Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

C++ hakkında yardım(image clearing)

Silvers

Öne çıkan mesajlar

Merhaba arkadaşlar,
C++ da,siyah-beyaz tonlamaya sahip bir resmin(pgm uzantılı) görüntü kalitesini arttıran bir program yazmam lazım.Bu resim dosyası aslında bir array ve burdan yola çıkılarak birşeyler yapılıyormuş.Notuma göre Noise Elimination veya Thresholding yöntemlerinden biri kullanılcakmış.

Ben bu iki yöntemi de anlamadım.Ayrıca bu resmin üzerinde nasıl oynama yapabileceğimi de bulamadım.Bu konu hakkında bana yardım edebilecek biri varsa memnun olurum.
Sosyal ağlarda paylaş

c++'ta image ve video process islemlerini en rahat openCV kutuphanesi ile yapabilirsin, noise elimination'in en basit ve etkili yontemlerinden bir tanesi gaussian filtering ve gauissan blur'dur.
hem kullanimi kolay hem de sonuc senin icin gayet yeterli olur.

tresholding yontemini nasil kullanacaksin anlamadim, o yontem rgb veya gray scale bir imageyi binary'ye cevirirken bulunur. bir treshold degeri belirlersin kendine fonksiyonun density degerinin altinda kalanlari beyaz ustunde kalanlari siyah yaparsin eline binary bir resim gelmis olur.

simdi okula gitmem lazim, gelince daha ayrintili yazarim.
Sosyal ağlarda paylaş

Grayscale bir image var elimde(pgm uzantılı).Bozuk bir resim,karıncalandırılmış ve üzerinde beyaz noktalar falan var.Bunu önce noise elm. ile smooth hale getirip daha sonra thresholding yaparak düzeltmem lazım.
Ama C bilgim fazla yok,yeni yeni öğreniyorum.Bu yöntemlerin ne olduklarını anlasam da kodunu nasıl yazacagımı çözemedim.Mesela bu resmi compilerda array olarak işlemem lazım galiba;ama resmi array olarak nasıl aktaracağımı,input edeceğimi,bilemiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...