titanguard Mesaj tarihi: Nisan 6, 2011 Mesaj tarihi: Nisan 6, 2011 DECLARE V_AGE NUMBER(2) := '&AGE'; BEGIN IF(V_AGE >= 18) THEN DBMS_OUTPUT.PUT_LINE('AGE: ' || V_AGE || ' -ADULT' ); ELSE DBMS_OUTPUT.PUT_LINE('AGE: ' || V_AGE || ' –MINOR' ); END IF; END; ORA-06502: PL/SQL: numeric or value error: character to number conversion error Sacma sapan hata veriyor,arıyorum bulamıyorum hatayı.
BioHazarD Mesaj tarihi: Nisan 6, 2011 Mesaj tarihi: Nisan 6, 2011 V_AGE NUMBER(2) := '&AGE'; bu olması lazım hata veren kodun ne yapmak istedin burda '&AGE';
titanguard Mesaj tarihi: Nisan 6, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 6, 2011 Sayıyı kullanıcıdan almak istedim.Kod syntax'ı ole değil mi?
BioHazarD Mesaj tarihi: Nisan 6, 2011 Mesaj tarihi: Nisan 6, 2011 kullanıcıdan almak derken? procedure falan yazabilirsin anca sanırımda öyle c/c++daki gibi kullanıcıdan input alma yok bildiğim kadarıyla. DECLARE PROCEDURE checkAge(p_age NUMBER := 0) --parametrede number(2) gibi belirtemiyosun subtype falan yaparsan anca IS BEGIN IF(p_age >= 18) THEN DBMS_OUTPUT.PUT_LINE('AGE: ' || TO_CHAR(p_age) || ' - ADULT' ); ELSIF (p_age >= 0 AND p_age < 18) THEN DBMS_OUTPUT.PUT_LINE('AGE: ' || TO_CHAR(p_age) || ' – MINOR' ); ELSE DBMS_OUTPUT.PUT_LINE('Wrong input'); END IF; END; BEGIN --test checkAge(5); checkAge(18); checkAge(-1); END;
BioHazarD Mesaj tarihi: Nisan 6, 2011 Mesaj tarihi: Nisan 6, 2011 wrong input olayını exception handlingle de yapabilirsinde komplike olmasın dedim
titanguard Mesaj tarihi: Nisan 6, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 6, 2011 Subtype ile yapıyordukta.Universitedeki pc'lerde oluyordu da.Ben pc ye oracle 10 express edition kurdum.Homepage'den SQL commandde denedim olmuyor.Buyuk ihtimal o syntaxı kabul etmiyor,ya da uni de ki farklı dicemde.Oracle oracle'dır.
titanguard Mesaj tarihi: Nisan 6, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 6, 2011 Kojiroh said: '&AGE' yerine &AGE denesen? Yok yemedi.Acaba editor mu kabul etmiyor?.Sonucta Oracle 10g Express Edition'ın home page'nden sql'e tıklayıp yazıyorum.Syntax yanlış dicemde uni'lerdeki kabul ediyordu
BioHazarD Mesaj tarihi: Nisan 7, 2011 Mesaj tarihi: Nisan 7, 2011 sadece sqlse olmaz pl sql engine'in interpret etmesi lazım kodunu
Öne çıkan mesajlar