Suark Mesaj tarihi: Haziran 22, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2012 eyyvallah akşama deniyorum hemen çooook saol =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2012 Yani topik açmayıp burdan devam ediyorum, Aslında tam bir java sorunundan ziyade memory sorunu. Şimdi programım txt dosyalarından unique verileri alıp arraylere atıyor. Bu arrayler string. Sonra onları kendi içinde kıyaslıyor ayrıştırıyor falan. Dosyalar biraz büyük totalde 300mblık txt dosyaları, biraz googleadım bakındım falan bi kaç bişey buldum onları sorucam Heap size ı 1024 yaptım, gene yemiyor. daha üstüne çıkamıyorum Eclipse Memory Analyzerı kullanarak, beni tüketenin stringler oldugunu görebiliyorum. Tam anlamasamda 168 tane string object üretmişim ve shallow heap e 4032 diyor. Bu daha programın yarısı yani orda patladı. Aslında, yaklaşık 10 tane array var. Sonra şeyi gördüm, string kullanmayaın falan diyorlar orda burda. nedir nedendir? char mı kullanmam gerek daha mı efişint? yani string yerine ne kullanabilirim? bir de, 10x boyutlu 1 array mi yoksa 1x boyutlu 10 array mi daha memory açısından iyidir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2012 Stringleri Charsequence olarak kullanın dediler, öyle yaptım ama gene de patlıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gladmir Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2012 Array signature java da sen farketmesende memory address den ibaret. 1 array icin e 10 milyon adam koymakla, 1 elemanli 10 milyon array yaratmak arasinda tabii ki fark var ama senin durumunda dusunmen gereken sey array size lari degil, 't' aninda memory de ne kadar obje/primitive tutmak olmali. Elinde file system var, parca parca buffer i doldurup yapacaklarini yapip buffer ini bosaltip bastan doldur. O yapacaklarini yapma phase in de yine file system i kullanmaktan cekinme. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gladmir Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2012 168 String oldugundan eminmisin? Her bir String in lenght i fezaya vurmus demektir, onun icinde gezmek de iskence olur. Datayi parcala, tek string e delimiter la koyacagina. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2012 Bir onerim olacak, her zaman ingilizce yazmayi aliskanlik hale getiriniz, ilerisi icin. Turkce variable class vs naming kullanmayin. 2 kisi ayni seviyede diyelim, dusunmeden ingilizce yazani alirlar. Ingilizce bilmenize de gerek yok zaten az bi ingilizce bilgisi ile olur zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2012 168 den emi değilim de işte o programda öyle yazıyordu SS koyarım bir ara. Yaptığım aslında şu abece|hedede|31311|osmanto diye giden şeylervar. "|" lardan 8 tane var. Bunları stream edip okutuyorum bir array'e. Sonra bu string arrayin içinde "|"lerin lokasyonlarını bulup, 8 parçaya bölüyorum ve 8 farklı string arraye atıyorum. bu noktada input aldıgım 4 farklı txt dosyası var, hepsini aynı array içinde devamına gelicek biçimde birleştirmeye çalışıyorum. Eğer bunu yapmazsam, dediğin gibi 4 ayrı farklı array olursa ve bunların 1 tanesını aynı anda kullanırsam sorun kalkar mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gladmir Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2012 Evet, elindeki data yi disk e part part yazacak sekilde parcala. Zaten attigin adimlar belli su anda, memory de tutacagina file io yaparsan, heap i catlatmazsin. Ama tam olarak ne yapmak istedigini, en azindan yapis yolundan anlayamadim. Daha effective bir yolu olsa gerek. Odev vs. ise buraya definition i yazarsan uzerine daha rahat yorum yapabilirim. Edit: "abece|hedede|31311|osmanto diye giden şeylervar. "|" lardan 8 tane var. Bunları stream edip okutuyorum bir array'e. " Stream edip okutuyorum dedigin, komple 300 mb lik dosyadaki her line da '|' delimeter olan adamlari memory ye aliyorum diyorsan, seni catlatan bu. Eline BufferedRead al, line line oku, elinde her koydugun unique olan bi Collection tut, buna pasla. Burdaki trick, bir sonraki line i file dan okumadan yuruttugun logic in bitmis olmasi. Baktinki, unique adamlari tutan collection sisti fezaya gitti, bu noktada file system e bu collection i cache le, onun uzerinden iterate et. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2012 oo güzel şeyler, tamamdır deniyorum en yakın zamanda. şu anda tüm dosyayı arraye bufferlayıp sonra işlem yapıyorum, onu değiştireyim. Sonra diğer dediklerini yaparım. o da olmazsa, stringi ufaltmanın yolları varmış onları buldum googledan onu denicem. Çok saolasın ( bu arada kodu kopyalarım bi ara, ödev değilde hobi birazda iş benimkisi ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2012 önerdiğiniz gibi parçalara böldüm, tabi bölünce başka bir sorunla kaşılaştım, iki tane string arrayim var, ikisinin içinde de stringler var. Bir çeşit v lookup gibi, ilkinin içinde var olan ikincide varsa bişiler yap diyorum. şöyle yaptım. Hızlı olsun diye equals kullandım. Şu şekil for(int p=1;p<FirstCount;p++){ for(int q=1;q<SecondCount;q++){ if(FirstArray[q].equals(SecondArray[p]) { falan fıstık } } } ama bu yavaş. Yani, saatler sürecek bu gidişle. Daha hızlı nasıl yapabilirim? Mappingle ilgili bir şeyler duydum ama baştan yazmama gerekicek sanırım herşeyi, öyle mi? Daha farklı bir search olayı var mı? belki daha hızlı bi eşleşme sistemi olan bişi vardır. helpp Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gladmir Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2012 Yok, array doldurmayacaktin hani. BufferedReader ile readLine yapacaktin, o line daki adamlari delimite edip her bir string icin sadece unique string leri tuttugun bir Collection icine yazacaktin. Array iteration her zaman costly dir, index mantigi olmadigi icin butun elemanlarin icersinde iterate etmen gerekir. Bunu bir incele, performans icin. http://docs.oracle.com/javase/1.4.2/docs/api/java/util/HashSet.html HashSet de ise icine data koyarkan costly operation yaparken, contains(Object obj) gibi normal de costly olmasini bekledigin bir operation gayet hizli olacaktir. Madem incrementing read yapmayacaksin, iteration yerine Collection.contains kullanmaya bak, performans artisi olacaktir. Mapping den kastin, large data map reduce etc. gibi seylerse bulasma simdilik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2012 baktım onlara bugün, yalnız bir sıkıntım var onlarla ilgili. Hashset epey hızlı ama unique olmayan değerleri sırasız atıyor içine. Linkedhashsette de sıra var ama gene aynı değerleri siliyor. Yapmak istediğim, tam olarak şu. 2 txt dosyam var. 1. dosyam böyle İsim Soyisim Cinsiyet osman hamdi erkek 2. dosyam böyle İsim Boy Kilo osman 1.80 95 ikisinide okutup, eğer 2. dosyada osman ismine rastlarsam boy ve kilo ( collection, array artık her neyse ) yerine 1. osman'a denk düşecek bir şekilde sıralamak. Array veya arraylistten kaçışım yok gibi duruyor yanılıyor muyum? bunu hashsette yapabilir miyim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2012 hm, iyice dağıtmaya karar verdim. Çünkü zaten tek bi export alma imkanım yok. İşlemleri hashsette yapıp ayıkladıklarımı array'e atıp orda eşlicem (baya parçalanmış olacak). collection fikri için tenks =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2012 APACHE POI ile (a,b) büyüklügünde bir matrix seklinde excel nasil yaratiyoruz ? Bu excel apiler beni yordu. A tane row B tane column olsun ben icini gene A,B buyuklugundeki string elemanlardan olan matrixle doldurayim. Strgin[][] matrixi apache poi ile excele yazmak istiyorum yani... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2012 abi ben su hayatimda neler istiyorum bi bilsen. hic bisi olmuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2012 Sadete gel sen ^^ direk bana a ve b dimensionlu bir matrix yaratin ya poi ile pls ^^ her turlu aptal saptal seyi hallettim sadece topladigim bilgileri matrixe aticam ama mala bagladim surekli tek tek row ve cell yaratiyorum komplett hepsini olusturamiyor muyuz ? Cok fazla da apache poi tutoriali bulamadim ise yarayan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2012 Tutor buldum^^ Dun baktim baktim gorememistim oysa :) http://poi.apache.org/spreadsheet/how-to.html#user_api Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2012 şey lazım bana baum yapmam gerek boolsche formeln diye abschlussaufgabem var şu şekil outputu olan bi program yazmam gerek bool> and v1 v2 #0 = (v1 and v2) bool> or #0 false #1 = ((v1 and v2) or false) bool> simplify #1 #2 = (v1 and v2) bool> show #1 #1 = ((v1 and v2) or false) bool> not v3 #3 = (not v3) bool> subst #1 v2 #3 #4 = ((v1 and (not v3)) or false) bool> subst #4 v1 true #5 = ((true and (not v3)) or false) bool> simplify #5 #6 = (not v3) bool> list #0 = (v1 and v2) #1 = ((v1 and v2) or false) #2 = (v1 and v2) #3 = (not v3) #4 = ((v1 and (not v3)) or false) #5 = ((true and (not v3)) or false) #6 = (not v3) tree kullanın öyle yaratın demişler treelere başladım şimdi okumaya etmeye de el atabilicek var mı? treelerden elimden tutuvericek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2012 up bi el atıverin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2012 yapabildin mi :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2012 galiba anlamadım ama ihtiyacın olan şey switch case deil mi? if te kullabilirsin tabi elseif elsif Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2012 hayır napalım müsait misin? :D ya baum implementierungu yapsam sıkıntı kalmıyıcak da şeedemedim daha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2012 Benide bir sorum olacak. Bir Webservice icin Interface programliyorum. bu WebService ilerde bir sekilde update edilecektir. Simdi diyelim ki bu Webservice 1.3 verisonu olsun benim interface'imde 1.3 uygun olsun. ilerde 1.4 olacak. benimde dogal olarak ona uygun programlamam lazim. Tabiki benim interface'im 1.3 ayni zamanda uyumlu olmasi lazim. Bu Version gecislerini en temiz nasil yapabilirim. Her version icin ayri bir Lib yapilabilir. ama belki daha güzel bir cözüm vardir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2012 Suark said: galiba anlamadım ama ihtiyacın olan şey switch case deil mi? if te kullabilirsin tabi elseif elsif abi yok tree structurela bi boolean case gibi bişey oluşturucam uzun bişey ya v1 and true yazınca filan ona göre ayarlıyıcak o v2 yapıcak vs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2012 soruyu at buraya böyle anlamak gercekten zor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar