freemaniacss Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2011 selam arkadaşlar,bi konuda takıldım. javada bişeyler yapıyorum.elimde bi database var,ben buna bir tablo eklemek istiyorum.elimde 20 küsür tane koltuk var.bir de elimde 20 küsür tane otobüs seferi var.elimde bir de 4-5 tane farklı otobüs şirketi var.benim istediğimde bu seferlerde dolu olan koltukları databaseden kontrol edip o koltuğu satmamak.şimdi mantıken bu tablomda her otobüs şirketinin her seferi için koltuk sayısı kadar veri girmem gerekicek. yani elimde 20 koltuk olsa,4 tanede otobüs şirketi ve bu otobüs şirketlerinin de toplam 20 tane seferi olsa.tabloma 20*20 tane veri girmem gerekicek gibi düşündüm.bu kadar uğraşmak istemediğim için,bunun bir kısa yolu varmı,başka yolu var mı danışmak istedim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2011 Ben olsam direk şöyle yapardım tam emin değilim; 2 adet tablom olurdu. Birisi orobüs şirketlerinin oldugu tablo diğerinde ise sefer bilgilerinin. Sefer bilgileride şöyle olabilir; SEFER_ID[DOLUKOLTUK,DOLUKOLTUK] Gibi yani; 89[4,5,6]-76[1,2,3,4,16,45] gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2011 Otobüs Şirketleri otobus_pk firma_ismi is_active update_date Sefer Listesi sefer_pk otobus_fk sefer_kalkis sefer_varis gerceklesen_kalkis is_late update_date Sefer Detayi sd_pk sefer_fk koltuk_no doluluk gender pre_reg pre_reg_date is_canceled update_date Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
freemaniacss Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2011 bu tarz tablolarım var zaten,benim amacım sattığım yada ayırttığım bileti bir daha satmamak ya da ayırtmamak.mesela benim seçtiğim 30 id li seferin 4 numaralı biletini ayırttığım da,bu bilet satılamasın istiyorum.bunun için ayrı bi tablo açıp sefer id lerini check edip koltuk numaralarının durumlarını değiştiricem.ama aşırı sql manyağı olamadığım için,aklıma amelelikten başka bir şey gelmedi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sawer Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2011 freeseats diye ayrı bir tablo oluştur otobüs_id (foreign key) Seat number isempty bununla işin ameleliği biter Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
freemaniacss Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2011 peki ben dediğin tabloyu ekledim,elimde sefer_bilgileri diye tablo var,bu tabloda sefer_id leri var,ben yeni bir tablo ekledim dediğin gibi,koltuklar diye,bu koltuklarda dediğin gibi foreign key olarak verip,sefer_id lere refer ettim.peki şimdi bana bunun yararı nedir,elimdeki 20 koltuğu nasıl kontrol edicem.mesela atıyorum.sefer_id si 1 olan otobüsün 12 numaralı koltuğu satıldı,ne yapmam lazım bu yeni tablomda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eralph Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2011 koltukların satılıp satılmadığını gösteren bir column'un olacak onu true yapacaksın? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sawer Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2011 abi isempty'i boşuna mı verdım :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mightee Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2011 uğraşmaya gerek yok ekstra tabloyla, ara yüz programdan satılan biletin koltuk numarasını kaydedeceksin veri tabanına, bir daha o koltuk numarasını satmaya kalktığında veri tabanında o sefer ve firmaya ait o koltuk numarası kaydı varmı diye kontrol edeceksin. her sefer de otobüsteki koltuk sayısı kadar kayıt eklemek ve sonra satılanları update etmek mantıklı değil bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2011 select rowid from booked_seats where companyid = @companyid, transferid = @transferid, seatid = @seatid if(@rowid is null) insert into booked_seats (@companyid,@transferid,@seatid) fln filan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar