Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bilgisayar - LCDTV HDMI ses problemi

SpiderS_DangeR

Öne çıkan mesajlar

Palit 9600GT sonic ekran kartı var, kutudan ekran kartı - anakart bağlantısını yapmak için 2 pinli bi s/pdif kablosu çıkmıştı ama takmamıştım hiç. Bugün HDMI ile bağlayınca ses gelmedi tabi. Kabloyu taktım anakarta (P5K-SE), bu arada anakartın spdif 3 pinli, 5+v, spdif ve ground olmak üzere, okuduğum kadarıyla 5+v pinini boş bırakıp diğerlerini takmak gerekiyormuş. Yaptım, siyah kabloyu ground'a kırmızıyı spdifout a taktım, denetim masasından spdif'i default yaptım yine ses yok. biosta 65 tur attım, onunla ilgili bi ayar bulamadım. Sonra birisi demişki bi forumda
said:
tamamdır hallettim ama biraz sıkıntılı oldu...yardım için teşekkürler sadays...
sorun ekran kartının spdif girişinin arkasındaki jumper imiş. Palit 9600gt sonic lerde spdif girişini aktif etmek için o jumper ın yerini değiştirmek gerekiyormuş.

Şimdi burda arkadaşın demek istediği anakartın üzerindeki bir jumper mı yoksa ekran kartı üzerinde mi? Ekran kartı üzerinde herhangi bi jumper bulamadım zaten, anakartın manualinde de spdif'yi aktif etmek için olan herhangi bi jumperdan bahsetmiyor. Şuan en son çare olarak ekran kartının son driverını indiriyorum, windows ne kadar driver is up to date desede. Başka önerisi olan var mı?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...