Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Arena Simulation

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
ben de bu donem almaya basladim simulayon dersini ama gaz olup bi student contest e katildik.6 hastane 45 sehirden olusan bi model hastalar randevu alip hastaneye gidiyor ve 20 yil calistirmam lazim simulasyonu. aylik toplam hasta sayilari 24k-50k arasi degisiyor.

problemim ise simulasyon yavas ilerliyor. 20 yili programda simule etmem 1 gunu falan buluyor. bunu hizlandirmanin bir yolu var midir logic ile baglantili olarak, yoksa model genel olarak buyuk oldugu icin mi boyle oluyor
Mesaj tarihi:
trial version ise onunla ilgili bi limit vardı yanlış hatırlamıyosam süre olarak.
ama akışı hızlandırmak yerine end simulation diyip direk sonucu almak gibi bi opsyon oldugunu heralde bilyiosundur zaten.
sıkıntıyı tam anlamadım galiba.
Mesaj tarihi:
yok lisansli versiyon kullaniyoruz. end tusuna basinca arena kilitleniyor sorunum o. o yuzden normal run etmem gerekiyor ama hizlandirabilir miyim diyorum
Mesaj tarihi:
kendi forumlarında falan bi cozum yok mu o sıkıntıya? end yapınca takılmadan sonuc vermesi lazım, ama ben hic o kadar uzun run etmemiştim. hızlandırma metodu yukardaki bar'ı saga sola goturererk yapma dışında bilmiyorum ben de valla
en olmadı 1 sene run et, yeterince benzer çıkar 20 seneyle :P
Mesaj tarihi:
Şunu kullanmasını bende ögrenmek isterdim ama gram okudugum bölümün alakası yok :D kendi kendime bi ara ogrenıcem tek basıma ogrenmek ıcın o kadar zor olmasa gerek yazın gelecegın buyuk fırmasının modelını yaparım artık canım sıkıldıkca ondan sonra :D
Mesaj tarihi:
program gercekten kolay bayaa. elinde yeterli veri oldugu zaman cok karmasik degilse herseyi yaparsin.

bu variable tablolari cok iyiymis ya, bunlari iyi bir sekilde kullanarak da herseyi yapmak mumkun.
  • Yeni Oluştur...