Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Cumhuriyet Güçbirliği Bağımsız Adayları

sandalye

Öne çıkan mesajlar

cetintas said:

Aluriel, sana kimse Perinçek'ten hazzedip etmediğini sormadı ama bu yine de sana yalan yanlış insanlara olanca hakaret etme hakkını vermez. Yoksa sevme canım Perinçek'i. Onu sevenler ona yeter zaten.

38 yaşımdayım yavrucuğum, ne diyeyim sen memnun ol diye "Aslında ben 26 Şubat 1984 yılında Ankara'da doğdum. Adım Beren, soyadım Saat. Taşş gibiyim, gece yatarken çıplak yatarım. Evet evet ben oyum, bildiğin Beren Saat." mi diyeyim sana? ( O muyum lan yoksa ;) )

ya anlamıyorsun galiba. 38 yaşında olman burda sana abi ayağı çekme hakkı tanımıyor. bunu yapmak istiyorsan bu ortamda biraz takılman kendini kabul ettirmen gerekiyor. zerre umurumda değil kaç yaşında olduğun yada ne iş yaptığın. istersen patronun oğlu mevkiinde ol yine de tın. sen cetintas isimli yeni bir kullanıcısın benim gözümde. ileride değişir bu belki yörüngeye bilet almazsan tabi.

sevip sevmeme konusunda da sandalyeye yazmıştım onu. okusaydın keşke aradaki mesajları

bana kimse perinçeki sevip sevmediğimi sormadı haklısın ama sana da kimse yaşını sormadı. çünkü HİÇBİR ŞEY değiştirmiyor yaşın.
Sosyal ağlarda paylaş

Polyushka said:

öncelikle burası tartışma alanından çok ego savaşına dönmüş. belli bir argümanı,fikri savunmak için ''küçümseyici tavır ve yaş'' faktörlerinin gerektiğini bilmiyordum öncelikle.heh,ve tabiki küçümseyici tavırla karşıdaki kişi ''emre amade'' moduna girmezse hakarete girişme gerekliliğini de bilmiyordum.

sadece 2 şey sorucam.

''-Kemalizm'in bu ülkeyi bu zamana kadar yönettiğini sanan var(oysa ki 10 Kasım 1938'den beri bu ülke Kemalizm ile sadece 27 Mayıs 1960'dan sonraki birkaç sene yönetildi. ''

denmiş. acaba 10 Kasım 1938' öncesi ve 1960 sonrası birkaç sene düzgün bir şekilde uygulanabildiğini varsaydığı kemalizmin, perinçek ve arkadaşları tarafından bu şekilde uygulanabilirliği ne derece doğru, ne derece güven vericidir ?
Bunun yanıtını tekrar almak isterim.

''Ama KEMALİST DEVRİMİN bu memleket topraklarında tamamlanmadığını, öncelikle KEMALİST DEVRİM'in tamamlanması gerektiğini, daha sonra da BİLİMSEL SOSYALİZMe toplumun kendiliğinden ulaşacağını savunuyor.''

denmiş. Kemalist devrim --> Bilimsel Sosyalizm yolunu biraz daha detaylı ve somut bir şekilde dinleyebilmeyi çok isterim.

bir de, sadece Türkiye siyasetine bakarak, ideolojileri, fikirleri genelleyebilmek çok doğru bir şey olmasa gerek. Sosyalizm, komunizm, anarşizm kavramları karıştırıp çorba yapılmış ve bir bütün şeklinde varsayılarak, karşıt bir fikir belirtilirken çok yüzeysel olarak genellenmiş.

Polyushka, beni yanlış değerlendiriyorsun ama önemli değil.
Benim yazışma tarzım kimseyi aşağılamak ya da yaşımı kimsenin başına kalkmak amacı içermiyor. Tarzım bu şekilde ama, bu değişmeyecek. Yaşımı ısrarla belirtiyorum çünkü genel olarak ne yazık ki arkadaşların çoğu yarım yamalak bilgilerle buralarda fikir savaşı yapıyorlar. Hayatını bu ülke için feda eden insanlara hakaret ediyorlar. Ben de peşin peşin yaşımı söylüyorum ki belki bu arkadaşların arasında harbiden de "yahu bu adam bizden kaç yaş büyük, tecrübesi var, görmüş geçirmiş, öyle her önüme gelen adamla konuştuğum gibi dan dun konuşmayayım" diyenler çıkar diye yazıyorum.

Sorularına cevaplar:
-Perinçek ve arkadaşlarının amacı KEMALİST DEVRİM ilkelerine sahip çıkarak önce Kemalist Devrim'i tamamlamak ve daha sonra da zaten toplumun bilinç düzeyi yeterli olgunluğa geldiğinde kendiliğinden BİLİMSEL SOSYALİZME erişmek diyorum. Şu an Türkiye'de KEMALİZM'e sahip çıkan İP dışında bir tek siyasi parti yok. Var mı? Varsa bana söyle, diğer arkadaşlar da söylesinler. Bunun Perinçek ve arkadaşları tarafından ne derece uygulanabilir olduğunu inan ki ben bilemem. Feto gibi gaipten haber verme yeteneğim de yok. Ama kişisel olarak ben bu harekete inanıyorum, AYDINLIKÇI olarak bilinen bu harekete inanıyorum. Güveniyorum. Bu zamana kadar Perinçek ve arkadaşlarının yaptıklarına bakıyorum, bu inanç ve güven de öyle körü körüne, laf olsun diye bir inanç ve güven değil yani. Ama benim inanmam yetmez tabi.
-Yukarıda aslında diğer soruna da değindim. Bilimsel Sosyalizm toplumun eğitim seviyesi arttığında, ama ülkenin dört bir yanındaki insanların eğitim seviyesi arttığında; yani töre cinayetleri bittiğinde, hijyenin anlamını bu memleketteki hemen her vatandaş iyice anladığında, dinin insanların iç huzuru için olduğunu, asla ve asla ayrıştırma vesilesi olmaması gerektiğini ve dini inançların insanları kesinlikle gündelik hayatlarında insani ihtiyaçları konusunda sınırlamaması gerektiğini anladığında, dağın başındaki köylümüz bile emeğin en yüce değer olduğunu ve bu değerin hiçbir şekilde ağanın-şeyhin inhisarında olmadığını anladığında, vereceği oyun en temel vatandaşlık hakkı olduğunu, bu oyun 1 çuval unla, 2 çuval şekerle ya da Kur-an'a el basılarak alınamayacak kadar kutsal olduğunu anladığında, bağımsızlığın hem kişi için ve hem de içinde bulunduğu toplum için öneminin ayırdına vardığında toplum zaten bilimsel sosyalizmi kendiliğinden uygular hale gelecektir. Yani kafalarda ne canlanıyor bilmiyorum, herhangi bir yıkma-devirme, devrim yok bu yolda. Üstelik zaten ülkemiz için öncelikle KEMALİST DEVRİM'in ilkelerini savunmaktan kazanma aşamasına geçilse, insanlar da zaten öyle bir şevk oluşacak ki, bütün o karanlık insanlar, kurum ve kuruluşlar yok olup gidecekler.

Sonuç olarak bunu Perinçek ve arkadaşları yapabilir mi? Bilmiyorum ama ben bu insanlara güveniyorum. Türkiye koşullarında şanslarının çok az olduğunun da farkındayım canım kardeşim. Çünkü bu memlektte bizim babalarımıza aman DP'den kurtulalım CHP'ye oy verin, aman 12 Eylül'den kurtulalım ANAP'a oy verin, aman Özal'dan kurtulalım SHP'ye oy verin, aman Çiller'den kurtulalım CHP'ye oy verin, aman AKP'den kurtulalım CHP'ye oy verin şeklinde bir dayatma olduğu sürece yani insanların oyları tıpkı beyinleri gibi İPOTEK altına girmeye ve ipotek altında kalmaya devam ettiği sürece ve vatansever insanlar bu memlekette tıpkı Hallacı Mansur gibi harcandığı sürece bu iş çok zor...
Sosyal ağlarda paylaş

Aluriel, beni etkile, fikrini savun ve kabul ettir. Eyvallah. Bana abi demeni falan da istemiyorum. Ama abi diyen adama da "bana abi demeyin lan, aluriel kızıyor demem." Doğru bildiğim şeyi her zaman ve her ortamda yine bildiğim şekilde söyledim, yazdım. Bu zaten biraz da kişinin ailesinden aldığı terbiye ile ilgili. Ben kimim ki buradan sana abilik taslayayım? Bundan başka da sana söyleyecek şeyim yok.
Yanlış bulduğum şeyler yazarsan aynen yazacağım yanlışlarını ve neden yanlış bulduğumu.
Rastgele.
Sosyal ağlarda paylaş

halkı küçümsemek kişinin kendisinin küçük bi insan olduğunu gösteriyo. halk cahilse ve sen eğitimliysen eğer halkı önemsiyosan halkı eğitmeye çalışırsın ama öyle bi eğilim yok anca toplumu küçümseyip neden benim görüşüm desteklenmiyo çıkarımı yapabiliyo sığ insanlar.
Sosyal ağlarda paylaş

abi amacınız iletişim kurmak değilse kimin yanlış kimin doğru söylediğini nası bilirsiniz kavga etmek yerine?

En süper örnek karşınızda duruyo insan gerizekalı olsa anlar, aşırı islam taraftarları kendi içlerinde o kadar iyi organize ve o kadar iyi anlaşan insanlar ki, hepsi bi amaç uğruna toplanmış ve destek oluyolar.

Bence bu inanılmaz bişey, birbirini aşşağılayan üç beş solcu eğitimi alıp meslek dersi alıp iki üç yazarın kitabını okuduktan sonra kendini bilgili zannedip ermiş rolüne soyunan tipler birbirlerini yerken, o tarafta insanlar birbirlerine altruistik değerlerle yaklaşıp birbirlerine destek oluyolar ve beraber yükseliyolar.

İki resim arasındaki 35893206923680235132841892419235823 farkı bulun artık ya
Sosyal ağlarda paylaş

cetintas said:

Aluriel, beni etkile, fikrini savun ve kabul ettir. Eyvallah. Bana abi demeni falan da istemiyorum. Ama abi diyen adama da "bana abi demeyin lan, aluriel kızıyor demem." Doğru bildiğim şeyi her zaman ve her ortamda yine bildiğim şekilde söyledim, yazdım. Bu zaten biraz da kişinin ailesinden aldığı terbiye ile ilgili. Ben kimim ki buradan sana abilik taslayayım? Bundan başka da sana söyleyecek şeyim yok.
Yanlış bulduğum şeyler yazarsan aynen yazacağım yanlışlarını ve neden yanlış bulduğumu.
Rastgele.

abi demem zaten tanımadığım adama. he lafın gelişi dersem alışkanlıktan o ayrı.

bu arada ben niye etkiliyeyim seni, sen beni etkile. ben 6 yıldır burdayım, sen dün geldin daha. sana kim ne der ben ona karışamam ama senin böyle bir beklenti içinde olman saçma ötesi. hele hele sunduğun argüman "38 yaşında olman" olunca daha bi komik hale geliyor. burda yaşı yok kimsenin. yok fb linki vereyim yok fotoğraf koyayım bilmem ne. ne bu şimdi?
Sosyal ağlarda paylaş

ya lütfen birisi HALK CAHİL DEĞİL TAAAM MI!! desin ben de abi nimet çubukçu halkın ortalaması 6.sınıf, kitap okuma oranı %0,4 çıktı diyeyim de bu konuyu kapatalım doğrudan..

halk cahil cümlesi, şu anda bulunduğum yerde saat 12'yi geçti cümlesi gibi bir gerçeği ifade ediyor sonuçta.

ama dediğim halk ne istediğini bilmiyor cümlesi cahillikten farklı bişi.

close enough! benzeri denilmiş. cevap vermiş oldum. cahillik gerçeğini ise artık yutkunursunuz ve esas konuya devam edebiliriz
Sosyal ağlarda paylaş

Napolyonn said:

halkı küçümsemek kişinin kendisinin küçük bi insan olduğunu gösteriyo. halk cahilse ve sen eğitimliysen eğer halkı önemsiyosan halkı eğitmeye çalışırsın ama öyle bi eğilim yok anca toplumu küçümseyip neden benim görüşüm desteklenmiyo çıkarımı yapabiliyo sığ insanlar.

bu halk zamanında cem uzan soytarısına %7 oy veren halkla aynı halk değil mi?
Sosyal ağlarda paylaş

Napolyon, pek zeki bir adam değilsin canım kardeşim, kusura bakma? Küçümsemek için demiyorum ama yoruyorsun beni.
Ben Bilimsel Sosyalist değilim, 2 gündür kaç kez KEMALİST'im dedim, hala bilimsel sosyalizmden bahsediyorsun. Fakat arkadaşımızın sorularına bildiğim kadarıyla cevap verirken Perinçek ve arkadaşlarının amaçlarının ne olduğunu yazdım.

Halktan da çok fazla bir şey bekleyen bir adam değilim. Halkın her istediğinin olur şeklindeki düşünceye de her zaman karşıyım. Mevcut iktidar ve son 50 senenin iktidarları halkı hep kasten cahil bıraktılar. Okuyabilenlerinin de okumuş cahil olmasını sağladılar ki er geç nihai hedefleri olan ATATÜRK CUMHURİYETİ'ni sonlandırmak ve kafalarındaki İLKEL ŞERİAT DÜZENİ'ni getirmek konusunda sorun yaşamasınlar. Bayağı da yol aldı herifler doğrusu. Yani Halk dalkavukluğu DEVRİMCİye yakışmaz. Ancak ve ancak dini ve çeşitli ideolojileri emelleri için kullanan insanların ve kurumların işidir halk dalkavukluğu.

Yani ben Halk için Halkla birlikteci değilim;
Halk için Halka rağmenciyim.

(Yahu ben bu saatte bunları yazıyorum ama umarım sadece sana yazmıyorumdur Napolyon ya da senin ekürilerin? Çünkü sizin anlayabileceğinizden ve anlamak isteyeceğinizden emin değilim, kusura bakmayın, bu zamana kadar yazdıklarınızdan edindiğim intiba böyle çünkü.)
Sosyal ağlarda paylaş

cetintas son mesajına kadar 100% desteğimi alıyodun. yaş ve tecrübe farkını kendini üstün görerek anlattığın için biraz eksi puan aldın, belki haklısındır ama tatlı dil kullanırsan insanlar bilgiyi senden kaparak alırlar zaten.

ama karşı görüş olmadan görüşler geliştirilemez biraz eleştiriye de açık ol ne bileyim. bilimsel sosyalizmi savunuyosan tez geliştirmeyi de savunacaksın, yoksa bağnazlardan farkın olmaz, ayrıca abimsin ve ben senin fikirlerine hala saygı duyuyorum üstte dediklerime bakma.. :)
Sosyal ağlarda paylaş

şurada aylardır tartışıyorum cetintas kadar ortaokullusunu görmedim bunu söylediğim için kusura bakma ama savunma tarzın bu fikiri uyandırıyor bende. şu forumda kimseyle direk polemiğe de girmedim girmemde ama biraz çekidüzen ver böyle sayıp sövüp fikir savunmamı olur sayın cetintas. :D
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...