Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

interval (hiit) mi yoksa yüksek tempolu koşu mu?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
selam arkadaşlar ,

yüksek tempolu yaklaşık %80 max nabızlı 30 dk koşmak mı yağ yakımında daha etkili olur yoksa hiit yaparak mı?
daha önce hiit yapan arkadaşların deneyimlerinden faydalanırsak daha iyi olur diye düşünüyorum. maksat yağ yakmak.

ikinci sorum ise şu , ben haftada 3 gün 30 dk koşu bandı 15 dakika eliptik yüksek tempolu cardio yapıyorum bu toplam 45 dakikanın maximum 5 dakikası 160 nabızın altına iniyorum , genel aralığım 170-180 nabız oluyor. ben bu nabız aralığını çok iyi zannederken az önce bazı şeyler okudum. yağ yakımı cardiosunu %60 max da tutmak yağ yakımı açısından daha iyi olur yazıyordu.
önemli kısım ise böyle yüksek nabızlı çalışılan cardiolarda vucid bu sefer ters tepki vererek sanırım mevcud yağ kutlesını daha ekonomik harcamak adına yağ yakımını düşürüyormuş.
benim bu kadar haldır haldır koşma sebebim metabolizmayı arttırmak , nabızı yüksek tutup yağ yakımını arttırmak ve kalbi güçlendirmekti. acaba yanlış mı yapıorum diye korktuğum için sizlere sormak istedim.

lütfen bu konular hakkında bilgisi olan varsa bilgilendirsin. muhtemelen bunlar sadece benim değil salona giden bir çok kişinin de öğrenmesi gerekenler. ve bence burada en önemli soru ise yüksek nabızlı cardio yapmak yağ yakımını baltalayan bir şey mi?*

şimdiden teşekkürler.

not= hiit deneyimleri de önemli tabi :D
Mesaj tarihi:
90 Km sabit hizla giden bir aracin yakit tuketimi , devamli dur kalk ile hizlanan bir arabanin yakit tuketiminden daha azdir, bu yuzden hiit>digeri.

hiitte dur kalklar vucudu daha fazla zorlar bence, ancak yuksek tempolu kosuda vucut bir kac haftadan sonra en az enerji ile ayni eforu gosterme egilimine girecektir, buna kisaca kondisyon diyoruz, ben kendimce kondisyonu en az enerji ile en cok isi yapabilme yetisi olarak adlandiriyorum.

duz mantigim sayesinde sizlere hiit in daha basarili oldugunu soyleyebilirim :)

hiit in ana genel aciklamasinida hic bir zaman belli rutin seylere takili kalmayip devamli vucudu sasirtan hareketler olarak da algilayabiliriz.

bir gun kostun , ertesi gun yuz, sonraki gun basketbol oyna, sonra gures, sonra zipla mal gibi.. aha bu gibi dengesiz spor aktiviteleri ile vucut hic bir harekete alisamaz ve devamli yag yakar. beslenmen kotu ise kasda yakar beyinde :)

ali topu at...
Mesaj tarihi:
Normal kardiyo ve hiit i test etmişler.İlk önce sadece kardiyo egzersizi yapildiğinda yakılan yağ ve karbonhidrat miktarina bakmışlar, normal kardiyoda daha fazla yağ yakıldığını görmüşler. Hiit yüksek ani patlamalı süratli kardiyo olduğu için hemen enerji sağlamak amaçlı çoğunluğunda karbonhidrat yakıldığını görmüşler.

Fakat aması var işte genel diyet dönemini yani uzun süreli dönemi test ettiklerinde hiit in fark attığını görmüşler yağ yakımında, nedenide hiit egzersizi sonrası vücut belli bir süre metabolizması daha hızlı çalışıyor ve daha fazla kalori yakıyor ve egzersiz süresi kısa olduğu için katabolik etkiye fazla girmiyor vücut yani kas kaybı fazla olmuyor. Bu yüzden tabiki hiit>normal kardiyo

Birde uyarıyım aman ağırlık antremanıyla hiit i aynı gün yapmayın, çok yoğun kardiyo olduğu için hiit yapılan gün ağırlık antremanı önerilmiyor.
  • Yeni Oluştur...