titanguard Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2011 Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2011 List courses=new ArrayList(); simdi buraya attıgım dersleri JList'e nasıl bind etcem? parentez icinde yazıyorum.Misal lists(courses) olmuyor.Baya baktım nette pek bilgi yok bu data bind ile ilgili(java olarak) Birde array olarak degil ArrayList olarak bağlamam gerekiyor.
Sahasrara Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2011 Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2011 sorunu o kadar kötü sormuşsun ki courses'ın türü ne falan bilmiyoruz. şu acele etmeyi bırakıp üşenmeden herşeyi yazıp tamamlayarak halleden birisi olsaydın zaten bu soruyu sormazdın
Mirage Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2011 Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2011 JList içindeki verileri ListModel tipinden saklıyor. Kendin bir ListModel üretebilirsin. Ya da constructor'a array ya da Vector verirsen otomatik ListModel üretir senin yerine. ArrayList ile doğrudan yapamazsın ama ArrayList yerine Vector kullanırsan rahatça yapabilirsin. ArrayList de Vector de List olduğu için bir farkı olmaz senin için: List<String> courses = new Vector<String>(); JList coursesJList = new JList(courses);
titanguard Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2011 Sagolasn oldu.Bu arada baska class icinde JList datasını bind edebilirmiyim?Private degilde public tanımlarsam listi Misal CourseFrame cf=new CourseFrame(); cf.course(courses); courses=Vector icindekiler
Sawer Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2011 Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2011 ListModel tanıtıp ListModel.addelement(object) diye bir ekleme metodu olması lazım daha sonra list.setModel(ListModel) dersen olur.
titanguard Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2011 C# tabi insan alısıyor kolaya.Java da biraz tekliyorum,yavas yavas iste.Bu arada setModel() yapınca oldu.
Öne çıkan mesajlar