Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ön lisans mezunu olmak

TD)Pentagram

Öne çıkan mesajlar

patrickstar said:

abi o gereksizliği görmek için anadoluya felan gitmeye gerek yok, ben ist ünv'de ön lisans elektrnk ve haberleşme okudum. şöyle dönüp bi bakıyorum, bana ders anlamında bi bok katmadı

İyi de MYO'ların amacı bu değil ki. Amaç teori değil, pratik, el becerisi kazandırmak. MYO'larda okuldan 4.00 not ile mezun olup daha kompanzasyon panosuna elini sürmemiş, motor etiketi okumaktan bile aciz, tesisatı elemanlarının adlarını bilip ama kendileriyle tanışmamış adam kötü bir teknikerdir. Piyasada kimse bir teknikerin not ortalamasına bakmaz, işi biliyor mu bilmiyor mu buna bakar. Olması gereken de bu ha sen 4.00 not yapıp üstüne tekniker pratiğini de almışsan sen iyi bir teknikersin.
Sosyal ağlarda paylaş

Pipet said:

türkiye de tekniker kavramı yok
=hmmpff.. hemen bi surat ekşitmesi, küçümseme
önce bu mantaliteyi kaldırmak lazım, onu kaldırmak için de eğitim vs vs

pipetin dediği doğru mesleki eğitim türkiyede aşırı küçümseniyor. diğer ülkelerde ağırlık meslek okullarında öğrenciler zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

Benim durumda aynı. Gerçi ben aöf ü sallamadım 3.sınıftayım şimdi. Bunun tartışmasına girecek değilim öncedende girdim. Okumanın her şekli güzel meslek sahibi olmak için okumaktan tutun günlük yaptığınız okumalara kadar. Ama lisans diplomasını zırh zanneden salaklar var sorun bence onlarda. Meslek lisesinin kattığı çok farklı şeyler var. Evet belki güzel bir 4 yıllığa yerleşmeniz zorlaşır ama düz liseli bir öğrenciden daha çok şey katar insana. Normal bir lisede göremeyeceğiniz şeyleri görürsünüz. Biraz disiplininiz artar. Askeriyeye benzeyen bir ortamda vardır. 4 yıllığa geçiş de yapıp kendinizi etiketlendirebilirseniz lisede aldığınız disiplin sayesinde ileride başarılı olursunuz. Yani meslek liselerini pek tanımıyor bizim insanımız.

Onun dışında lisans konusunda lisans elbette birşeyleri gösteriyor stresi kaldırabildiğinizi belirli bir şekilde düzenli programlı çalışma sergileyebildiğinizi. Bunlar elbette gerekli şeyler ama dedim ya bunlar hiçbir şekilde zırh değil. Bunları zırh olarak görenler girerler bir işe, hayatları boyunca dümdüz yaşarlar. Zırh olarak görmeyen vizyon geliştirme çevre yapma kaliteli bilgiye ulaşma disipline girme amacıyla giden adamda herşeyi yapar bunları başarabilmiş bir önlisans mezunundanda her zaman bir adım öndedir.

Meslek lisesine gittiğim için veya myo bitirdiğim için hiç pişman değilim. Düz liseli bir adamdan çok daha fazla şey aldık biz. Kendi açımdan konuşmak gerekirse hiçbir zaman başarılı bir öğrenci olamadım o yüzden dgs de iyi yerlere giremem belki bu sene girer kıbrısı yazabilirim. İlk tercih edince 5 milyar oluyormuş :D
Sosyal ağlarda paylaş

BonePART said:

Muhendislik diplomasi bir zirh cunku. Hic bir sey yoksa devlete basvurup KPSS ile gerizekali degilsen iyi bi maasla ise girmemi sagliyo. Daha ne olsun

orası doğru bak. en dandik üniv.den mezun en boş beleş müh. bile 2.3k+ maaşla başlar üstüne bir de elekt. müh ise çok çabuk yükselir maaş ta coşar. sdf
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...