Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeni Bilgisayar alma konusunda yardım!!!

Darestan

Öne çıkan mesajlar

şimdi yeni bir bilgisayar almayı planlıyorum ancak notebook ile masaüstü pc arasında tam karar veremedim

şimdi alacağım pc de daha çok oyun ve internet kullanmayı düşünüyorum

Sorunlar:öncelikle notebooklar çok pahalı ve aynı fiyata oldukça süper bi masaüstü sistem kurabiliyorum tek avantajları mobil ve küçük olması

2.si eğer ki pc alırsam yeni çıkan pcı expressli bir ekran kartı mı yoksa yine agp8x bi geforce 5950xt mi alsam ?performans farkı nasıl olur yani

3. ve en önemli noktalardan birisi bu alacağım bilgisayar yakın zamanda eskiycek gibi görünüyor o yüzden yeni teknolojili işte p43.2 yada amd athlon64 3200 falan almayı düşünüyorum ama sonuçta yine eskiycek 2-3 sene sonra elimde patlıycak aynısı notebook içinde geçerli
bu yüzden gidip 800 dolar civarına sıradan bi sistem alıp 2 sene sonra baba bi upgrade çekmek hemde aradaki 700-800 dolar farkını kapatmak iyi bir düşünce gibi görünüyor

yani anlayacağınız cidden kararsızım 3 seçenek var gibi gözküyor

1. i915 chipsetli pcı express fx5900 ekran kartlı bir p4 3.2 ghz 1gb ram
2.amd athlon64 kt800 agp8x fx5950xtekran kartlı masaüstü pc1gb ram
3.asus m6n notebook
4.iyi bi toshiba yada hp notebook

bu arada masütü pclerin özelliklerini tam yazmadım önemli olanlar bunlar zaten gerisi değişebilir

cevaplarınız için şimdiden teşekkürler
Sosyal ağlarda paylaş

pci ekran kartlarından uzak dur derim. aslında son zamanlarda çok fazla ilgilenmiyorum bilgisayar donanımıyla ama agp her zaman üstündü. herhalde değişmemiştir.

oyun ağırlıklı düşünüyorsan laptop'tan kaç diyebilirim. aynı paraya çok çok daha iyi pc alabilirsin. kocaman süper bir ekranın, gayet iyi bir ekran kartın ve konforun olur.

işlemci oyunlara çok çok az etki ediyor. asıl olay ekran kartı ve ram'de biter. şu anda bile adam gibi bir ekran kartın ve 512mb ram'in varsa 1600mz ve üstü bir işlemci ile bile aklına gelen herşeyi gayet güzel oynayabilirsin. yanılıyorsam düzeltin. o yüzden fiyatları uygun olan 2800 amd'ler falan işini görecektir bence. 3200'ler falan boşuna para. hele kısıtlı bir bütçe için. o farkı gönül rahatlığı ile ekran kartına ya da monitöre verip rahat edebilirsin.

ben senin yerinde olsam kesinlikle laptop tercih etmeyeceğim için laptop'lar hakkında yorum da yapamıyorum.[signature][hline]"Ben bir şeyi iki kere demeeeeem, iki kere demeeeeem." Sezai Gündoğdu
Sosyal ağlarda paylaş

ya birazda şöle diyiim 6 senedir aynı bilgisayarı kullanınca para sıkıntım yok yani istedğim kadar harcayabilirim max limit 3 milyar gibi bişey bu da 2000 dolar kdv dahil rahat 1500 dolarlık sistem alıyorum yani

pcı dandik pcı değil artık pcı expressx16 agp ise x8 yani arada iki katı bant genişliği koyuyo ya daha yeni taze çıtır teknoloji bilgisayar dergisi alsanız çok az ilanda var öyle diyim bi eksen bilgisayar koymuş öyle bişey 1500 dolar diyo o var aklımda biraz

yeni teknolojiler bu sonbahar aylarında çıktığı için ondan kafam karıştı biraz yoksa normal i875 chipset yine 1gb ram 256 mb atı9600xt düşünüodum taki fx5950xt nin 30 dolar farka daha iyi olduğunu görünce =)

neyse işte notebooklarda baya iyiyye gidiolar bu aralar yani aslında la eline taşı git parkta doom3 oyna gibi fantastik düşünceler geçiyo aklımdan işte tek avantajı mobil olması ama işlemci gücü fena değil ekran kartları pek iyi değil notebookların
Sosyal ağlarda paylaş

derim ki: kasa, soğutma, güç kaynağı, ekran kartı ve monitör için paraya kıy. gerisinde en son çıkan şeylerin falan çok önemi yok diye düşünüyorum. dediğim gibi 2800 amd ile 3200 amd'nin arasındaki fiyat farkına kesinlikle değmez bence. ya da illa ihtiyacın yoksa, 7+1 bir ses kartına ve sistemine dünya para vermeye vs.[signature][hline]"Ben bir şeyi iki kere demeeeeem, iki kere demeeeeem." Sezai Gündoğdu
Sosyal ağlarda paylaş

eger sik sik seyahat ediyosan ya da aleti tasiman yararina oluyosa laptop al (bide cok daha guzel gozukuyo ve sessiz)

aksi takdirde desktop al bosuna daha cok para verme

yabanci bi ulkeden alma ihtimalin varsada laptop al tabi
ama turkiyede laptop-desktop arasi fiyat ucurumu var ve cok fazla model yok[signature][hline] o_0
Sosyal ağlarda paylaş

kasa-soğutma-güç kaynağı trio suna pek sıcak bakmıyorum çünkü gidiosun 100 dolara thermaltake kasa alıosun 5 tane fan geliyo napacam ben 5 tane fanla?overclock katiyen yapmam.güç kaynağıda yok içnde üstelik!gidip 60 dolara civarına 400 watt 2-3 fanlı kasa bulabiliyorum mesela
overclock falanda yaptırmayı hiç düşünmediğimden işlemcinin soğutucusunuda değiştirmeme pek gerek kalmıyor

ekran kartınada tutup 500 dolar kıymıcam makul 200-250 dolar olucak
monitöre harbi kıymayı planlıyorum sağlam bi sony 17 lcd felan fena olmaz =)yada gider 19 normal crt alırım 290 dolara filan pek kasmam =)

ama şimdi notebook içimi kemiriyor"koca adam oldun bak üniversteye başlıosun daha hala oyun mu oynucan!"
tabi doom3 ü netcafrede oynayınca insanın gidip masaüstü alası gelmiyor değil bea!gerçi action oyunlarını pek sevmem daha çok rpg strateji felan gide net cafede arklarla oynarım o fps leri o yüzden yine notebook ağır basıyo bu konuda

sonra bide şöle düşünüorum yani 2-3 oyun oynucan topu topu uo warcraft baldurs gate türevleri vs. yani bide word flash falan kullanacan word 3.ghzlik sistem istemio ki abi =)

ya inanılmaz kararsızım herşekilde param çöpe gitçek gibi bi his var sanki =)ama şu anki bilg.ım da inanılmaz dandik yani monitör falan kaydı artık 6 senedir kullanıyorum.gerçi notebooklar inanılmaz pahalı tabi of of !
Sosyal ağlarda paylaş

Amd 64 3200+
PCI Express Ekran kartı
1gb ram olursa öheyy,kim tutar seni.[signature][hline]Korax, 27 Ağustos 2004 15:58 tarihinde Brook'a demiş ki:
Dünya ahiret bacım olsun..
Ayda görürsem affetmem.

[spo1=Paticik Halay ekibi]
_o_ _o_ _o_ _o_
..|.....|.....|.....|
./ ./ .../ .../
Tey,Tey,Teyyy..
Soldan Sağa:Paskal,Koraks,Tora ve Llama,Paticiğin Resmi,Tescilli Halaycıları..