Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Genç nüfus

sipeyskeyk

Öne çıkan mesajlar

Türkiye dediğin ülke sonradan görme dolu.
hızla büyüyen ekonominin,şehirleşmenin getirisi olarak bir ton "yeni zengin" kesim ortaya çıkmış durumda ticaretten yada başka yollardan para kazanmış olan.

ama gelen zenginlikle beraber eğitim gelmiyor tabi ki çünkü prim yapan o değil tam tersi tüketim prim yapıyor ne tür bi araban olduğu yada hangi kıyafetleri giydiğin önem kazanıyor,aldığın eğitim,bilgi birikimin vs yerine,tabi ki gene eğitimsizliğin bir sonucu olarak.

bu oluşan yeni burjuvaların bukadar hızlı yükselişide diğerlerine cesaret veriyor herkes kısa yoldan para kırmanın peşine düşüyor kimse eğitime,kültürel aktivitelere kişisel gelişimi için yapabilceği herhangi bir şeye yatırım yapmıyor.

bi arkadaşım vardı mesela liseden sonra çağrı merkezinde işe girdi ben götümü yırtıp yurdışında okumaya çalışırken.
1200 falan ortalama maaşı vardı galiba gitti sonra 750 lira aylık krediyle araba aldı sdfs.adam gene fakirdi ama arabası vardı

değer kazanmak yerine para kazanmaya odaklı bir sosyal bi yapı var,ha bu yapının içinde büyümüş adamlarıda bir bakıma suçlayamassın tabi ki ama bir noktada bu döngünün içinden sıyrılmak gerekiyor.bu olay okadar kolay teşhis edilebilcek bi durum değil baya bi sosyokültürel nedenleri var.
senin arkadaşını durumunu direk açıklamıyodur belki bu yazdıklarım bu kafada çok adam var yani.

Aket-Atum said:

İnsanın parası ve elindeki imkanları ile dünya görüşü aslında o kadar da alakalı değil.

tamda bunu demek istemiştim aslında herif tek cümlede özetlemiş dsfs.

lol bidaha baktımda herif başka bişey söylemeye çalışmış.

neyse

demem o ki olay kafa olayı para tek başına sana birşey getirmiyor(material anlamda değil)sen getirmesini istemedikten sonra.
Sosyal ağlarda paylaş

Sistemin yanlış olduğunu düşünüyoruz diye gerizekalı gibi kendimizi bile bile fakir mi bırakalım? Tabii ki dünya bu sistemdeyse en uygun şekilde yaşayacağız. Ama bu sistemin yanlış olduğu yönündeki düşüncemizi değiştirmeyecek. Kimse o kadar idealist olmak zorunda değil, şahsen o derece idealistlerin aptal olduklarını düşünüyorum, zira her on milyon idealistten biri belki devrim yapabiliyor. O kadar bile değil hatta ve geri kalanlar fakir yaşadıklarıyla kalıyorlar. Bu sistemde para kazanıp iyi yaşayabileceksem yaşarım.

PS: Şahsen mevcut hiçbir sistemin uygun olduğunu düşünmüyorum zaten. Hepsinin eksi yönleri var. O yüzden sistem çirkin de olsa paramı kazanır hayatımı yaşarım. Sistemin kölesi olmak değil, sistemi sömürmeyi seçmektir bu.
Sosyal ağlarda paylaş

Aket-Atum said:

Lüks içinde yaşamak ayıp değil ki?

İnsanın parası ve elindeki imkanları ile dünya görüşü aslında o kadar da alakalı değil.

Pink Floyd da zamanında politiğin önde gideniydi şu an toplamda 1 milyar pound civarı bir servetleri var. Bu adamlar şimdi para kazandı, altlarına daha üst model araba aldı , daha iyi takım elbiseler giydi diye değiştiler mi?

Herkesi belli bir kalıba koymaya çalışmak gibi bence bu iş. Kapitalizmi destekleyenler clubda takılsın, solcular demir çelik fabrikasında bıyık bıraksın, dinciler evde kuran okusun mu yani olay?

bi de bu yani, /thread bence daha fazla konuşmanın lüzumu yok (:P)
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...