Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

end of file karakteri ve gcc

Sypro

Öne çıkan mesajlar

gcc ile deremeye çalıştığım bi kod var, while ( asd != EOF ) gibi bir kontrole ihtiyacım var. scanf ile aldığımda stringi yemiyor, gets ile denediğimde -artık kullanılmıyor sanırım- hata alıyorum, fgets meselesinin içinden çıkamadım -3 parametre falan- o da saçmalıyor. en iyi ihtimalle compile aşamasını geçiyoruz ama segmentation fault basıyor ekrana, en kötü ihtimalle compile etmiyor bile. bu işin yolu yordamı falan mı vardır anlamadım gitti. hiç işim olmadı eof ile -sphere hariç- dolayısıyla noob gibi hissettim kendimi xD
halp.
Sosyal ağlarda paylaş

fgets dosyadan okuyor. muhtemelen dosyaya olan linki yanlis yolladigindan seg fault aliosun.

scanf ve gets ile dosyadan okuyamazsin. fscanf kullanman lazim.

digerlerinde sorun nedir tam olarak soylersen yardimci olabilirim. eof'un tek olayi var,

while(!feof(fp))
{
fscanf(blabla)
printf(blabla)
}

yaparsan sorun olur. eof karakterini islemis olursun. onun icin

fscanf(blabla)
while( !feof(fp))
{
printf(blabla)
fscanf(blabla)
}

yapman gerekiyor ki EOF karakteri islenmesin.
Sosyal ağlarda paylaş

yapmaya çalıştığım şey şu:

bir metin giriyorum -scanf, gets, fgets kısmı burada devreye giriyor. sonra metnin sonuna gelip gelmediğimi kontrol etmeye çalışıyorum -EOF kısmı da burada devreye giriyor. çünkü EOF karakteri denk gelmediği sürece çağırmam gereken bir fonksiyon var metni kelimelere ayıran.

bunun dışında,
fgets i stdin ile kullanmak için (gets gibi kullanmak yani) şöyle bir yöntem var:
Prototype: char *fgets(char *s, int n, FILE *stream);
s bildiğin string, n boyut, stream de stdin olarak verince dosyadan değil ekrandan okutabiliyorsun. sıkıntı çıkan kısım ise n kısmı. sanırım boyutu yanlış belirliyorum, o yüzden segmentation fault verip duruyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...