TD)Pentagram Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2011 Böyle bi sabit başlığımız yok.Ayrı ayrı başlık olcağına milli takım tek burda konuşulsun bu bir. Bu başlığı açmamdaki sebep, bu aralar birçok ülke Nationwar istiyor bana gelip bildiriyor.Ben şuan kaptan değilim ama yeniden milli takımın oluşumu konusunda menajerlik görevini üstlenebilirim. Bizim biran önce Milli takımı yeniden yapılandırmamız gerekiyor.Sistem belli broodwar sistemine geri dönüyoruz.A milli takım B(ümit) Milli takım sistemi. İki milli takımdan sorumlu bir büyüğümüzü başa geçirip,bunların altında yapılandırma.Zaman kaybediyoruz çünkü, clan sayısı olarak türkiye yeterince rezil durumda bari milli takımımız düzgün olsun.Bu konuda eski milli takımlar kaptanı Cem ' Karslan' Kılıçarslan abi ile görüşmüşlüğümüz var kendisi zaten bu görevi yapabileceğini bildirdi.Biliyorsunuzki bizde işi yapacak adam önemli olan,oyunculuk istemiyor bu kaptanlık ve menajerlik.Sadece community de bir ağırlığı ve geçmişi olsun işi bilsin yeter. Cem 'Karslan ' Kılıçarslan kimdir? 2004 vsli yıllarda Türkiyenin en iyi clanı Ng) ve alt yapı clanı Dg) nin sahibi ayrıyetten Milli takımlar kaptanı idi.Üç takımı birden yönetebilme becerisine sahip,işini disipli şekilde yapabilme becerisi mevcut.Yaşı 36-37 lerde olması da milli takımın bir büyüğün önderliğinde olması ayrı bir avantaj katar. Şimdi ben biraz daha bu işleri hızlandırma babında; -karslan'nın Milli takımların başına geçmesi, -A takıma Co Kaptan belirlenmesi, -B takıma bir kaptan ve CO Kaptan belirlenmesini , -bu işlemlerin ivedi hallolmasını talep ediyorum. Böyle boş boş durmaktan sıkıldım,biran önce toparlayalım.ESL de milli takımlar ile ilgili bir sıkıntı çıkmayacağını zaten ESL genel admini olan akaradan teyit ettim. A takıma bir co kaptan, B takımla ilgilencek kaptan ve yardımcı kaptanı hemen belirliyelim.Bu iki takımın org nationwar falan işini ben halledicem.Maç istediğinde herhangibisinin kaptanı bana sölücek ben nationwar ayarlıcam.Kimse çekinmesin yani site site ben rakip mi arıcam diye. Kaptan ve co kaptanların işi takımla ilgilenmek olcak.Milli takım sitesinde bilgi gircek.Oyuncularla ilgilencek,inactive oyuncu olursa yerine oyuncu bakıcak falan. Konuyu trolleyen olursa yüzyılın ragesini atarım sölemedin demeyin.Adam akıllı çözelim bu işi,hatta burşat kardeşimiz Facebookta Starcraft tr kısımında linki versin buranın herkes gelsin konuyu konusalim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RaidenXelRu Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2011 bu zahmetli işleri birilerinin üstlenmesi gerekiyor zaten ne kadar low level da olsam ben destekliyorum :P yanlız bi rahatsızlıgımı dile getiricem , oyunu oynayan milletin bu communityden haberi yok dogru duzgun , yani tur-1 de online olan biz'i kastetmiyorum. Turkiye bazında insanların sc2 icin toplandıgı bir yer yok paticigin bu kısmı dışında. insanları biraz haberdar etmek community icin dolaylı yoldanda milli takım veyahut kurulabilecek potansiyel clanlar için faydalı olur. atıyorum ben google a gidip keyword olarak starcraft 2 turkiye vb seyler yazdıgımda paticik falan çıkmıyor. bahsede varım oyunu oynayanların yarısından cogunun tur-1 dende haberi yoktur. şimdi birçok arkadaşımız quality > quantity diyecek belki ama bu tarz esport communityleri kendi kalabalıklarında yogrularak ilerliyor... en azından ben fpsden geldigim icin bizim tarafta öyleydi :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RaidenXelRu Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2011 TD)Pentagram said: Adam akıllı çözelim bu işi,hatta burşat kardeşimiz Facebookta Starcraft tr kısımında linki versin buranın herkes gelsin konuyu konusalim. bu gibi şeyleri kastediyorum mesela :) linki verirken chat kanalındanda bahsedilirse güzel olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
inyourmind Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2011 Şimdi burada vereceğim isimler ne kadar bu işin sorumluluğunu almak isterler istemezler bilemeyeceğim.Ama şahsi görüşüm şu; Pentagram'dan sonra A milli takımı ile ilgilenebilecek kişi bence Oyman'dır.Gördüğüm gözlemlediğim kadarı ile bu işte Pentagram'dan sonra en fazla tecrübesi olan kişi odur.Karslan arkadaşımız ile şimdiye kadar bir kere konuşma fırsatım oldu.Geçmişteki başarılarını daha bu topicte öğrenme fırsatım oldu.Eğer siz A milli takım kaptanı olmasını isterseniz kendilerinin o sizin takdirinize kalmıştır. Gelelim B milli takımına.Alttan yetişecek olan arkadaşlarımız abilerimiz için en iyi kaptan olabilecek kafamda iki kişi var.En başta da belirttiğim gibi kendilerinin bu sorumluluğu ne kadar üstlenmek istediklerini bilmesemde biri Bürşat Anzelot diğeri ise Mert Sensei dir.Çünkü bu iş gerçekten sorumluluk sabır özveri anlayış ve akabinde daha birçok şey gerektiren bir iş.Şöyle ki Türkiye şartlarında hali hazırda daha community sayısı adam akıllı 50 kişiyi geçmeyen bir camiaa olarak sonradan gelen oyunu gören kardeşlerimiz adına ileride içlerindeki oyunculuk cevheri görüldüğü taktirde takıma alındıklarında başlarında bir abilerinin olması herkes açısından en iyisi olacağı kanaatindeyim. Ben bugün burada her ne kadar kendi düşüncelerimi belirtsem de son söz gene bu desteklediğim arkadaşlardadır.Umarım bu Starcraft communitymiz için en hayırlısı gerçekleşir... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeaTHEaTeR Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2011 SC 2'de Türk Milli Takımı olmasının zamanı geldi de geçiyor bile. Burada belli ki işi çok iyi bilen abilerimiz var. Her ne kadar iyi bir oyuncu ve bu işler hakkında bir tecrübem olmasa da sizleri manevi yönden desteklediğimi belirtmek istiyorum. Umarım, her şeyi istediğiniz bir şekilde yaparsınız ve ülkemiz adına başarılı olursunuz. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Polyushka Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2011 pentagram go go go Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2011 @inyourmind pentagram milli takımlar genel sorumlusu olsun diyor sanırım, yani organizasyon işlerine baksın, düzenlemeleri yapsın. oyman kaptan kalacak sanırım a takım için yine Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
IntoTheRain Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2011 Cem abi artık görev başına. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
K_arslan Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2011 selamlar Beyler Geçen ay içinde 6 yıldır oynadıgım wow u birakıp sc2 ye dönmemle birlikde sc milli takimizin durumu ve gelecegi hakkında şimdiki yetkili arkadaslarla oturup konuştuk .Arkadaşlarimizin üzerinde yeteri itibari birakmiş olmaliyizki sc ye döndügüm ilk gün teklif almiş oldum hepsine tesekkur ederim .Ben yeni jenarasyonun da kimiz neyiz bilsin diye acdigimiz topiklerde kendime ilgili bilgi vermeye çaliştim.Gelen teklifi tabiiki olumlu karşiladim beni taniyanlar bilir .Sc de 10 yil geçirmişligimiz aci tatli günlerimiz oldu.Türkiyede sc nin gelişimindede çok emeklerimiz oldu Bu saffadada eskisi gibi çalişmalarimiz olucak .Gelen teklifi kabul etmiş oldum .Kabul etmiş olmakla beraber ortamdaki degerli arkadaslarla neler yapa bilecegimiz hakkindada hizli bir degerlendirmelerimiz oldu tabii.. kısa orta ve uzun vadede yapa bileceklerimizi planliyoruz. Porjelerimiz olgun seviyelere ulasdigindada zaten paylaşim yönüne herkes ile gidecegiz. Bana Hüseyin zaten her konuda yardımcı oluyor ve olucak ..bir çok degerli arkadasda zaten bir çok konuda uzman ve istekli onlarda desteklerini eksik etmeyecekler Saniyorum işi ciddi tutarsak devamliligi saglayarak kaliteyide artırır isek herkes keyif alicak isdenilen basarida gelicekdir. ''- oyunu oynayan milletin bu communityden haberi yok '' v.b gibi bir çok arkadaşin tesbitleri var . Malesef bu tesbitler gerçek.Bu gerçeklerle yüleşip Neler yapa biliyoruz Arastirmamiz gerekli.İşin Başindayiz Panik yok!! :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
numenan Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2011 Umarım cok daha ıyı yerlere gelebılır ve hepbırlıkte basarılarımızı ızlerız.Tebrık edıyorum yenıden yapılandırılan olusumumuzu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sensei Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2011 Sensei ancak usta olmak isteyenleri eğitir. Kafamdakileri gerçekleştirebilmem için akşamları en az 3-4 saatini ve hafta sonlarının yarısını bana ayıracak bir kadro lazım. Ciddi prensipli çalışmayı seven ve kısa zamandaki başarıyla yetinecek değil uzun zamanda bir efsaneye dönüşecek oyuncularla yola çıkmak isterim. Belki şaka gibi algıladınız ama kafamda bazı projeler var bakalalım nasip.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sensei Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2011 Bürşat ne dersin, gel şu B milli takımını A milli takımını tokatlar hale getirelim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sensei Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2011 Booom! Aynı gün içindeki gelişmelere göre kimse cevap vermeden bari kapatayım. Kişisel problemlerden ötürü benim herhangi bir şekilde kaptanlık, streamer'lık vs yapmam söz konusu değil. Bıraktım hoca ben bu işleri :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Memphis Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2011 kanal6 yönetimi arkamda olsun.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TD)Pentagram Mesaj tarihi: Haziran 1, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2011 toplantı yaptık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
piyade Mesaj tarihi: Haziran 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2011 arkadaşlar uzun süredir bu konulardan uzağım, scden uzağım vs ama bu akşam sağolsun pentagram toplantı vardı davet etti konuşulanları dinledim, nacizane fikrimdir, söylemek isterim. 1. b takım olsun, olsun mu olmasın mı diye tartışmaya bile gerek yok, olsun, 2. a takıma, b takıma oyuncu seçilecekse, turnuva yapılsın, lig olmasın, 3. bu turnuvaya katılım için lig şartı olmasın, isteyen herkes katılsın, turnuva kazanabilende takıma girmeyi hakeder zaten. silver gold vb oyuncuların takıma girme ihtimali olacaktır böylece, eğer yeterince yüksek ligde oyuncu yoksa, bu arkadaşlarda istiyorlarsa takıma girerler, kasarlar, iyi olan maça çıkar, 4. her iki takımda aktif olsun, aktif oyunculardan oluşsun. takımda aktif olmayan boxer olacağına, aktif piyade olsun daha iyidir ;) 5. takımlar yeniliyor, yeni takım kuralım ya da yeniliyoruz maç yapmayalım demeyin lütfen. bu maçlar, oyuncular kadar belki daha çok kaptanlar için de önemli tecrübe kaynağıdır. ladder custom game micro map vs skill her gün oynarsın yapılır, fakat maça takım hazırlamak, oyun analiz etmek, oyuncu tanımak, maça çıkmak aktif takım olmadan olmaz. kaptanında tecrübeye ihtiyacı var. 6. son olarak manner > skill, unutmayalım, a takımdır, b takımdır kaptandır oyuncudur farketmez, sonuçta orda temsil edilen türkiyedir, en doğru şekilde temsil edilmelidir, a takım b takım oyuncusu, maç varsa, kadroda da varsa maça gelmelidir, oyununu oynamalıdır. cheatdir, küfürdür vs yanlış olur bunların hepsi en az yetenek kadar önemlidir. arkadaşlar "olsun", "olmalı", "olmazsa olmaz" vb çok kesin tabirler kullandım, fakat lütfen yanlış anlaşılmasın, en başta da yazdım şimdi de söylüyorum, hepsi benim kendi nacizane fikrimdir. ne takımlarla, ne de kaptanlarla bir ilişkim ilgim alakam yoktur :) haydi bakalım, önce aktif, sonra başarılı bir takımımız olsun, emeği geçen, geçecek herkesin şimdiden ellerine sağlık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TD)Pentagram Mesaj tarihi: Haziran 1, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2011 Şu camiada görmekten gurur duyacağım yegane büyüğüm mehmet abi:) Valla abi 'eskiler bilir' kavramı burada hayat buluyor.Senin verdiğin uğraşın yarısını verebilseydik ülkecek , heralde türkiye wcg finallerine ev sahipliği yapardı:) Piyade kimdir Yıllar 2005 2007 arası milli takımlara kaptanlık yapmanın yanı sıra Team RiSe yi kurarak clanlaşmaya katkısı olmuştur.GGnet adminliği ile türkiye ile ilgili bloglar yazılmasını sağlamış esl de sc1 ligi acilmasinda en büyük faktör olmustur. Valla önerilerin çok doğru bir noktada birleşiyorum.Zaten eski kaptanlardan birisi tüzük hazırlamış.Bu tüzüğü biraz daha güncelleyip milli takımlara monte edilcek.maçlara gelmekten görev tanımlarına kadar herşey olucak.Milli takım şekli itibariyle çok düzgün olmalı,tartışılmamalı idarisi.Oyuncuları tartışılabilir 'yani şu kötü oynuyor ' gibi,ama şu sistemi oturtmalıyız önce.Çünkü her boşa geçen zaman oyunclara zarar. Bir bakın daha önce bangır bangır milli takım diyenlerin kaçı ortada,yine biz bize.Bu yüzden bazı şeylerde tecrübelerimize güvenin. Ozamanları memet abi cem abi iyi bilir, B milli herkese yeniliyor iken ' ya kapatın sunu rezil oluyoruz' dendi.Daha sonra zimbamba milli takımı varken Türkiye olamadı.Çünkü oyuncu kalmadı oynatacak.Bu yüzden inactive slayerler olacağına,aktif piyadeler olsun. yenilsinler olsun,türkiye futbolda 40 sene şamar oğlanı oldu.bırakın ama yenilerek ama belli seviyede kalalım,yinede Türkiye olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
inyourmind Mesaj tarihi: Haziran 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2011 TD)Pentagram said: yenilsinler olsun,türkiye futbolda 40 sene şamar oğlanı oldu.bırakın ama yenilerek ama belli seviyede kalalım,yinede Türkiye olsun. Aynı mantıkla gidilmesi lazım zaten de burada.Turnuvalar sonucunda seçilen oyuncular her maçlarını milleti tokatlayacaklar diye bir kaide yok zaten.Herşeyden sonra starcraft bu ne olacağı belli olmaz......... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Spartacus_ Mesaj tarihi: Haziran 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2011 A takımı ve B takımı turnuvayla belirlenecekse (bence en azından A takımı için böyle bir şeye gerek yok ama insanlar bunun daha adil olduğunu düşünecekse çok da önemli değil) bu turnuvaların yapısı üzerine iyice düşünülmeli. Birkaç önerim olacak: 1-) Turnuvaların rastgele sonuçlar vermemesi için çaba harcanmalı. Öyle tek bir turnuva yapıp "çeyrek finale kadar çıkanlar A takımda" diye bir saçmalık yapılmamalı. 2-) Yine bu bağlamda TSL 3 seçmeleri baz alınabilir. Belirli bir sayıda turnuva belirlenir (mesela 5), bu turnuvaların her birinin 1.'leri ve bu 5 kişi dışında bütün turnuvada en iyi sonuçları almış 3 kişi daha alınır ve A takımı oluşturulur. 3-) Alternatif olarak bir lig de yapılabilir ama her oyuncunun her oyuncuyla oynaması uzun zaman alacaktır. Yine de eleme usulü turnuvalardan daha garanti sonuçlar vereceği de kesin. 4-) Seçmelere başvuruda lig sınırlaması gerektiğini düşünüyorum. Turnuva organize etmek (hele bu durumda olduğu gibi 5-10 tane turnuva yapmak), bunun iyi işlemesine sağlamak, no show'larla uğraşmak vs. zaten çok karışık bir iş. Boşuna oyuncu sayısını arttırıp hem turnuva sayısını arttırmaya, hem de seçmeleri iyice işin içinden çıkılmaz hale getirmeye gerek yok. A takımı için en azından Masters, B takımı için de en azından Diamond sınırlaması getirilmeli diye düşünüyorum. 5-) 2v2 için ayrı bir seçme yapılmalı. 2v2'de çok zayıf oluyoruz genelde. Bu nedenle 2v2'ye odaklanmış 2 oyuncuyu 1v1 kontenjanından ayrı bir 2v2 kontenjanı oluşturup oraya eklemek gerekiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oymanq Mesaj tarihi: Haziran 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2011 Bende kendi düşüncelerimi yazayım. - 2vs2 için kesinlikle ayrı bir turnuva yapılmalı. Çünkü 2vs2'nin oyun mantığı ve oyuncu uyumu çok farklı. -1vs1 turnuvalarıda şu tarz olabilir. Alınacak oyuncu sayısı: A milli takım 6 B milli takım 6 Turnuvaya girencek oyuncu profili: Ladderda minumum 25 maç atmış ve en az platinum oyuncusu olmak zorunda. Turnuva sayısı: 6 . (her gün 1adet olmak üzere 2 günde bir.) Puan sistemi: Toplam olacak 6 turnuvaya kriterlere uyan her oyuncu katılabilmeli ve aşağıda taslak olarak gösterdiğim puan sistemi uygulanıp ona göre ilk 12 (a ve b takımları) için alınmalı. Turnuvaya kayıt yaptırıp maçlara katılım gösteren oyuncu için: 2 puan (turnuva başı) Galbiyet başına: 3 puan Turnuva finalisti ve Şampiyona ekstradan: 1.ci 10 puan 2.ci 5 puan. Peki bu puanlamnın amacı ne? Burayı dikkatlice okumanızı öneriyorum. Bir oyuncu katıldığı 6 turnuvanın 3 yada 4ünde yarı finale kadar gelebiliyorsa ve diğerlerindede galibiyetler aldıysa bu onu istikrarlı ve aktif bir oyuncu olduğunu gösterir. Diğer oyuncu 1 turnuvaya katılıp sadece fikstür avantajıyla şampiyon olup milli takıma kalamaz çünkü totalde diğer turnuvalardada belli oranda galibiyet ve derece almak zorundadır. Bu amaçla her oyuncu her turnuvaya katılıp alabildiği kadar galibiyet almaya bakması gerekir. Böylece 6 turnuva bitiminde herkesin katılım galibiyet ve şampiyonluk puanları hesaplanıp ilk 12 oyuncu belirlenebilir. Bu benim kendi şahsi fikrimdir uygulanır uygulanmaz sorumluların bileceği iş. Umarım başarılı bir milli takımımız olur saygılarımla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TD)Pentagram Mesaj tarihi: Haziran 1, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2011 güzel gidiyor,fikirlere önerilere devam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Spartacus_ Mesaj tarihi: Haziran 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2011 Katılınan turnuva başı puan alınmamalı bence. Böylece diyelim ki x oyuncu zamanı oldmadığından, işi çıktığından vs 2 turnuvaya katıldı ve 20 puan yaptı bu turnuvalarda; y oyuncu ise her turnuvaya katıldı ve toplam 16 puan aldı. Turnuvaya katılım başına puanlar eklenince y oyuncusu toplamda daha başarısız olmasına rağmen daha önde bitirecektir. Aynı şekilde galibiyetlere puan verilmesi de çok seçici olmayacaktır. Eğer alt sınır platinum olursa oyuncuların kaliteleri arasında çok büyük uçurumlar olacaktır. İlk turda platinum oyuncusunu yenen bir diamond oyuncusu, yine ilk turda karşı karşıya gelen iki master oyuncusundan birinden daha yüksek puanda bitirecektir o turnuvayı. Sadece çeyrek finale ya da yarı finale çıkan oyunculara puan verilirse daha sağlıklı olur diye düşünüyorum. 6 kişilik bir kontenjan yetersiz olabilir. Zaten her maçta en azından 4 oyuncuya ihtiyaç duyuluyor. 3 kişinin işi çıkması, gelemeyecek durumda olması sorun yaratacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yvz Mesaj tarihi: Haziran 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2011 oymanın fikri bence de güzel, cünkü eğer milli takıma gircek adamlar 1 turnuvadan cıkan sonuçla belirlenirse pek sağlıklı sonuclar cıkmaz diye düşünüyorum ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oymanq Mesaj tarihi: Haziran 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2011 _Spartacus_ said: Katılınan turnuva başı puan alınmamalı bence. Böylece diyelim ki x oyuncu zamanı oldmadığından, işi çıktığından vs 2 turnuvaya katıldı ve 20 puan yaptı bu turnuvalarda; y oyuncu ise her turnuvaya katıldı ve toplam 16 puan aldı. Turnuvaya katılım başına puanlar eklenince y oyuncusu toplamda daha başarısız olmasına rağmen daha önde bitirecektir. Aynı şekilde galibiyetlere puan verilmesi de çok seçici olmayacaktır. Eğer alt sınır platinum olursa oyuncuların kaliteleri arasında çok büyük uçurumlar olacaktır. İlk turda platinum oyuncusunu yenen bir diamond oyuncusu, yine ilk turda karşı karşıya gelen iki master oyuncusundan birinden daha yüksek puanda bitirecektir o turnuvayı. Sadece çeyrek finale ya da yarı finale çıkan oyunculara puan verilirse daha sağlıklı olur diye düşünüyorum. 6 kişilik bir kontenjan yetersiz olabilir. Zaten her maçta en azından 4 oyuncuya ihtiyaç duyuluyor. 3 kişinin işi çıkması, gelemeyecek durumda olması sorun yaratacaktır. katılmadığım noktalar şunlar. Bikere turnuva başı katılım 2 puan zaten çok az bir rakkam. İlk turda 2 winle zaten 6 puan alıyosun. O bakımndan bunun problem olacağını sanmıyorum. Galibiyet başı puana gelirsek esas bu daha önemli. Şöyle örnek veriim. Benim sistemde: Turnuva 1 spartacus yarı final 6 galibiyet Turnuva 2 spartacus yarı final 7 galibiyet Turnuva 3 spartacus yarı final 5 galibiyet Turnuva 1 zodiackiller şampiyon 8 galibiyet + 1.cilik Turnuva 2 katılmadı. Turnuva 3 ilk turdan elendi. Şu durumda zodiac 8x3=24 puan galibiyetlereinden +10puan 1.cilikten 34 puan ediyor. Fakat spartacus 3 turnuvada yarı finale kadar gelip aldığı galibiyetlerele 6+7+5= 18x3=54 puan ediyor ve zodiac şampiyon olmasına rağmen onu geçmiş oluyorsun. Yani eğer şampiyonluğa bakılsa zodiac alınır sen alınmassın. Ama galibiyet puanlaması yapılırsa sen zodiacı geçersin çünkü burda amaç 1turnuvada şampiyon olmak değil 6 turnuvada alabildiğin kadar galibiyet almak. Bu sistemin diğer sistemlerle göre daha avatanjlı olduğunu düşünüyorum şahsen. Alt sınır platinumda gerekirse diamonda çekilebilir o tarz esnekliler uygulanır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
inyourmind Mesaj tarihi: Haziran 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2011 Oyman'ın öne sürdüğü sistem bence çok başarılı ve mantıklı.Buradan bu işi uygulayacak şahıslara önerimi söylemem gerekirse yapılacak olan turnuva organizasyonunu yani altyapıyı Oyman oluştursun AnzeloT ise turnuvayı düzenlesin.Böylelikle düzenli bir sistemimiz olur. Ne kadar erken başlarsak buna o kadar iyi olacağını düşünüyorum o yüzden tez zamanda karar verilmesi talebindeyim... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar