Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

SATA driver

capul

Öne çıkan mesajlar

Şindi bende Seagate st380013as modelinde bir harddisk var...
Format atılması lazım ama tanıtmak için driver disketine sahip olmak gerektiğini ögrendim.Ama bende böyle bir disketin varolduğunu bile hatırlamıyorum açıkcası..ya hiç almadım ya da kaybettim..neyse, bu gereken dosyayı biryerden indirmenin mümkün olduğunu varsayarak arattım bayağı ama karşıma birsürü SATA zart SATA zurt dosyaları çıktı ve açıkcası hangisini yükleyeceğim hakkında hiçbir bilgim yok...
İşi bilen bir arkadaş dosyayı nerden indirebileceğimi ya da tam ismini söyleyebilir mi? Tabii linkini verirse de son derece makbul...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
rexx, 13 Eylül 2004 23:28 tarihinde demiş ki:
Bak wınxp de kurarken mavı ekran sata drıver ıcın F6 ya basınız fln dııordu oradan bı dısket fln olusturuudoun tam hatırlamııom..

Nasıl SATA driver için F6ya bası diyodu? Hiç de öyle bişey demiyo! Kesinlikle hatırlamıyosun!
Disket RAID için lazım. SATA sürücüyü tanıtmak için değil. Direk format atabilirsin. Harddisscin sürücüsü falan olmaz. RAID başka bişeydir, merak eden araştırsın.
SATAyı tanıtmak için disket lazım şeklinde bir bir yalan almış gidiyo. Bir delinin kuyuya attığı taşı çıkaramıyoruz.
Sen gönül rahtlığı ile at formatını merak etme.[signature][hline]Küfre sapanlar ve ayetlerimize yalan diyenler. İşte onlar ateşin arkadaşlarıdır.
(Kuran 2/39)

[Bu mesaj aktiftablet tarafından 14 Eylül 2004 23:57 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
aktiftablet, 14 Eylül 2004 23:53 tarihinde demiş ki:
....
Nasıl SATA driver için F6ya bası diyodu? Hiç de öyle bişey demiyo! Kesinlikle hatırlamıyosun!
Disket RAID için lazım. SATA sürücüyü tanıtmak için değil. Direk format atabilirsin. Harddisscin sürücüsü falan olmaz. RAID başka bişeydir, merak eden araştırsın.
SATAyı tanıtmak için disket lazım şeklinde bir bir yalan almış gidiyo. Bir delinin kuyuya attığı taşı çıkaramıyoruz.
Sen gönül rahtlığı ile at formatını merak etme.

windows installer sata harddiski görmeyip bu aletde harddisk yok derse yine böyle yardım mesajları atarsın umarım.[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Anason, 15 Eylül 2004 04:13 tarihinde demiş ki:
said:
aktiftablet, 14 Eylül 2004 23:53 tarihinde demiş ki:
....
Sen gönül rahtlığı ile at formatını merak etme.

windows installer sata harddiski görmeyip bu aletde harddisk yok derse yine böyle yardım mesajları atarsın umarım.

Eger böyle bir mesaj varsa kahramanimizin problemi BIOS ladir windows driverlariyla ilgili degil, ayni HDD den bende aldim (yada seagate in baska bi SATA modeli tam hatirlamiyorum), BIOS tan otomatik tanitildiktan sonra olay bitiyor, IDE ayarlari olan kisma girip (eger varsa) ordan kesinlikle sisteminin SATA olarak ayarli olduguna dikkat et BIOS ta.

SATA HDD TANITMAK ICIN DISKET - F6 VS VS GIBI SEYLERE GEREK YOK, O OLAY RAID OLAYODIR... (bagirma amaciyla büyük harflerle yazmadim yanlis anlasilmasin)

Windows cdsi ile boot edip setupa gir f6 ya falan basma yüklesin o ne yükliycekse sonra Windowsu Nereye Kurmak istedigini sectigin ekranda SATA hdd ni görüceksin, ordan formatla ve üstüne windowsu kur...F6 vs gibi saklabanliklara gerk yok, özellikle ve özellikle seagate te hic gerek yok, bende bu konularda yanilgiya düsüp cok aradim disketi ama bosuna yani, dümdüz takip biostan tanitip windowsunu kurucaksin...

Düz mantik yaparak, eger disket gerektirseydi bu disketin HDD ile gelmesi gerektigini düsünebilirdin[signature][hline]Dont make me more aggressive than devil...
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
bendede sata var anakart cdsini takıyosun bi pc ye orda içinde sata driverlar var ama mesela asusa7n8x-e de görünmez dosyalarıda görünür yap içinde 1-2 tane oyle dosya vardı
onları tut bi disketin içine yolla sonra götür pc ne aç pc yi tak windows xp ni yuklemek için baslangıcta f6 ya bas sata-raid driver olayı
orda disket takılıyken driverları kur sonra xp yi yuklemeye baslayacak zaten[signature][hline]Grandmaster Hamburger
Sosyal ağlarda paylaş

dynamick tam benim olayı anlatmış...bende de asus a7n8x-e deluxe var...anakart cd sinden drivers bölmünde sata bölmü var içinde görünmez dosyalar var bir 2 tane de onların hepsini al bi diskete at daha sonra da xp kurarken üçüncü parti bir RAID sürücüsü tanıtmak için şimdi F6 ya basın deyince basıver bi kaç kez...bi süre daha driverları tanıtmaya devam ettikten sonra istediğin menü açılacak...S ye basarak sürücü tanıt bölümüne gel ordan disketi seç ve xp/2000 için olan driverları tanıt...böylece harddiskini tanıtmış olcaksın..
hatta bak şimdi aklıma geldi...eğer anakartın asus marka ise şu siteden daha ayrıntılı bilgi alabilirsin..http://www.cizgi.com.tr/makaleler/nasil/sataraid/[signature][hline]anguish grief corruption deception desperation hatred anger death dishonor obedience obsession love suffer pain pain painPAİN!!!

[Bu mesaj DiaBoLiC tarafından 15 Eylül 2004 11:26 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...