Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Başlamak ya da başlamamak


Mum_Chamber

Öne çıkan mesajlar

neredeyse tüm konuları okudum..

CoH ilk çıktığında, beta testindeyken de başlamayı düşünmüştüm fakat tam swg gazında olduğum sıralardı ve abimin "olm swg oynıyacaz salla CoH'u" laflarıyla vazgeçmiştim.

fakat swg benim için öyle büyük bir hüsran oldu ki, artık hiçbir oyuna para veresim gelmiyor. hatta kaçak cd alasım bile gelmiyor, ne kadar büyük hüsrana uğradığımı siz düşünün.

şimdi gelelim konumuza, bu oyuna başlamak istiyorum ama bir ay oyun oynamak için 50$ veresim hiç yok. cidden sarar mı beni? daha önce OSI'de ve bayağı free serverda uo, swg, night online gibi oyunları oynadım. bırakın sarmayı, beni oyalayamadılar bile. bu bağlamda birkaç soru yönelteyim

1. pvp durumları nasıl?
2. yapay zeka nasıl?
3. yeni başlayanları P.A.T.I.'ye alıyor musunuz? alıyorsanız ilgileniyor musunuz? malum, newbie'lık sux
4. lag durumları nasıl? 128k adsl ile pingler ne durumda? (pztesi 256k'ya yükseltilecek de, yine de aksilik olursa diye soruyorum)
5. oyun sadece koş, adam öldür, sıkıl mı?
6. yaratıklar çeşitli mi yoksa uo ve ko'daki gibi bir yaratığın statlarını ve adını değiştirerek yeni yaratık mı yapmışlar?

vebiraz alakasız bir son soru
7. dosyayı indireceğimiz serverın upload limiti ne? t1 ile indirsem limite falan takılır mıyım?

şimdiden teşekkürler.[signature][hline]en ince yerim bileğim..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

oyunu 2 saat oynadıktan sonra sıkıldım accountu arkadaşlara satacam yada hediye edecem.
1: y0k! duel bile yok.
2: adamlar seni görünce saldiriyo. yada kaçıyo sadece gitmek istediin yere giderken adamlari sallamadan gitmye çalışsan bile bazı adamlar senden tirsip kaçiyo. citizenler seni sürekli itiyo.
3: LVL 5 te aldilar beni swg de serverler açılmamışken girdiim sirada. seni de alirlar sanirim.
4: 64k kablo var hiç sorun olmadı.
5: evet. başka HİÇ bişey yok.
6: valla atlas parkta sadece kapkaççılar ve clockworkler olmak üzere 2 çeşit düşman vardı. kings row da bi bide necromsu bişiler vardı.
7: bilemiycem.

Şimdi şöle bişi var bende bu oyuna başlarken sadece pozitif yaziları okudum oyunun tek eksii pvp nin olmayışı dediler. ama negatif yönlerini de söliyim. oyunda craft sistemiydi, pvpydi, loot du, eşyaydı, evdi hiç bi mmo ögesi yok oyunda 2 loot var enchentmentler ve inspirationlar. Oyunda yapabileceğin tek şey gidip npc kesmek. başka bişi yok. ayrıca kariyerini değiştiremiyosun yeni bi karakter yaratman gerek onun için. RP desen adam gibi yapamazsın sonuçta senin dışında 1000 tane hero var. Oyunu 2 yönden sevdim 1. shuttle beklemiyosun 2. swg nin ne kadar güzel bi oyun olduunu hatırlattı.[signature][hline]To be or not to be;
Thats the problem after economy!

Alomatik the Quenker Slayer.

[Bu mesaj DA2019 tarafından 11 Eylül 2004 01:40 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadasa hic bir sekilde katilmiyorum.Eger forum'daki stick'leri okuyup oyun hakkinda tum bilgiyi alip'ta baslanilirsa bu oyun'dan sıkılınmasi soz konusu deildir.Mum suanda oyundayim sorularina kisa cevaplar vericem kusura bakmazsin umarim :P

1 - P.A.T.İ'ye oyuna basladigin al girebilirsin zaten bizim tum amacimiz hepimiz grup'ca bir yerlere gelmek zaten oyunun temel'i gruplara dayali.Bir cok yeni basliyan arkadaslarimiz var bizim'de kendi actigimiz yeni karakterlerimiz var o yuzden hic bir sekilde oyun'da yabancilik cekmezsin veya sole diyeyim kafana takilan bir soruda 7/24 cevap bulabilirsin.Cunku SuperGrup'dan %100 online kisi oluyor.

2-128k adsl'le bir lag yasamazsin.

Bide bu oyunu alirken City of Hereos'aliyorum diye dusunmeyin 2005'de City Of Villains cikiyor ayni account'la kastiginiz karakterle direk City of Villains'a gecilcek.City of Villains'a gecildiginde sanmiyorum diger MMOPRG lerin oynancagini ve biraz arastirma yaparsin yabanci sitelerde City of Hereos hakkinda gerekli bilgiyi alirsin.


-- Kafana takilan bir seyler olursa msn: [email protected] icq: 698698 den ulasabilirsin...

Aramiza gelmen dilegi ile..


Not:oyun'dan cikinca tum sorularina cevap yazicam :P simdi Devvo hatta bagiriyordur HEAL !! HEAL!! diye :)[signature][hline]Silezya - Justice
Kahraman - Justice

[Bu mesaj DA2019 tarafından 11 Eylül 2004 01:42 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Öncelikle selam,

Keşke beta testinde oyunu deneseydin, ozaman görme şansın olurdu, benim mesela swgden soğuduğum zamana denk geldi beta testi ve oyuna hayran kaldım adeta. Öncelikle şu an için diyorum PvP seviyorsan bu oyuna başlama, 1-2 ay içerisinde sıkılırsın. Diğer oyunlar da olduğu gibi item drop olayı da yok, moblardan sadece güçlerini arttıracak enchantmentlar düşüyor.

Gelelim sorulara:

1. PvP durumları nasıl?
C: Forum alanımızda birçok konuda buna değiniliyor zaten. Şu an oyunda PvP yok. Benim gibi PvP ile arası iyi olmayanlar için birebir. 2005 yılında çıkacak olan "City of Villains" expansion'ı ile kötü adam olabilirsin. Bu expansion ile PvP başlayacak.


2. Yapay zeka nasıl?
C: Yapay bir çok oyundan daha iyi, hatta lanet okuduğun zamanlar çok olacak, özellikle ilerki seviyelerde. Zaten mobların çoğu playerlarla aynı güçlere sahip. Yani bir nevi PvP yapıyormuşsun gibi. (Karşındakinin seni aşağılaması ve küfretmesi gibi olaylar yok tabi :))

3. yeni başlayanları P.A.T.I.'ye alıyor musunuz? alıyorsanız ilgileniyor musunuz?
C: Tabi ki. Zaten çok fazla bir kitle olmadığımız için yeni başlayan tüm arkadaşları P.A.T.I.'ye alıyoruz. Bu konuda bir ayrım yapmıyoruz. İlerde de yapacağımızı zannetmiyorum. (Ama baloncular ve sisçiler revaçta, onu belirtiim :-P) Oyunun ilk başlarında çok çabuk ilerlersin, ilerde de senin seviyende ya da sana yakın oyuncular bulabilirsin, sorun diil.

4. lag durumları nasıl? 128k adsl ile pingler ne durumda?
C: Ben 128k Adsl ile oynuyorum ve şu ana kadar lag sıkıntısı yaşamadım. Özellikle tren istasyonu ve trainerlar çevresi gibi oyuncuların çok olduğu bölgelerde hiçbir sorun yok. Tek problem, herkesde olmasa da, updater problemi. Updater yoğun trafikten dolayı bazen takılı kalabiliyor.

5. oyun sadece koş, adam öldür, sıkıl mı?
C: Bu sorunun cevabı kişiden kişiye değişir. Benim cevabım, koş, adam öldür, görev al, Task Force yap, arkadaşlarınla iyi vakit geçir, Silezya'nın esprilerine, Akinoku'nun çığlıklarına, Razean'ın debtlerine gül, karakterini geliştir, yeni güçler kazan, bu güçleri moblar üstünde test ederek egonu tatmin et... Böyle gider...

6. yaratıklar çeşitli mi yoksa uo ve ko'daki gibi bir yaratığın statlarını ve adını değiştirerek yeni yaratık mı yapmışlar?
C: Mobların bir tanesi bile birbirine benzemiyor. Kısaca aklıma gelen mob gruplarını yazacağım, bu mob gruplarında da değişik moblar olduğunu düşün, sen hesapla:

Skulls, Hellions, Clockworks, 5th Column, Rikti, Tsoo, Devouring Earth, Trolls, Banished Pantheons, Freakshow, Warriors, Crey Ind., Prisoners, Sky Raiders, Nemesis, Vahzilok... Bunlar aklıma gelenler, arkadaşlar ekleme yapabilirler. Publish 1de 2 yeni grup geldi ve publish 2 de de 2 yeni grup gelecek. Yani moblardan yana sıkıntın olmasın. Her iki publishde de yeni yerler eklendi ve eklenecek.

Gerçekten publish olayı inanılmaz, adamlar bu konuda gerçekten iyiler. Özellikle oyuncu karakterleri çok dengeli, her grubun birbirine ihtiyacı var.

7. dosyayı indireceğimiz serverın upload limiti ne? t1 ile indirsem limite falan takılır mıyım?
C: Oyunun setup dosyasını ben işyerinde 2megabit ile 3-4 saatte indirdim, herhangi bir limit problemi yaşamadım.

Umarım bu cevaplar yeterli olur senin için.

Alomatik'in keyif almamasına üzüldüm, e her konuda olduğu gibi bu oyunu da beğenenler ve beğenmeyenler olacaktır, bu normal.

İyi vakit geçirmek istiyorsan ve kontrolleri basit ve diğer oyunlara nazaran çok hızlı bir atmosferi olan bir online oyun arıyorsan City of Heroes sana birebir.


[signature][hline]"You have no cause to bar me, brothers. I wish to take nothing from the tower that you have been sworn to guard, but I will destroy you if you delay me."

Lord Soth, Knight of the Black Rose


[Bu mesaj DA2019 tarafından 11 Eylül 2004 02:32 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

level 6 yken bende alomatik gbi dusunuodum grup olayinin zevkine varmadan once
sole diim lvl 6dan lvl 14 e kadar oynadimm surenin 4 te birinde... lvl 28 oldum ..
bana gore oyunun en buyuk zevki gruplarla dolasmak ve grup halinde biseyleri basarmak ..
swg deki gbi solo grup olayi yok ..swg deki gbi dakikalarca buff beklemek yok ..
buff i yaptirdiktan sonra .. olumsuz modda .. cilgin xp alabilecein mob lar yok :) falan flam . swg den cok cok daha iii .. bana kalirsa .. swg account um hala acik .. tkm smugglerr charim war arasira giriyim diorumm ve can sikintisindan bayilip cikiorum direk .. coh u saatlerce oynayip skilmiorum ama ..

gerci sen uo dan bile keyif alamadiysan .. oyun oynamak disinda biseyler yapmani oneririm :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

öncelikle sirplaya-, DA2019 ve Noyanh yardımlarınız için sağolun.

-yazıma başlamadan hemen birşeyi düzeltmek istiyorum. Noyanh, uodan bile zevk alamadıysan demiş. OSI'de oynarken zevk alamadım. yoksa freeshardlarda bayağı uzun oynadım, hatta bir aralar gazla NBL staff'a falan bile girdim. ama OSI o gazı veremedi nedense..

aquilla'nın da dediği gibi, çok çelişkideyim. özellikle swg bana çok büyük darbe vurmuştu.

ama gazı aldım galiba :) başlayacam gibi :P[signature][hline]en ince yerim bileğim..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Oyundan ne beklediğiniz çok önemli:
1-Oyun oynamadan önce saatlerce ders çalışmak hoşunuza gidiyorsa
2-Oyunda item, buff peşinde koşup binbir ayrıntı ile uğraşmak hoşunuza gidiyorsa
3-Oyun oynamak eğlenceden çok daha ciddi bir işse
Bu oyundan uzak durabilirsiniz...

Şunu söyeyeyim devvo nun dediği gibi sevmek yada sevmemek mümkün ama alomatik daha oyunu nerdeyse hiç görmemiş gibi bi atlas park belki kings row.
Oyunda grafikler ve mimari tasarım harika her bölgenin moblari nerdeyse tamamen ayrı ve her bir bölgenin havası kendine has.

Ayrıca oyunda tek başına takılmak sıkıcı ama grup ile oldukça eğlenceli. Özellikle ileri lvllarda arkadaşlarınla takılmak vakit geçirmek çok zevkli.

3-5 saat oynamakla karar verilebilecek bi oyun olduğunu sanmıyorum.

Ayrıca hangi oyun bir süre sonra tek düze ve sıkıcı olmuyorki veya hangi oyun öldür lvl atla mantığından çok farkliki?

Aradığın eğlence ise bu oyun kesinlikle bunu veriyor...[signature][hline]COH :
Razean
Haner
Albay Turka
Paracalnox
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben senden biraz daha farkliyim, ben de saydığın online oyunları oynadım ama her birine bayılmıştım. UO free shardlar zaten online oyun dünyasına attığım ilk adımdı. OSI free sharddan sonra VAY CANINA gduygusuyla epeyce gitti. Hemen sonra swg ve muazzam teknolojik gelişmeyi gördüm. BAYILDIM swg oynamayı da çok sevdim. Bu bir tarihi süreç. Oyunlar sonsuza kadar oynanmaz. MUTLAKA bir süre sonra sıkılacaksındır veya daha seyrek oynamaya başlayacaksındır.

Ben sana şöyle söyliyeyim; yukarda saydığım oyunların hiçbirinde PvP yapmayı sevmedim pek de fazla yapmadım zaten. Eğer PvP yaparken bazı oyuncular gibi kanın kızıyorsa bu oyunda o heyecanı bulamazsın. Hatta Silezya (sirplaya) demiş COV çıkınca bu oyunun tüm tadı benim için kaçabilir.
O zaman gene UO - SWG gibi belli bazı PvP template'ler olacak büyük ihtimalle endurance düşüren (swg'deki mind) ataklar çok değerli olacak. Du bakalım bekleyelim görelim.

Son yorumum COH benim gördüğüm EN EĞLENCELİ oyun. Bak beğenmeyip satanlar da var ama. Şahsen ben de L14 olana kadar pek beğenmemiştim oyunu - bu ne yaw demiştim. Aklında olsun erken karar verme.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ayrıca Alomatik hep pozitif yazıları okudum demiş ama stickylerde oyunda p2p olmadığı, loot olmadığı trade skiller in olmadığını berlitmiştik.

-Nasıl bir oyun bu, City of Heroes? Oyun hakkında genel bilgiler, karakter orijinleri ve sınıfları...

başlıklı topice bir daha bak istersen[signature][hline]COH :
Razean
Haner
Albay Turka
Paracalnox
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

neyse, ben parayı baydım :P

downloada da başladım. 10-15 dakika kadar oldu, yarıladım. server hız konusunda çok iyi. DAP toplam 25 dakika sürer dedi de 33-34 dakika sürecek gibi. ( 590 - 750 KB/sec arasında değişiyor )

geliyorum huleeyynn. :D

P.S. Herkese çok teşekkürler[signature][hline]en ince yerim bileğim..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

http://www.plaync.com/account/index.html

bu adrese giriyosun, orda sign in diyosun ve isim şifreyi girerek acountuna erişiyosun, daha sonra önce add game diyip coh ekliyosun sonra o eklenince hemen üzerinde purchase code çıkması lazım ona tıklayıp satın alıyosun[signature][hline].:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:.
- Friedrich Nietzsche
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...