Bittus Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 bu coban ornegi de cok manidar. herkes dagdaki coban ile istanbulda universitede okuyan kisinin oyunu tartisiyor ama hic kimse neden esit kosullarin saglanmadigini dusunmek yerine boyle yuzeysel bir sekilde bakiyor olaya. hor gormemek lazim tabi. ortada koyun olmazsa cobanlik da kalmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 eyalet sistemi gelirse izmir'in küçük bir kısmını en birinci eyalet adı verip nilep gibi en iyi arkadaşları oraya yerleştirelim, roma senatosu tarzı bir demokrasiyi yaşatsınlar küçük bir şehir devletinde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Bence üniversite okumak pek çok insana okuduğunu anlama ve analiz etme yetisi katıyor. Ha katmıyorsa da başka bir çözüm bulunsun ama okuduğunu anlayamayan, padişah ne ders o kafasındaki halkın kandırılmasıyla herkes zarar görüyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 ikinci yanlış tarafı ise, bu ülkede herkese eşit eğitim olanağının sağlanamaması. dediğin şeyi kesinlikle modifiye edip "eğitim olanağı sunulup bunu reddeden insanlar" konseptini eklemeden zaten hiç bir şekilde doğru bir yaklaşım olmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 nileppezdel said: Bence üniversite okumak pek çok insana okuduğunu anlama ve analiz etme yetisi katıyor. Ha katmıyorsa da başka bir çözüm bulunsun ama okuduğunu anlayamayan, padişah ne ders o kafasındaki halkın kandırılmasıyla herkes zarar görüyor abi sen Türkiyedeki 10-20 üniversiteye bakıyorsun, geri kalan 140 üniversite faso fiso Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 @Ardeth: Ya eğitim olanağı sunulması için onu sunacak insanların başa gelmesi gerekiyor. E mevcut yönetim zaten cehaletten besleniyor ve cahil bırakıyor halkı. Öncekiler de öyleydi gerçi de, yani senin dediğine getirilmesi tabi lazım ama bu politikayla imkansız Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bittus Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Ardeth said: nileppezdel said: Bence üniversite okumak pek çok insana okuduğunu anlama ve analiz etme yetisi katıyor. Ha katmıyorsa da başka bir çözüm bulunsun ama okuduğunu anlayamayan, padişah ne ders o kafasındaki halkın kandırılmasıyla herkes zarar görüyor abi sen Türkiyedeki 10-20 üniversiteye bakıyorsun, geri kalan 140 üniversite faso fiso esit egitim deyince sadece universiteye girmek olmamali zaten. herkesin farkli universitelerde ayni egitimi alabilmesi olmali Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hamsilipilav Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Esnaf said: asılması doğru değil ama darbe doğruydu asılması da doğruydu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Bittus dünyanın neresinde öyle? Her yerde aynı bu durum yani dünyanın her yerinde bazı üniversiteler diğerlerinden daha iyi, ki bu bence gayet doğal Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 evet de işte bu salak hükümet ile imkansız. mesela paris'e bakalım, orda 10 küsür tane paris üniversitesi var hepsi az çok bir komün şekilde beraber çalışıyor ve dolayısıyla benzer bir seviyeye geliyorlar. hepsine eşit derece ağırlık ve önem veriliyor vs. bu hükümet ne yapıyor? seçim öncesi 15 tane üniversite açıp içini boş bırakıyor adı eğitimde reform oluyor insanlar da bunu yiyor falan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 A TRIBUTE TO NILEP http://i55.tinypic.com/a32yw6.jpg http://i52.tinypic.com/bhn8ee.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 eşit koşullar çobanlar.. üniversiteliler ehahah daimi aynı yere toslayan oyuncak otomobiller gibisiniz. geri-ileri GÜMM kısımlarında ileri hareket yaptıkça ileri gittiğinizi sanıyorsunuz. en komiği orası. öncelikle sevgi pıtırcıklarım benim. hiçbir zaman eşit olmayacak dünya. hiçbi yerde öle bişi yok. ikincisi akli dengesi yerinde olan herkesin oy kullanma hakkı var. eğitim bişi değiştrimiyor. eğitim ve zaman değiştiriyor olsaydı eğer demirel zamanındaki aynı noktaya kafanızı vuruyor olmazdınız hâlâ.. lol.. geri ileri GÜMMM!!! son olarak temsilde, seçimlerde yer alan bu sıkıntıyı görmezden gelmek ayrı bir komedi. ama bunun çözümü o oy vermesin, bu eğitilsin değil "seçim sistemi değiştirilsin ve niceliğin yanında niteliği de sağlayacak ancak suistimal edilmeyi engelleyecek korumalı ve hatta çift korumalı bir seçim sistemine geçilsin" olabilr ancak. hâlâ aynı manevra ile, aynı mesafe ile aynı yere çarpıp duruyorsunuz yoksa. eğitim falan diyorsunuz da farklı düşünmeyi okullarda göstermiyorlar. hatalı sistem ile farklı sonuçlar bulmaya çalışmanız bunun göstergesi olabilir. eğitim ne yahu? çoban ne? swh ___________________________ oy kullanma/ seçim kriterleri konusundaki görüşlerinizi nihayete bağlamaya başlayın. bi iki sayfa sonrası için de konuyu 27mayıs ve adnan menderes'e çevirmeye kasarak yapın bunu. bir de birbirinize girmeden çok sert yapmaya çabalarsanız daha bi güzel olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Ya dünyanın neresinde var böyle halkı sınıflandırarak oy attırmak, 1 doktor= 7 çoban oyu falan? Kısa veya upuzun vadede bile herkese eşit eğitim vermek olamayacağına göre, niye bu tartışma? Hindistan'daki kast sistemini falan mı istiyonuz nedir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soris Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Japonya kalkınırken böyle birşey yaptı sanırım yanlışsam düzeltin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bittus Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Ardeth said: evet de işte bu salak hükümet ile imkansız. mesela paris'e bakalım, orda 10 küsür tane paris üniversitesi var hepsi az çok bir komün şekilde beraber çalışıyor ve dolayısıyla benzer bir seviyeye geliyorlar. hepsine eşit derece ağırlık ve önem veriliyor vs. bu hükümet ne yapıyor? seçim öncesi 15 tane üniversite açıp içini boş bırakıyor adı eğitimde reform oluyor insanlar da bunu yiyor falan. ben de bunu diyecektim de sadece bu hukumete yuklenmemek lazim bu konuda. oncekilerin de sucu olmasaydi bu noktaya zaten gelinmezdi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 benim konum eşitim eğitimden ziyade eğitimi reddeden kişi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cetintas Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Bazı okuduğunu anlayamayan PATİ üyesi arkadaşlar için peşinen yazayım, aşağıda okuyacağınız görüşler tamamen benim görüşlerimdir, bunları paylaşmak zorunda değilsiniz, kabul etmek zorunda değilsiniz, okumak zorunda HİÇ DEĞİLSİNİZ...Yani bir dayatma, "ben bilirim lan siz ne bilirsiniz" şeklinde tarafımdan bir yaklaşım söz konusu değildir. Ben de oy verme konusunda Aysun Kayacı gibi düşünüyorum. Oy verme hakkını kullanan dağdaki çobanın, ilk cinsel tecrübesini ahırdaki eşeğiyle yaşayan köylünün, kola şişesini içine işeyip camdan dışarı fırlatan kamyon şoförünün, kız kardeşi bakkalın çırağından para üstünü alırken bakkalın çırağının yaptığı espiriye güldü diye bıçaklayan kıronun, cumhuriyetin kurulduğu tarihi bilmeyen öğretmen-mühendis-doktor ve hesapta üniversite eğitimi almış kişilerin... Benimle eşit oy hakkına sahip olması sinirlerimi bozuyor, hazmedemiyorum ve elimde yetkim olsa kesinlikle bunu değiştiririm. Herkesin ağzında bir demokrasi. Demokrasi YUNANİSTAN'da gelişmiş. O zaman ki demokrasi neymiş, biliyor musunuz? En küçük yerleşim biriminde halk toplanırmış meydana, bütün sorunlarını söz alıp kalkarak tartışırlarmış. Sonra birlikte aldıkları kararı bağlı oldukları köy-kasabaya iletmek üzere temsilcilerini gönderirlermiş. Bu köy-kasabaya kendi toplumlarının görüşünü yine benzer bir toplantıda kendileri gibi başka toplumların tyemsilcilerinin olduğu ortamda iletirlermiş. Burada alınan kararlar bu köy-kasaba temsilcileri tarafından bağlı bulundukları şehre ve oradan da benzer biçimde oranın temsilcisi-temsilcileri aracılığıyla başkentte ki meclise iletilirmiş. Sonuç olarak bu mecliste en küçük halk topluluğunun görüşleri, düşünceleri dile getirilip ifade edilme şansını bulurmuş. Günümüzde demokrasi tanımı belli. Avrupa, Amerika ve dünyanın her yerinde demokrat olduğunu söyleyen yönetimler ve sistemler var. Bu sistemlerin demokratlığı o ülkelerdeki toplulukların düşüncelerini en yukarıya ifade edebilme becerisi ile doğru orantılıdır. Türkiye'nin en büyük şanssızlığı ise 1)dinin toplum üzerindeki aşırı boyutlarda ki etkisi, öyle ki hemen her şeyi mantıkla değil din ile, dini kabulle açıklamaya çalışıp bunların peşinen kabul edilmesine neden olur, 2)halkımızın kasten ATATÜRK sonrasında cahil bırakılması, okumaya çalışanların da eğitim sistemi ele geçirildiği için OKUMUŞ CAHİL olarak yetişmeleridir. 3)Ne yazık ki ne benim, ne de başka kimsenin şu an ellerimizde bu sistemi değiştirme imkanımız yoktur. O nedenle adına DEMOKRASİ denen bu sistemde demokrasicilik oynamaya devam edeceğiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 @Ardeth E o da eğitimsizlikten, ya da ailenin eğitimsizliğinden, ya da çevrenin eğitimsizliğinden. Paradox? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Tabi canım her hükümetin politikası bu oldu zaten, Atatürk sonrasında yani. Atatürk bi 10 sene daha yaşasaydı şimdi 30-40 sene daha ileri bir medeniyet olurduk heralde.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bittus Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 @dasaaa tamam biz su an egitimden bahsediyoruz da, herkesin karni tok sirti pek gibi bir ortam da yok. off topic olacak ama, bu sabah ntvde secim cadirini izliyordum. adamin biri cikip dedi ki: "biz bu hukumete oy verecegiz neden? cunku dunyanin en guzel sehri olan sehrimizin takimi antalyasporun stadi yok. bu hukumet de stad yapacagi icin oyumuz ona." dedi. yorum yapmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Atatürk sonrası CHP zaten NSDAP Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 abi tayyip'in fix vaadı zaten stad yapmak, ince görmüş herif çakıyor tak tak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 sipeyskeyk said: @Ardeth E o da eğitimsizlikten, ya da ailenin eğitimsizliğinden, ya da çevrenin eğitimsizliğinden. Paradox? bi kuşağı döve döve eğitelim o zaman en güzeli. ama tabi gerçekten eğitmek amacıyla içi boş üniversiteler dolsun diye değil sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Polyushka Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 okuduğunu anlamayan veya direk okumadan cevap yazanlar belki yine anlamayacaklar ama, benim görüşüm ''halk cahil'' doğrudur. ama ''cahiller oy vermesin, ben vericem'' gibi bir zihniyete katılmıyorum. ki aydınların, okuyanların da büyük çoğunluğu, parayı görüp, menfaatini düşünüp işine geleni yapabilir vaziyetteyken. ben her türlü, her kesimi eğitme taraftarıyım. şimdi ''herkes bunu ister zaten, bunun tersi olamaz ki. bu ne ki'' sesleri gelmeden önce yazayım, herkes böyle istemiyor, bunu istemiyor işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Sadece eğitimliler oy versin, ama herkes eğitimli olsun. Nasıl fikir? :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar