Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

27 Mayıs

sipeyskeyk

Öne çıkan mesajlar

Madem insan haklarına bu kadar değer veriyorsun. Darbe'nin kendisi insan haklarına bir saldırıdır. Sokağa çıkma yasaklarından, seçilmiş insanlara verilmiş hakların gaspedilmesine bir sürü hak ihlali sayabilirsin. İşkenceleri, "damdan atlayıp intihar edenleri" hiç saymıyorum bile.
Sosyal ağlarda paylaş

"Tatar Ramazan" said:

Halkın ezici çoğunluğu İslam Cumhuriyeti kuracam derse onu da kurabilir tabii ki, yahu ülke dediğin şey insanlardan halktan oluşmuyor mu sonuçta.
Açıkcası ben ateist biri olarak, halkın çoğunluğu isterse uyarım o yeni devlet şekline, napayım yani benim oyum oy da çoğunluğun oyu çöp mü?
Aha son Ortadoğu devrimleri hep İslamcı halk tarafından baştaki diktatörlere karşı yapıldı ve tüm dünyaca kabul gördü, çünkü halk öyle istedi.

/dasaaa:özel mesaj kullanmayı öğrenin. o da olmadı sağ üstten şikayete basın

Kardeşim adamı güldürme. Öncelikle bahsettiğin gibi bir İslam Cumhuriyeti rejimi olsa inan sen ateist olduğunu bile açıklayamazsın öyle bir ortamda herşey öyle sandığın gibi toz pembe değil. O yapı gelecek olursa kuralları ile gelir. Bu kurallarıda bilmen gerekir böyle konularda yorum yapmadan önce. İkincisi Ortadoğudaki halk devrimleri sanılanın aksine halk tarafından başlatılmamıştır. Turuncu devrimlerin kopyasıdır. Genişletilmiş ortadoğu projesi içerisinde gerçekleştirilmiş olaylardır. Peki batı bunu neden yapsın diyecek olabilirsiniz. Bölgede istikrarsızlığı oluşturmak ve batılı devletlerin içine düştüğü kaynak ihtiyacı bunlara sebeptir.
Sosyal ağlarda paylaş

sipeyskeyk said:

Nilep, senin kafan karışmış. Anarşistsin sen o zaman, gelip burada demokrasi tartışma, git ot içip sisteme isyan falan et.

İnsanlanlarla ikili tartışmaya girmeden tartışma yapmayı bilmez misin sen ? Senin içinde olduğun her tartışma ortamında hedef aldığın kişierin düşüncelerinin yanında kişiliklerine de laf söylüyorsun.

Üstelik Anarşist diyerek hakaret ettiğini sanıyorsan, zavallısın zaten
Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel said:

Abi halk cahil bırakılmasa o kararları verecek mi acaba? Esas cahil halka oy kullanma hakkı vermek gerizekalılığın önde gidenidir. Seçme ve seçilme hakkı sadece okumuş insanlara verilmelidir. Yoksa ülken boktan çıkamaz, çıkamıyor da işte.

Ha halkın iradesine sokayım, bu halkın iradesi şeriat istiyorsa gerekirse o halkın tamamını sürgün ederim, yine insan haklarına uygun bir yönetim sistemi tutarım burada. Halkın iradesi insan haklarından üstün olamaz, ASLA!

asıl halk sana soksun. halkı sürecekmiş kesecekmiş.
Ülkeyi halk yani insanlar oluşturur, sen ne hakla ne yetkiyle onu bunu sürüp halkın istemediği rejimi diretirsin ben biliyom diye.
Sosyal ağlarda paylaş

tatar o lafın açıklamasını yaptım, insan yönetir evet ama çoğunluk dışında da insanlar vardır. Demokrasi azınlıkları korumalıdır. Demokrasi adı altında çoğunluğun faşizmini uygulayıp, azınlıkların insan haklarını hiçe sayan işler yaparsa ve bunu da halkın iradesi diye meşrulaştırmaya çalışırsa o zaman halkın iradesine sokayım derim işte. Bu açıklamayı o mesajda yapmam gerekirdi belki de anlarsınız diye düşünmüştüm, anlamamışsınız. Yazık
Sosyal ağlarda paylaş

Polyushka said:

sipeyskeyk said:

Nilep, senin kafan karışmış. Anarşistsin sen o zaman, gelip burada demokrasi tartışma, git ot içip sisteme isyan falan et.

İnsanlanlarla ikili tartışmaya girmeden tartışma yapmayı bilmez misin sen ? Senin içinde olduğun her tartışma ortamında hedef aldığın kişierin düşüncelerinin yanında kişiliklerine de laf söylüyorsun.

Üstelik Anarşist diyerek hakaret ettiğini sanıyorsan, zavallısın zaten
Adamla tartışıyoruz biz sana ne ki? Fazla heyecan kalbe zarar, sakin ol.
Sosyal ağlarda paylaş

valla kendisin dönemi ülkede demokrasi kavramının ne kadar boş, ne kadar gereksiz, ne kadar yoz, ne kadar açıklarla dolu olduğunu ve ne kadar kötüye kullanılabileceğinin onca çabaya rağmen halen aşılamamış sınırlarını çizmiştir.

siz isterseniz hilafeti getirirsinizden, kütüğü bile seçtiririme kadar tamamında "seçim" ve "halkın iradesi" olarak belirtilen bizdeki demokrasi kavramının ne kadar işe yaramaz olduğunun muhteşem bir kanıtıdır.

özetle o dönemde yaşanılanların tamamı sistemdeki bir bug gibidir. o dönem yaşanılanların doğruduğu sonuçlar da bu bozuk sistem gibi tamamen hatalıdır.

özetle, idam ve darbe benim için sadece sistemde yaşanılan sorundan kaynaklanmış yıkıcılığı büyük ama basit bir glitchten ibarettir. esas sıkıntı sistemdeki bu problemlere sebep olan açıklların hâlâ mevcut olmasıdır.
Sosyal ağlarda paylaş

nasıl sanane arkadaşım ? Herkese açık olan bir platformda, özellikle de herkesin duyarlı olduğu bir konuda, daha ''tartışma'' nın anlamını bilmeden, istediğin kişinin kişiliğine sallayamazsın. Sallayacaksan, karşındaki de hoş görecekse bunu, pm den yaparsın.

''Nilep, senin kafan karışmış. Anarşistsin sen o zaman, gelip burada demokrasi tartışma, git ot içip sisteme isyan falan et.''

bu terbiyesizliktir, saygısızlıktır.

iyi o zaman ben de, sana konunun ortasında, pat diye, ''sen ne kadar gereksiz bir adamsın, gelip burada boş boş demokrasi tartışma vs.'' gibisinden laflar söylesem olur mu ? Öyle madalyanıza falan güvenmeyin yani. Herşeyden önce karakter, kişilik gelir
Sosyal ağlarda paylaş

Birde ekleme yapayım mesela bu demokrasi aşıklarımız Menderesin kendisine oy atmadığı kasabalara özellikle hizmet götürmediğini ve kendi partisine yazılmayan adamlara birsürü baskı yaptığını bilmez. Bunları direk büyüklerimizden duyduk. Onun dışında yine Menderesin muhalefeti susturmak için kurdurduğu mahkemeleride bilmezler. Yani bu adamda demokrasi nin d si yoktu. Evet Menderesin asılması demokratik değildi fakat kendisi demokratmıydı bu soruyu sorabildiniz mi hiç papağan gibi ezberci demokrasi gülleri :)
Sosyal ağlarda paylaş

"Tatar Ramazan" said:

Siyasetle devlet yönetmekle alakasız paşalar mı o kapasitede peki?

demokrasinin bir türlüsü yok ki. Çeşit çeşit demokrasiler var.

Ülkenin eğtim sistemi ve refahı oturana kadar Demokraside değişiklik yaparsın olur biter. Hani Fransada herkesin oyu eşit olabilir ama Türkiyede bir köylüyle bir Profösörün yada Üniversite bitirmiş adamın oyu bir olmamalı.
Sosyal ağlarda paylaş

Tatar kusura bakma da siyaset bilimi okumamış, onu geçtim üniversite bile bitirmemiş, çoğu ilkokul mezunu falan olan, tek dertleri rüşvetten para kırıp dokunulmazlığa sahip olmak olan insanlar devlet yönetiminden ne kadar anlıyorsa, paşalar onun 2 katı anlıyorlar.

edit: Asker ülkeyi yönetsin demiyorum, okumuşlar yönetsin diyorum. Vücudunuzun ön tarafıyla anlamaya çalışın lütfen
Sosyal ağlarda paylaş

şöle ikili kapışmalara girmeyin..

son uyarımdır.

ha bir de hakaret olayını çözemiyorsunuz bazen. nilep -size göre hatalı da olsa- kendi görüşünü bildirmişken, kalkıp adama "ne malsın" derseniz siz ban yersiniz. adam size doğrudan bişi dememiş, kendi görüşünü bildirmiş sadece. siz hakaret etmişsiniz.

etmeyin.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...