Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İngiltere Aile Ziyaret Vizesi yardımı! ^^

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Diğer ingiltere vize topiğine de sormuştum başka sorular da şimdi gelecek soru için cidden bilen birinden cevap almam gerekiyor:

Şimdi annem ingiltere vizesine başvuruyor ilk defa. Annemin 1. dereceden kuzeninin kızı evleniyor. Oraya gidecek. Kendileri ingiliz vatandaşı. Sponsoru olacaklar,onlarda kalacak uçak biletini gönderiyorlar vs. o yüzden aile ziyareti vizesine başvuralım dedik. Ben de istedim onlardan tüm işte maaştır, tapudur ne varsa. Fakat her şey kızının üzerine olduğu için , davetiye mektubu, maaşlar tapular vs hep evlenecek olan kızı adına.

Şimdi vize başvuru sitesinde aynen şu şekilde diyor, aile ziyaret vizesi için:

said:
The following are defined as family:

-your spouse, father, mother, son, daughter, grandfather, grandmother, grandson, granddaughter, brother, sister, uncle, aunt, nephew, niece or first cousin (note: "first cousin" means, in relation to a person, the son or daughter of his uncle or aunt);
-your spouse’s father, mother, brother or sister;
the spouse of your son or daughter;
-your stepfather, stepmother, stepson, stepdaughter, stepbrother or stepsister; or
-a person with whom you have lived as a member of an unmarried couple for at least two of the three years before the day on which your application for entry clearance was made.

burda First cousin var, ama first cousin'ın çocuğu vs gibi bir şey yok. Biz şimdi bu gelen davetiye mektubu vs ile aile vizesine başvuramaz mıyız?

varsa deneyimli biri lütfen cevap versin

teşekkürler ^^
  • Admin
Mesaj tarihi:
Eğer ki aile vizesi ile turist vizesi arasında ücret/süre farkı yoksa turist vizesi alın derim. Bir esprisi yok zaten. Turist vizesinde de nerede kalacağı sorulur. Aile yanında kalacak diyip ilgili belgeleri koyup biletini de aldılar buda biletin çıktısı diye eklersen alırsın 6 ay turist vizesi. Çok rahat.
Mesaj tarihi:
hmm ya aile ziyaret vizesinin verilmesi sanki daha kolaymış diye duydum bi de red olunca itiraz etme hakkın oluomuş aile vizesinde, diğerlerinde yokmuş

o yüzden onu zorluyorduk. Kuzene söledim, yine annemin kuzeni adına yazıcak bi tane daha letter, işte böyle böyle kızım karşılıcak diye, ikisinin de imzası olacak, o şekilde bi letterla herhalde sorun olmaz diye düşünüyorum
  • Admin
Mesaj tarihi:
olmaz olmaz merak etme.

Ingiltere icin cok vize basvurusu yaptim. Bir kere turist vizesi alirken nerede ise hic sallamadim olayi. Yine de kabul edildiydim hehe.

Ya olay su aslinda. Annen ingiltere'ye iltica etmeyecek buna inandirirsan aliyorsun vizeyi.

Aile ziyaret vizesi nedense akla en cok yatani. Ben de ilk gelecegim zamanlar hep biri olsun da beni davet etsin de isim garanti falan diye dusunuyordum. Aslinda olay cok basit.

1- Basvuru formunu adam gibi doldur
2- Belgelerde yamukluk olmasin
3- Samimi ol
4- Al vizeni.
aile ziyaret vizesi sadece otel rezervasyonu olayini kapatiyor. yani kalacagin yer bu aile yani diye gosteriyorsun.

turist vizesinde de aynisini yapabiliyorsun tabiki. mektup alir eklersin. formda adres olarak ailenin adresini yazarin. iletiism numarasi koyarsin bazen telefon acip soruyorlar bu kisi vize basvurusu yapti yaninizda kalacakmis taniyor musunuz? diye..
Mesaj tarihi:
tamamdır çok sağol

ben yine kızdan dediim gibi bir mektup istedim
hani annemin kuzeni yazıyormuşcasına mektubu, işte kuzenim kızımın düğünü için buraya gelecek ve kızım karşılıcak masrafları onun dökümlerini gönderiyorum falan diyip altında da hem kızın hem de annemin kuzeninin imzası olacak

o şekilde ziyaret ettiğimiz kişi kuzeni olacak, sponsoru da onun kızı gibi olacak o şekilde başvurucaz

bakalım umarım olur, saolasın ^^

tek bir de şunu soracam. Emin olamadım bir türlü, ablamla ben maaş bordrosu aldık. ablamın ki ingilizce de benimki türkçe, benim bunu ingilizceye çevirtmem şart mı?
  • Admin
Mesaj tarihi:
Ben bir kac yil once turkce maas bordrosu koymustum. Annem ogretmen ve okulun verdigi ciktida sadece aylik maasin altini cizmistim (okulun verdigi listede diger ogretmenler de var heh)

O sekilde ekledigimde kabul edilmisti.

2 maas bordrosu gerekli degilse koymayin. Yeteri kadar belge eklemek en iyisi. Abartiya kacinca yarardan cok zarari oluyor cogu durumda.
Mesaj tarihi:
Sana yolladığım belgeleri tamamla öyle git, eksiğin olmasın sıkıntı çıkmaması için. Dyna'nın dediği gibi samimi ol kap vizeyi zaten alırsınız problem çıkacağını sanmıyorum. Bir sıkıntı olursa bizim vizecinin telefonunu yazarım sana adımı verip istediğini sorabilirsin.
  • 3 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
bu hafta içi cevap gelecek annemin vize başvurusuna.

en kötü senaryoyu düşünüyorum da, vize kabul olmassa

şu yüzden kabul olmadı gibi bir açıklama yapıyorlar mı yoksa, direkt kabul olmadı GG mi yazıyorlar?
Mesaj tarihi:
dün geldim ingiltereden ordan biliyorum. gerçekten çapulcu olmadığın müddetçe reddetmiyorlar vize başvurunu o kadar stress yapmaya gerek yok bence.
Mesaj tarihi:
ya hala cevap ya, 13 iş günü oldu.

20 sinde gidecek annem, red olursk bi daha başvuracak zamanımız olmıcak valla böyle giderse :/

uyuz oldum, herkes 3-4 gün içersinde geliyor diyordu :/
Mesaj tarihi:
hadi ya :/

ya bugun biri ile konuştum da ingiltere vizesi ile ilgili, o da geçen sene başvurmuş vizeye baya bir süre cevap gelmemiş, sonra arayınca o paralı hatdan, sölemişler şu belgelerden emin olamadık vs tarzı yani sen arayana kadar sölemiolarmış öle bekletiolarmış diye duydum

bu hafta içi deil ondan sonraki hafta gitmesi gerekio annem bu hafta da gelmesi şart yani, arayıp sorsak mı ne etsem bilemedim.
  • Yeni Oluştur...