mulgear6 Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2011 şimdi bana 1 ay önce mektup gelmiş arkalarda kalmış görmemişiz yoklama kaçağıymışım alamanyada üni okuyo görünüyorum şu anda ve haziran gibi filan türkiyeye kayıt olucam 3 ay içinde gel tecil mi et yoksa yollıyıcaz inzibatı demişler bi iki de belge istemişler şöyle bir opsiyonum var gidip burdan bi iki belge alıp (durum belgesi filan) almanyada ögrenci statüsünde konsoloslukta tecil ettirebilirim yada burda artık diploma ile filan düz tecil ettiricem sorum şu : ögrenci olmayan tecil hakkımı kullansam da tecil ettirsem komplikasyonları olur mu? ne biliyim üniden sonra 2 yıl beklemek istesem filan bana gelip derler mi " hoop bilae sen zaten tecil ettirmişin ne 2 yılı gel şöyle çıkart donunu bakalım" derler mi? teşekkürler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2011 kullanma onu sonra kullanırsın. donunu çıkartmazlar ama hakkını yimişin önceden derler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2011 Ogrenci olarak tecil ettir abi ne diye ogrencilik sonrasi hakkini harciyosun. Git konsolosluga hallet isini. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2011 Ayrica mezun olmadan o hakki nasil kullancan ki lise mezunu olarak kayda gecersin sonra uras dur 15 ay askerlik yapmiyim diye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2011 yok 15 ay uğraşmaz o tecil bitmeden tekrar bi okula başlarsa. 29 yaşını doldurduysa patlar ama okul olayı da kurtarmaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2011 yok 20 yaşındayım henüz 1 kere mi tecil hakkımız var? zaten şunun şurasında yakında kayıt olurum hallederim o işi de orda tecil ettirmek için de askerlik durum belgesi gerekiyomuş (konsoloslukta) onu almak için ne yapmam gerekiyo? yine de yoklamaya gitmem gerek galiba Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2011 Askerlik durum belgesi sart miymis? Sen okula basladigindan beri tecil ettirmiyo musun olm? Gitmeidn mi askeriyeye hic? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2011 bildiğim kadarıyla o hakkı 1 kere kullanırsan mezun olduktan sonra tekrar tecil ettiremezsin. konsolosluktan ne isterler bilemiyorum da tecil belgesi istemeleri saçma ötesi. şubeye öğrenci belgesi götürdüğünde hallolması lazım bütün sorununun. yoklamaya girince bişey olmuyo bu arada korkma boşa. doktor soruyor hastalığın varmı diye, yok diyorsun imzalayıp yolluyor. benzer durumu ben ilk senemde yaşamıştım. hazırlığı atlamamıştım öyle takılırım 1 sene geyik olur diye, beyinsiz okul yollamamış öğrenci belgesi. sonra aynen mektup geldi eve bana da. öğrenci belgesi alıp yolladım. sonra bi daha çıkmadı ses. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2011 hayır hiç gitmedim tecil de ettirmedim http://www.konsolosluk.gov.tr/ConsularServices/CS_ServiceDetail.aspx?Type=6&ID=164 burda onun için gereken şeyler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LuNiZ Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2011 abi konsoloslugun telefonu yokmu? ara iste adamlari hangi belgeler lazim de, orda hallet isini, 3 ay sonra Turkiyeye mi doneceksin ben onu anlamadim? zaten su anda ogrenci isen, okul bitene kadar yoklamani alirlar, ozel bir tecil vs olmaz yani, okul bittikten sonra da bildirirsin kardesim okulum bitti tecil edin bakim 2 sene diye.. ok derler.. kimse don paca yapismaz yani sana :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2011 babamla konuştum şimdi de artık 30a kadar tecil ediliyo burda hallet dedi of şimdi diplomamı bulmam gerek ama nerde kim bilir offfff Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2011 seni tecil etmezler, git askere belki aklin basina gelir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2011 mulgear6 said: babamla konuştum şimdi de artık 30a kadar tecil ediliyo burda hallet dedi of şimdi diplomamı bulmam gerek ama nerde kim bilir offfff bence askerlik şubesini arayıp sor lise diplomamla tecil ettirirsem ileride okul bitince direk gidermiyim yoksa tekrar 2 yıl hakkım olur mu diye. yok çünkü bildiğim kadarıyla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar