Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

YGS'nin şifresi çözüldü!!

ahmedinejad

Öne çıkan mesajlar

http://www.google.com/insights/search/#q=mod%20medyan&geo=TR&date=today%203-m&cmpt=q

Yalniz su spike basli basina bir olay zaten. Son 90 gun icerisindeki mod medyan aramalari duzgun duzgun seyrederken bir anda top noktayi sinavdan 1 hafta once yapmis. 12 ay icerisinde bakilinca nisan ayi 5 gunde tavan yaptigi icin tepede ama mart da aramalarda diger aylardan hayli hayli onde.

Gerci bu yontem icin mod-medyan ismini nasil cikti, kim cikardi anlamadim bunlar istatistik terimleri. mod bir dizide en cok tekrar eden sayi, medyan sirali dizide ortanca terim. Belki hani ucundan yontemi aciklamak isterken biraz uyuyor. medyan alirmis gibi siraya diz. kaydirarak bak en cok cakisan eleman en yuksek frekansta cikiyor mod da o hani.
Sosyal ağlarda paylaş

ya ben şeyi merak ediyorum. tmm mod medyan çok aranmış. ama belki sınavdaki bütün konular çok aranmıştır.bi yazsanıza mesela ağırlık merkezi falan ne kadar aranmış. ya da ne bileyim canlılar, açıortay teoremi falan filan. google hesabı lazımmış görmek için bakamıyorum ben.
Sosyal ağlarda paylaş

smarthan said:

ya ben şeyi merak ediyorum. tmm mod medyan çok aranmış. ama belki sınavdaki bütün konular çok aranmıştır.bi yazsanıza mesela ağırlık merkezi falan ne kadar aranmış. ya da ne bileyim canlılar, açıortay teoremi falan filan. google hesabı lazımmış görmek için bakamıyorum ben.

mod medyanla ilgili soru var mı önce ona bakmak lazım diğer konuları araştırmadan önce :D
ki baktım belli başlı matematik konuları fen konuları
grafiklerde dikkat çeken hiç bişey yok
sende test edebilirsin
üstteki verilen linkte mod medyan yazılan yere dilediğin konuyu yaz arama sonuclarını gör
Sosyal ağlarda paylaş

görmek için hesap lazımmış işte...

mod medyan var mı yok mu kimse bilemez ki. bakmışlardır işte.
ben mesela son gün kitap açmaya üşendim. ne var ne yok tekrar edeyim diye baktım netten. o yüzden diyorum.
misal omurgalılar yazıp bi aratır mısın

edit: bu arada hiçbir birleşik şey ayrı yazılır. yani "hiçbir şey" "hiç birşey" değil
Sosyal ağlarda paylaş

Fistan said:

frmtr de sınavdan 1 gün önce "mod medyanı sınavda şıklara nasıl uygularız" diye başlık açılması ?
oha gördüm ahaha :D.bide rüyamda gördüm yazmış kodumun şakirti.bide orda birisi son gün fem dershanelerinde hep bu konu üstünde durulduğunu yazmış.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...