SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2011 Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2011 Queryleri exec etmek için şu fonksiyonu kullanıyorum bool cv::execQuery(string query) { bool flag = false; sqlite3 *db; // sqlite3 db struct char *zErrMsg = 0; int rc; // Open the test.db file rc = sqlite3_open("test.db", &db); if( rc ) { // failed fprintf(stderr, "Can't open database: %sn", sqlite3_errmsg(db)); } else { // success fprintf(stderr, "Open database successfullyn"); } char *cv_array = new char[query.size()+1]; // cv_array[query.size()]=0; // memcpy(cv_array,query.c_str(),query.size()); // rc = sqlite3_exec(db, cv_array, callback, 0, &zErrMsg); //execution statement if( rc!=SQLITE_OK ) { fprintf(stderr, "SQL error: %sn", zErrMsg); sqlite3_free(zErrMsg); flag = false; } else { flag = true; } delete[] cv_array; sqlite3_close(db); return flag; } callback de şu: int cv::callback(void *NotUsed, int argc, char **argv, char **azColName) { int i; for(i=0; i<argc; i++) { printf("%s = %sn", azColName[i], argv[i] ? argv[i] : "NULL"); } printf("n"); return 0; } Şimdi burda bi select sorgusu yaptığımda (son eklenen kayıdın id'si)ekrana basıyor cevabı, fakat ben bunu bir değişkene atamak istiyorum, ID olduğu için int olsun. Fakat sanırım ille de vector olması lazım. Neyse vectore de atamayı beceremedim.
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2011 ne yaparsam yapayım aldığım hata fatal error LNK1120: 1 unresolved externals google'da 3 sayfa geçtim bu sorunu aratarak ama hala halledemedim
Seele Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2011 Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2011 niye c++ ayrica hazir bir sürü biblothekler var kullansana.
Kojiroh Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2011 Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2011 Hatanın tamamını görmek lazım, Errors kısmında değil de Output kısmında daha detaylı yazar hangi fonksiyonu linklemeye çalışırken çakıldığını.
Anason Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2011 Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2011 printf("%s = %sn", azColName, argv ? argv : "NULL"); bu satirdaki argv yerine argv[i] olmasi gerekmiyormu? birde ilk fonksiyonda sqlite db acilmazsa hata mesaji bastiriyorsun ama fonksiyondan cikmiyorsun.
Öne çıkan mesajlar