Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
http://www.vatanbilgisayar.com/dell-5010-t38h33-ins.-5010-core-i3-380m-2.53ghz-3gb-320gb-15.6-dvdrw-1024mb-hd5650-bt-cam-w7bas/productdetails.aspx?I_ID=53211#divDigerResimler

şu model mediamarktda var fiyatuı 1120 tl 10 taksit yapıyorlar fln

bir tane açmışlar crysis 2 yüklemişler bi 10 dakika fln oynadım gayet de iyi oynatıyor oyunu hani oalcağını sanmam ama multi fps oynamak istesem bu bilgisayar kaldırabilecek gibi duruyor mmo desen wow yada sw un yeni oyununu oynamayı düşünüyorum güncel oyun da pek oynadığım yok

şimdi ben orada oynadığım 10 dakika ile "alayım lan ben bunu işimi görür" demek ile hata mı ediyorum yoksa "baba sen gamer değilsin düşük grafik ayarları da seni mutlu ediyor alsan sana batmaz" diyebilir miyiz? keza şu anda kullandığım bilgisayarım da 2006 mıdel celeron işlemcili 256 mb ekran kartlı hani hakkaten işimi görüyor ama bir yandan da orta düzey de olsa son 3 yılda çıkan bazı oyunları oynamak istiyorum

ne dersiniz bana gider mi bu yoksa biraz daha bekleyeyim i5 lerin fiyatı mı düşsün?

bu arada özellikle markası dell olduğu için "me gusta" moduna girdim
Mesaj tarihi:
yok bir ara kasa toplayayım edim sonra baktım vermek istediğim paranın üstüne çıkıyor hani "ulan sanki alıp crysis 2 yi en yüksek ayarda oynayacağım" dedim kızdım öteledim alımı

sonra bilgisayarı sık sık sağa sola taşıdığım aklıma geldi "netbook var o ne güne duruyor" ded
im yine kendime kızdım "sırf tüketim odaklı düşünüyorsun" dedim

ama hani bir gerçek var ki artık elimdekine görece daha iy ibir makineye gemem gerekiyor böyle pdf leri metin belgelerini daha hızlı açacak win7 li fln

şimdiki bilgisayarın hdd de 60gb yetemiyor garibim artık 1 tb harici hdd aldım ama sürekli onu da açık tutmak istemiyorum dizüstüne yeni hss de almak istemiyorum gereksiz masraf olacak sankim

ha bir de cd sürücüsü inanılmaz gürültü yapıyor cd koymaya korkuyorum

bir de daha önce de ben bu bilgisayarı 1.100 tl ye mi 1.200 e mi ne almıştım geçen seneye kadar sorunsuz wow oynuyordum artık oynatamıyor diye (bir de hayvanoğlu hayvan 25 gb yer kaplıyor benim hdd in yarısı yuh) wow u da bıraktım

hani bilgisayar almak sititorum ama 1.200 den fazla vermek istemiyorum e 1200 e kasa toplamaya kalksam neredeyse aynı sistemi topluyorum taşınaiblir bir şey olmuyor

ya ben size soruyorum ama en nihayetinde "eeh şımardın sen elidneki neyine yetmiyor!" diye kendime kızıp yine upgrade olayını rafa kaldırabilirim ahah
Mesaj tarihi:
kozalak said:

aga sen paso tavsiye istiyon ama bi alamadın gitti herhalde ya laplop
ya da ben yanlış hatırlıyorum topak sahiplerini :D

bununki bişey değil daha. bi zaybird ve buddha vardı ki sorma. evlere şenlik.
Mesaj tarihi:
soruna cevap da verelim;
gosterdigin bilgisayar basarili ama fiyat farkini verip sandy bridge versiyonunu al;
http://www.vatanbilgisayar.com/dell-5110-b31h43-ins.-5110-core-i3-2310m-2.10ghz-4gb-320gb-15.6-dvdrw-1024mb-gt525m-cam-bt-w7bas/productdetails.aspx?I_ID=53701
Mesaj tarihi:
KHaRoN said:

soruna cevap da verelim;
gosterdigin bilgisayar basarili ama fiyat farkini verip sandy bridge versiyonunu al;
http://www.vatanbilgisayar.com/dell-5110-b31h43-ins.-5110-core-i3-2310m-2.10ghz-4gb-320gb-15.6-dvdrw-1024mb-gt525m-cam-bt-w7bas/productdetails.aspx?I_ID=53701

ati lisi yokmudur bunun :/ ömrüm boyunca hiç anlaşamadım nvidia ile.. asus gt330 lu makine kullandım 2 ay kdar ömrümü çürüttü.. wow açıyorum böyle acaip oynatıyor fln ve aynı ürün bir başkasıdna vardı forumda onunla mesajlaşmıştımda "bende de aynı sorun avr" demişti hatta grafik ayarını bir gıdım yükselteyim desem göller dereler direk kuruyordu ahaha (tabii içine girince sulak yere indiğim anlyıordum :P)

sandy bridge bana ne fayda getirir bu arada?
Mesaj tarihi:
daha az tuketim, daha iyi termal dizayn, daha uzun pil omru, daha cok islem ve grafik gucu.

70 lira fark icin bence hic bisey.
nvidia vs ati kafasi yok ayrica, o sirada hangisi iyiyse, veya o donanim icin hangisi uygun gorulmusse o. mobil olarak su anda bu konfig daha uygun.
Mesaj tarihi:
hmm ya hani gt330 da bir sorunum olmasaydı daha iyi olacaktı da açık açık korkuyorum nvidia alıp "allah kahretsin enden bunu aldım!!" diye kendimi yemek de istemiyorum ehe

neyse bu vatan fiyatı bir de mediamarkta gidip bakayım sandy bridge daha iyi performans demekse öyle olacak
Mesaj tarihi:
mediamarkta da ayrıca ayar oluyorum internetten ürün göremiyoruz diye illa dükkana gideceğiz.. ha bir de göztepede olan ürün ümraniyee olmuyor fln daha da sinir bozucu.. hoş belki bu mediamarktdaki işlemci sb lidir artık gidip öğreneceğim yarın.. ders çalılıyor olmasam bir yandan kalkıp gideceğim de üşeniyorum..

gece 2 ye kdar açık belki bir saate kadar giderim bilemedim
Mesaj tarihi:
sb leri
i3 icin 21xx m (sadece 2310m ver ztn su anda)
i5 icin 24xx , 25xx e/m
i7 icin 26xx, 27xx, 28xx, qe/qm/m
olarak 4 basamak + opsiyon harf olarak tanimlayabiliyorsunuz. rakamin buyuk olmasi illaki daha yuksek saat hiziyla calistigi manasina gelmez, farkli thermal designlari olabilecegi manasina gelir, biraz duzensiz bi notasyon.

direk q740 falan gibi notasyonlar onceki nesil islemci ailesi.
  • Yeni Oluştur...