmiyodum.. ya da denk gelmedim boole bi konuya.

@Ra_d: Konu saptirma konusunda basariliyim dooru sooluyosun ama bu konuda amacim o diildi. yani haksiz oldugum yerde kabul ederim genelde. bu konudaki mesajlarimda da kendimce saptirmadim ama karisik dusundugum icin toparlamakta bi miktar zorlandim. En azindan 2 3 senedir boole yazi yazmiyodum. Her neyse bunlar bahane olamaz elbet.

Kafa karistiran kismi verdigim ornekler. Ornek gostermeye uurasiyorum bol bol, dedigimi aciklamak icin, konuyu saptiriyosun diyosun. Ozellikle sizin dogru soylediginizi kabullenmisken buna cevap vermem biraz zorlasiyo. Ama simdi soyleyeceklerimin hepsi, dun geceki dusunduklerime dayali.

Simdi sorun, paranin uzerinde yazacak seyin kulturu bozup bozmayacagi. Biz Turkiye olarak zaten Amerika'nin yolunu izliyoruz, 1924'ten beri. (kopyasiyiz demiyorum, gariptir, ayni yolu secmisiz.) Ataturk demiski, biz irk olarak baglanirsak, ilerde padisahti bilmem neydi geri doner, biz amac olarak baglanalim. Eger su an bizim ulkemizde hala kultur akimlari devam ediyorsa, o zaman buyuk olusumlarin icinde kaybolma gibi bi derdimiz yoktur di mi? Cunku dusunun, Turkiye'de bircok irk var, ama hepsinin ayri gelenek ve gorenekleri var. (Ama tabi amac olarak toplandigimizdan bazen bu gozden kaciyo ve irklar birbiriyle catisiyo orn. Turk-Kurt.) Sanirim buraya kadar anlatabildim.

soyledigine cevap olan kismi burasi. Yani biz de Amerika gibiyiz ama gayet de kulturler yasiyor. (o zamanki dusuncem) Para gibi degersiz bi sey kulturu etkilemez. Irlandali Amerikaya gidince dolar kullandi diye kendi geleneklerinden vazgecmiyor. Buraya kadar konustuklarimin hepsi yine AB-Fransa iliskisine ornekti. "Fransa AB'nin icine girerse, kendi kulturunden vazgecmis olmaz." demek istiyordum.

Son bi defa daha hatirlatayim, yukaridakiler konusunda tereddutteyim, yani soylediklerime inancim kismen de olsa yitti. Sadece aciklamak icin yazdim.
Mesaj tarihi:
said:
riglous, 16 Eylül 2004 05:00 tarihinde demiş ki:
Tesekkur ederim Ractamainus, simdi anladim ve takdir ediyorum kayginizi. Bu durum da ben de yazilmasini istemem, ayrica degerlerimi yeniden gozden gecirmem gerekiyor.

eh riglous kabullendiğine göre olaya yanlış yönden baktığını tamamdır :)

peki buna karşı çıkmamız için yapılan bir kampanya bir imza kampanyası vs. yok mudur? bulan olmadı mı?[signature][hline];;suitfly | icq | msn: [email protected]
Mesaj tarihi:
pdf formatını açamayanlar için:

YENİ TÜRK LİRASI BANKNOTLARIN ÜZERİNDE "REPUBLIC OF TURKEY" İBARESİNİN BULUNDUĞU İDDİALARINA İLİŞKİN ÖNEMLİ DUYURU

Son zamanlarda basında yer alan bazı haberlerde Yeni Türk Lirası'nın üzerinde "Türkiye Cumhuriyeti" ibaresinin İngilizcesi olan "Republic of Turkey" ibaresinin bulunduğu iddia edilmekte ve bu konuda Bankamızın kredibilitesini yakından ilgilendiren çeşitli yorumlar yapılmaktadır.

Basımı ve şubelerimize dağıtım işlemi başlamış olan Yeni Türk Lirası banknotlarımızın üzerinde böyle bir ibarenin bulunması söz konusu değildir.

Asılsız nitelikteki bu haberlerin, 5083 sayılı Kanunun yasalaşmasından sonra uygulamaya konulan çalışma programlarını etkilemesi ve yönlendirici olması da mümkün bulunmamaktadır.

Ayrıca, Yeni Türk Lirası banknotlarımızın görüntüleri ve güvenlik özellikleri tanıtım programı dahilinde 2004 yılının sonuna doğru açıklanacaktır. Kamuoyunun bilgisine sunulur.

http://www.tcmb.gov.tr/yeni/banka/yenilira/ytlrot.pdf[signature][hline];;suitfly | icq | msn: [email protected]

[Bu mesaj metboy tarafından 16 Eylül 2004 18:07 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
said:
metboy, 15 Eylül 2004 20:47 tarihinde demiş ki:
bayrağın köşesine yazarsın, sen git başla şimdiden dikişle yaz beyaz bir yazıyla. sonra ben böyle birşey yaptım diye ilgililere göster beğenirler kesin. şaka yapıyorsundur bu arada inşallah :)

Ha, ben de hani Dünya Atlası falanların ilk sayfalarındaki bayrakların altındaki yazılar gibin birşey sandım :)
Ne diyor bu adam diyordum ben de :)[signature][hline]-Alper viens au tableau.
-HASSKTRR YEAAA!!!
  • Yeni Oluştur...