titanguard Mesaj tarihi: Nisan 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2011 DECLARE V_AGE NUMBER(2) := '&AGE'; BEGIN IF(V_AGE >= 18) THEN DBMS_OUTPUT.PUT_LINE('AGE: ' || V_AGE || ' -ADULT' ); ELSE DBMS_OUTPUT.PUT_LINE('AGE: ' || V_AGE || ' –MINOR' ); END IF; END; ORA-06502: PL/SQL: numeric or value error: character to number conversion error Sacma sapan hata veriyor,arıyorum bulamıyorum hatayı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BioHazarD Mesaj tarihi: Nisan 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2011 V_AGE NUMBER(2) := '&AGE'; bu olması lazım hata veren kodun ne yapmak istedin burda '&AGE'; Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
titanguard Mesaj tarihi: Nisan 6, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2011 Sayıyı kullanıcıdan almak istedim.Kod syntax'ı ole değil mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BioHazarD Mesaj tarihi: Nisan 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2011 kullanıcıdan almak derken? procedure falan yazabilirsin anca sanırımda öyle c/c++daki gibi kullanıcıdan input alma yok bildiğim kadarıyla. DECLARE PROCEDURE checkAge(p_age NUMBER := 0) --parametrede number(2) gibi belirtemiyosun subtype falan yaparsan anca IS BEGIN IF(p_age >= 18) THEN DBMS_OUTPUT.PUT_LINE('AGE: ' || TO_CHAR(p_age) || ' - ADULT' ); ELSIF (p_age >= 0 AND p_age < 18) THEN DBMS_OUTPUT.PUT_LINE('AGE: ' || TO_CHAR(p_age) || ' – MINOR' ); ELSE DBMS_OUTPUT.PUT_LINE('Wrong input'); END IF; END; BEGIN --test checkAge(5); checkAge(18); checkAge(-1); END; Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BioHazarD Mesaj tarihi: Nisan 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2011 wrong input olayını exception handlingle de yapabilirsinde komplike olmasın dedim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
titanguard Mesaj tarihi: Nisan 6, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2011 Subtype ile yapıyordukta.Universitedeki pc'lerde oluyordu da.Ben pc ye oracle 10 express edition kurdum.Homepage'den SQL commandde denedim olmuyor.Buyuk ihtimal o syntaxı kabul etmiyor,ya da uni de ki farklı dicemde.Oracle oracle'dır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Nisan 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2011 '&AGE' yerine &AGE denesen? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
titanguard Mesaj tarihi: Nisan 6, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2011 Kojiroh said: '&AGE' yerine &AGE denesen? Yok yemedi.Acaba editor mu kabul etmiyor?.Sonucta Oracle 10g Express Edition'ın home page'nden sql'e tıklayıp yazıyorum.Syntax yanlış dicemde uni'lerdeki kabul ediyordu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BioHazarD Mesaj tarihi: Nisan 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 7, 2011 sadece sqlse olmaz pl sql engine'in interpret etmesi lazım kodunu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar