Desu Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2011 redditten biri oturmuş kasmış. turnuvalardaki sonuçlara göre. teamliquiddeki istatistikleri baz alarak. tlpd den uluslararası - kore diye de ayırmış. international http://i.imgur.com/FVhM9.png korea http://imgur.com/Z2rbu.png Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sleeep Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2011 PvZ , P eziyor diyenelere saygılar(!) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Viper_ Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2011 koredeki zvp ^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yvz Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2011 ben mi yanlış anladım yoksa terran zerg e üstün mü gözüküyor? yoksa tam tersi mi olcak ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sleeep Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2011 yvz said: ben mi yanlış anladım yoksa terran zerg e üstün mü gözüküyor? yoksa tam tersi mi olcak ? doğru anlamışsın ^^ ps: ibretlik paylaşım olarak bence bu tepeye sabitlenmeli, BALANCE MUHABBETİ YAPMADAN ÖNCE OKUYUN yazmalı üstünde de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yvz Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2011 Sleeep said: PvZ , P eziyor diyenelere saygılar(!) :D ama en cok ağladığımız dönemde gercekten üstünmüşsünüz, şu an bir sorunumuz yok yani :p mis gibi dengedeyiz :D ama terrana çok şaşırdım zerge karşı o kadar üstün olduklarını bilmiyordum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sensei Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2011 Esas güzel olan tüm grafiklerin sonu ortada buluşmaya başlıyor ki ufak tefek farlılıklar var. Bu da dengenin oluşmaya başladığını gösterir sanırsam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Spartacus_ Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2011 Kore'deki maçlar referans alınamaz bu durumda. Örneklem sayısı çok düşük. Neredeyse sadece GSL'deki maçlar var Kore'de, onda da Losira'nın, code a'de bir Zerg'ün kazandığı iki üç maç oranları inanılmaz etkiliyor. Denge için böyle istatistiklerden ziyade önemli turnuvalarda son turlardaki ırk oranına ve maçların teker teker izlenilmesine önem vermek gerekiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sensei Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2011 biri trollemeden international için, ama diiceksiniz ki biz koreyi baz alırız, o zaman korliler zaten zerg seviyor oynuyor der çıkarım, ha hala kendi kendime mi yazıyom, evet.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sleeep Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2011 _Spartacus_ said: Kore'deki maçlar referans alınamaz bu durumda. Örneklem sayısı çok düşük. Neredeyse sadece GSL'deki maçlar var Kore'de, onda da Losira'nın, code a'de bir Zerg'ün kazandığı iki üç maç oranları inanılmaz etkiliyor. Denge için böyle istatistiklerden ziyade önemli turnuvalarda son turlardaki ırk oranına ve maçların teker teker izlenilmesine önem vermek gerekiyor. kore bölümünde de 270 gibi bir maç sayısı var 6 aylık chart olduğuna göre en çok maç en son aylarda oynanmıştır diye düşünürsek(git gide turnuva sayısı artıyor vs) 50 maç gibi birşey ediyor ve 36 Z win vs 14 P win bariz bozukluk kore için(ki önceki aylardada 65% gibi bi bariz bozukluk daha var)...international için hemen hemen dengeli ama çoook ufak bi oranla Z lehine, yani turnuva sayfalarındaki _Spartacus_ said: Sence son turnuvalarda Protoss'un önüne gelen Zerg'ü elemesinin nedeni tarzı p bariz üstün tadındaki yorumlarının geçersiz olduğunu göstermiyor mu? sadece çeyrek/yarı/final vs izleyerek hele bir de farklı ırkı oynayarak bu matchup hakkında bu kadar bilirkişi edasıyla konuşman cidden şaşırtıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dattebayo Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2011 terrana baf lazım baf :( marineler ölüyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeathWarrioR Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2011 hala zerg oynayan varsa enayidir ya. kaç ay oldu hala saçma ezik bir ırk zerg. terrana geçtim rahatım küfretmiyorum artık oyuna. ek paket çıkana kadar da zerge geçmeyi düşünmüyorum. tüm zergler switchledi raceyi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2011 yoo yok öçle bişi herkez switchledi falan. ayrıca dalgalnan balance cizelgesi oyunun geliştiğini gösterirki, bu şu evrede balansdan cok daha önemli ve heycan verici bir durum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yvz Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2011 ayrıca şöyle bir durumda var, bu grafikler çok pro seviyedeki oyuncular için geçerli..yani çok pro zvp oyunlarında zaten hemen hemen denge var gibiydi,düz oynayan zergler yine yeniliyordu düz oynayan tosslara ama yinede büyük bir fark yoktu. fakat bizim seviyemizdeki oyunlarda zerg olarak bir toss yenmek, neredeyse imkansızdı. orta seviye zerg oyuncularıda infestor fungal buff sayesinde biraz olsun rahat oyunlar almaya başladı şu günlerde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yildirimokur Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2011 Gerçek bi zerg oyuncusu Kerrigan'ı yüzüstü bırakmaz, Asla ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dattebayo Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2011 Cuce said: yoo yok öçle bişi herkez switchledi falan. ayrıca dalgalnan balance cizelgesi oyunun geliştiğini gösterirki, bu şu evrede balansdan cok daha önemli ve heycan verici bir durum aslına bakarsan elimizdeki bilgileri değerlendirerek birbirinin kanıtı olarak kabul edebiliyoruz. yani zergler switchlediyse önceki terranlar kadar oynayamayıp daha fazla yenilecek, ve böylece terranların win ratiosu düşecektir. dolayısıyla zerg ve protossta bir artış sözkonusu olacaktır. bu yüzden arkadaşın teorisi doğru olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2011 istatistikle balans arasında alaka kurmayı blizzard bile bıraktı. eylül ya da ekim'de blizzard'ın açıkladığı istatistiklerle ciddi çakışma gözden kaçmıyor değil yukarıdakiler arasında. ne aradığını bilmeyen birisi istatistiki veriler içinde çok kolay kaybolur, basit bir g/m oranlaması bize ne sunabilir? gsl'de terran oyuncularının fazla sayıda olduğu ortada, basit g/m oranlamasına bunun etkisini nasıl sıfırlayabiliriz? avrupa'da haftanın hemen her günü bir turnuva var, çoğu katılım için ciddi kriterler koymuyor. oyuncuların yeteneklerinin bu oranlamalara etkisini ölçecek ne gibi bir hesaplama kullanılmış? oyunun dengesi tartışmaya açık bir konudur, herkesin bir görüşü vardır; ancak şu oranlamalara bakıp oyun dengede ya da değil demek mümkün değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Spartacus_ Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2011 said: kore bölümünde de 270 gibi bir maç sayısı var 6 aylık chart olduğuna göre en çok maç en son aylarda oynanmıştır diye düşünürsek(git gide turnuva sayısı artıyor vs) 50 maç gibi birşey ediyor ve 36 Z win vs 14 P win bariz bozukluk kore için(ki önceki aylardada 65% gibi bi bariz bozukluk daha var)...international için hemen hemen dengeli ama çoook ufak bi oranla Z lehine, yani turnuva sayfalarındakiKore maçlarını neye dayandırmış grafiği yapan bilemiyorum. Kore'de ciddi bir tek GSL turnuvaları oluyor, onlarda da son zamanlarda bu kadar maç yapılmadı. Yapılan maçları da izliyorum, kesinlikle Zerg'ün Protoss'a karşı üstün olması (hele bu kadar) gibi bir durum söz konusu değil (arada bir ling-roach all-in, ya da all-in vari dropalr yapıp maç alıyorlar, o kadar). Eğer Kore'de durum öyle olsaydı Team League'ler de koçlar asla Protoss'a karşı Zerg koymama gibi bir stratejiye gitmezdi. Bu nedenle böyle genel ne idüğü belirsiz istatistikler yerine tek tek maçları ele almak gerekiyor. Yoksa Idra; Kiwikaki, Socke gibi yetenek olarak çok daha üstün olduğu kişileri yenince de bu istatistiklerde Zerg lehine bir artış oluyor ama bunun dengeyle bir alakası yok. Sadece July-Anypro serisinin maçlarını incelemek tüm bu istatistiklerden daha değerli bu açıdan. said: tarzı p bariz üstün tadındaki yorumlarının geçersiz olduğunu göstermiyor mu? sadece çeyrek/yarı/final vs izleyerek hele bir de farklı ırkı oynayarak bu matchup hakkında bu kadar bilirkişi edasıyla konuşman cidden şaşırtıyor.Şu ana kadarki hemen hemen tüm GSL maçlarını, bunun yanında TSL, MLG, Dreamhack, IEM gibi uluslararası turnuvaların da çok çok büyük bir bölümünü izledim. Sadece çeyrek ve yarı final izlemiyorum yani, onu nereden çıkardın bilmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
baybety Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2011 mekanik gitmiş terrana centry'si bol olan protosa yeniliyoruz kim nederse desin. i love kerrigan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Huzeyfe Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2011 yildirimokur said: Gerçek bi zerg oyuncusu Kerrigan'ı yüzüstü bırakmaz, Asla ! Ama Kerrigan'ın infest hali mi normal hali mi orasına bağlı o. :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_ILuVaTaR_ Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2011 hiç farketmez Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tyrannus Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2011 yüzüstü daha iyi oluyo ama Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_ILuVaTaR_ Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2011 tercih meselesi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Agmahan Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2011 yani tartışma başlatmak istemem ama bana zerg tek açılış ve yeni üs gitmezse eziliyor gibi geliyor,tabi çok iyi oyuncular var,tunca gibi timingi iyi olan onlar kotarıyor ama benim gibi orta düzey oyuncular eziliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2011 3 gate sentry forge expand gelmeden önce eziliyodu protoss. mahvoluyodu. şimdi toss op diye ağlıyosunuz. biraz kendinize inancınız olsun! hep idra yüzünden bunlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar