Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Pilsiz laptop/netbook kullanmak

yunusemre

Öne çıkan mesajlar

Netbook/laptop'ın konseptine aykırı bir şey olmasına rağmen merak ettim o yüzden soruyorum. Netbook alırken satıcı arkadaş,

1-pil ömrünün uzun sürmesi için, eskimemesi için netbook'u pilsiz, şarja takılı olarak kullanmayı,
2- Pil bitmeden şarja takmayıp, pille kullanıcaksam full'lendiğinde şarjdan çıkarmamı önerdi.

Dediğim gibi zaten konsepte aykırı 1. madde, zaten netbook alıyosam bunu keyifli her yerde kullanmak için alıyorum fln da merak ettim aslı astarı var mı hala bunların?

Yani yıllardır pil tamamen şarj olduğunda pili aşındırmayacak teknoloji üretilemedi mi?
Zaten 2.'yi ilk defa duydum, o daha bir garip geldi.
Sosyal ağlarda paylaş

hehe teşekkür ediyorum tam aradığım cevaplar, tahmin ettiğim gibiymiş zaten. Laptop pili diye aratmıştım bulamadım pilleri demek lazımmış

hatta bu durumda 2. madde pil ömrünü kısaltıyor dimi? Laptop şarj olsun, şarjdan çıkart, pil bitsin, şarja tak, şarj olsun, aynı adımları tekrarla..

edik2. hahah konu bugün açılmış ^^ ama bölümler farklı asfasd
Sosyal ağlarda paylaş

Pilin zamanla performansi azalicak ondan kacis yok zaten. Daha cok kullanirsan daha cabuk eskicek. Yalniz eskimesin diye cikarip hic kullanmassan pil icindeki carrierlar hareketsizlikten kristallesiyor ve o carrierlar tamamen iptal oluyor o yuzden en az ayda bir kere %5 lere kadar bataryadan kullanip geri sarj etmek iyi fikir.
Bu sayede bilgisayarin da pilin verdigi akima gore kendini kalibre edip kalan sureyi dogru gosteriyor.
Benim super zeki ablam nasilsa kullanmiyorum bari zarar gormesin diye laptop pilini cikartip 1 yil kullanmadan koseye koydugu icin pil artik 5dk falan gidiyomus.

Onun disinda nimh piller varken devamli bir charge soz konusuydu cunku kullanmasan da ilk gunden %10 sarj kaybediyordu kendiliginden devamli sarj edip durdugun icin omru kisaliyordu kullanmadan takili kalinca. 5 senedir herseyde lithium pil var onlarda oyle bir sorun yok takili kalsa da belirli kapasiteye ulastimi orda birakiyor sarj etmeyi. lithium un self discharge oranida cok daha dusuk oldugu icin takili kalsa da uzun sure bir daha sarj olmuyor.
Sosyal ağlarda paylaş

selam,

2006 yılından beri dell kulanıyorum pili hiç değiştirmedim en son geçen hafta şarjsız kullanmam gerekti çok net bir şekilde 2.5 saat kullandım sonra zaten kendisini kapadı.

pilini hiç çıkarmadan kullandım o yüzden "pilini çıkar öyle kullan aga" şehir efsanesidir keza voltaj gidip geldiğinde ya da elektirikler gittğinde olan size olur satıcıya olmaz

o öneriyi veren kişilere sorun bakalım onlar aynı bilgisayarı kaç yıl kullanmışlar, kendileri denemiş mi hiç

aklınızıkullanın şu mereti pilini çıkarıp kullanmayın, kullanırsanız da başınıza bir şey gelirse hiç dövünmeyin
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...