barbu Mesaj tarihi: Nisan 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2011 1: procedure TYPICAL PHILOSOPHER #4 2: while true do 3: think for a while; 4: pick up both forks at once; 5: eat for a while; 6: put down both forks at once; 7: end while 8: end procedure bu algoritmayı çalıştırsak ne olur? hata varsa nasıl bir hata meydana gelir. baya spesifik bir konu ama bilen çıkar gibime geliyor illa ki. o yüzden The dining philosophers olayını anlatmiyim baştan. bilmeyen nasılsa yardımcı olamaz. bi umut. bilen biri hadi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Nisan 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2011 deadlock olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Nisan 27, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2011 deadlock oluyor da. nasıl. bunu açıklamam lazım. mesela hepsine sol çatalı önce, sağ çatalı sonra al dersen de deadlock oluyor. sağ çatal kalmıyor kimseye. bunda sebebi ne? hepsi aynı anda 2 çatal birden alamıyor. sebebi bu mu yani? ya 4 algoritma vermiş eğer bu da dediğim gibiyse 3 tanesi aynı sebep nerdeyse. çok acayip saçma geldi soru. bu arada aquila valla çok sağol. nöbetçi cse help desk gibisin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pipet Mesaj tarihi: Nisan 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2011 ben sana bulabilirsem op.sis slaytlarını atayım ayrıntılı anlatıyodu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Nisan 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2011 arada hicbi zaman catal alamicak adamlar olucak, 1-5 dersek filolara, 1 aldi 2 catali, 2yle 5 alamicak, 3'le 4den de sadece biri yiyebilicek, 1'le 3 yiyo diyelim, sonra 3 biraksa, 4 alsa, aradakiler gene babayi alicak, benim de kafam karisti simdi, ama boyle biseyler, arada iki catali birden alamayan elemanlar kalicak neticede. wikiden oku biraz anlarsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pipet Mesaj tarihi: Nisan 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2011 buldum istersen özelden ulaş acilse yatıcam birazdan sdfas Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Larva Mesaj tarihi: Nisan 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2011 Pick up both forks at once olayinin atomic yani instant olmamasindan kaynaklaniyor. Process oldugu icin orayi da adim adim yapiyosun sol catala bak bossa kap sonra sag catala bak bossa kap diye. En basitiyle dairesel masada oturuyolarken hepsi ayni tip processse hurra diye solundaki catala atlicaklar masadaki butun catallar kapilcak. Sonra sag catali isticekler kimsenin sagda catal kalmadi hepsi tek catalla kaldigi icin yemeden de catallari birakmadiklari icin deadlock oluyor. Madem yiyemiyosun elindeki catali birak dersen, Eger hepsi de identical processe ve ayni anda baslarlarsa bu sefer hepsi ayni anda birakicak sonra tekrar ayni anda almaya caliscaklar gene tekrar edicek kimse gene yiyemicek. Bu sefer timing den dolayi resource starvation oluyor. Wiki de ayrintili var tabi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Nisan 27, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2011 aha. keşke daha önce baksaymışım başka cevap geldi mi diye larva. senin yazdıklarından eklerdim cevaba. daha güzel olurdu. yaptım yolladım ödevi. zaten geç kalmış bi ödev ama kabul eder sanırım. cevaplar için sağolun. sınavda da işime yarıcak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Nisan 27, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2011 . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Nisan 27, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2011 haydaa. fail üsütne fail özel mesaj atmaya çalışıyorum ikidir. uyku gelmiş iyice benim de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Nisan 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2011 ulen 10 sene oncede ayni problem vardi hala var :) bir yeni sey bulamadilar :PP Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Nisan 27, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2011 sorma ya. böyle aptal filozof görmedim. yemek yiyemiyorlar, uğraştırıyorlar sonra. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Nisan 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2011 barbu said: sorma ya. böyle aptal filozof görmedim. yemek yiyemiyorlar, uğraştırıyorlar sonra. Ahahahahahahahahahah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Nisan 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2011 deadlock problemi bi 50 yıldır var yahu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Nisan 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2011 fundamental problemler bunlar, bi yere gitmicekler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Nisan 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2011 bide berber vardi galiba Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dwinz Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2011 dağ tepe köy möy yol araba maymun muz filozof spagetti çatal ohoo... bu konuları işledikten sora grup kurup adını semaphore koycaktımda vazgeçtim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar