Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sporda Şiddet Yasası Yasallaştı, Artık Maça gitmek cesaret ister!

tinu

Öne çıkan mesajlar

da şu dramanın küfürle alakası yok ki ?

kim o yapılanları savunuyor ki.onların alkol almadanda farklı şeyler yaptıklarını sanmıyorum şurda alkolün hiç bir suçu yok

bide küfürle tamamen ayrı bi mesele bu

küfür etmek = deildir satırla dalmak
Sosyal ağlarda paylaş

Ya küfürden kastı orda toplu küfürdür.
Her adamın ağzını okuyacak kadar kamera bulunduramazlar yani, bireysel kitlenmez o iş. Ama yani hakeme ya da rakibe ya da rakip taraftara da olsa küfür yine hoş değil. Varsa küfre yönelen grup kamera kayıtlarına bakıp grubun lideri gibi gözükene giydirirler işi. Öyle tahmin ediyorum.

E bi zahmet toplu küfür edilmesin abi. Türkiye'de seyirci kalitesi bi zahmet Şükrü Saraçoğlu seviyesine çıksın artık. İmreniyorum adamlara, çoluk çocuk maça gidebiliyorlar rahat rahat. Ne oluyor ki hakemin annesine sövünce yani daha mı rahat atılıyor sinir? Islıkla, yuhala, ne bileyim bireysel küfret yine çok sıkıntı olmaz da. Koskoca bi topluluk hep bir ağızdan küfür edince olmuyor yani.
Sosyal ağlarda paylaş

Red said:

da şu dramanın küfürle alakası yok ki ?

kim o yapılanları savunuyor ki.onların alkol almadanda farklı şeyler yaptıklarını sanmıyorum şurda alkolün hiç bir suçu yok

bide küfürle tamamen ayrı bi mesele bu

küfür etmek = deildir satırla dalmak

Bir insanı tahrik eden en başlıca faktör küfürdür.Ben senin yolda anana avradına küfür etsem sende taşla saldırırsın.Bu işler küfürle başlar.
Sosyal ağlarda paylaş

aynı şey değil abi.toplu kufurlere bende karşıyım

toplu kufurler genelde ya federasyon yada rakip takıma ediliyor.bi futbol klübününde anası yok tabiki.bunlara önlem alınır tamam

da şimdi örnek sabri top kaptırdı ve taça şut çekti

sende YA BACINI DAYINI dersin

sen bana sokakta öyle küfür edicek duruma geldiysen demekki biz zatne önceden kavga edicek duruma gelmişizdir.kufur işin süsü olur sadece

durup dururkende kimse kimseye pardon bakar mısın.senin ananı demiyor ahha
Sosyal ağlarda paylaş

Hohooo olaylar nerelere kadar gelmiş. Küfür tartışmasına dönmüş olay.

Kendi adıma konuşmak gerekirse makine mühendisliğinde okuyorum, sınıfımda 2 kızın 21 erkeğin olduğu bir liseden geliyorum. Her hafta düzenli olarak Antalyaspor maçlarını yerinde yani tribünde takip ediyorum, dolayısı ile tribün ortamlarından çok fazla arkadaşım var.

Hali ile küfüre alışıyor bünye, yani bahsedilen naber a..goyayım tarzında değil ama, başından geçen bir hikaye anlatılırken falan araya kaynıyor küfür.

He şimdi ben bişi anlatırken para karşılığında cinsel ilişkiye giren kadın yerine "orospu" dedim diye ortamımda bulunan kişi, öegh küfür ediyor bu ama derse ben bu adamın samimiyetinden şüphe duyarım. Ha ama samimi olunmayan bir ortamda "ya anasını şeyediyim" diye konuşan olursa da uyarmasını da bilmek lazım.

Ama işte tribüne takılan kişilerin hepsini, barbar olarak tanımlayan bi kitleden ötürü sıkıntı doğuyor. İstanbul'da sahaya rakı şişesi atan adamla, futbolcusuna küfürsüz tepki koyan adam aynı kefeye konmaya çalışılıyor. Daha bu yasa çıkmadan sahaya konfeti attı, meşale yaktı diye 1700 lira para cezası ile 6 ay maçlara girmeme cezası alan arkadaşım var benim.

Yunanistan maçlarını izlerken adamlar meşale yakıp, konfeti şov yaptığında "bizimkiler anca kavga etsin, küfürleşsin" diyen futbol izleyicileri, bir de bunları düşünsünler.
Sosyal ağlarda paylaş

SeaGle said:

Ya abi diyorum ya bireysel küfrü kim duyacak da kim tespit edecek. İsteseler bile mümkün değil. 50 k seyirci olan maçlar var, kimi kaydedecek de kimin ağzını okuyacak vs vs.

Toplu küfür için o geyik.

e abi toplu küfürde de tüm tribünü mü içeri alacaklar, yoksa tiplerine tek tek kamera ile bakıp bak bu çok içten sövüyor bunu mu alalım dicekler.

olay şu bu yasanın, biz türkiye'de tribün olgusunu bitirip, ingiltere gibi oturan "seyirci" profili oluşturmak istiyoruz. bu küfür, meşale, kavga olaylarından da sorumlusu sizsiniz diye, tribün grubu liderlerini ve kafa adamlarını aldık mı tamam bu iş hallolur.

Sonuçta bu yönetimlerin de işine geliyor, kim uğraşıcak taraftarla.
Sosyal ağlarda paylaş

Ha ben bi yerde kopmuşum ehüeh

Yok canım hani maçta falan "ya babayn ağzın" diye çıkar ağzından. Ocak yakarken elini yaksan "ananıee" diye refleks olur insanda, bu normal yani sdfg. Tabi "abi geneç gidiyoruz monacoyim, adam geldi bişeyler dedi monaco. Sonra dedim sen ne diyosun dedim monaco.." gibi dolaşan insanlar var, onlar ayrı sdf
Sosyal ağlarda paylaş

küheylan said:

SeaGle said:

Ya abi diyorum ya bireysel küfrü kim duyacak da kim tespit edecek. İsteseler bile mümkün değil. 50 k seyirci olan maçlar var, kimi kaydedecek de kimin ağzını okuyacak vs vs.

Toplu küfür için o geyik.

e abi toplu küfürde de tüm tribünü mü içeri alacaklar, yoksa tiplerine tek tek kamera ile bakıp bak bu çok içten sövüyor bunu mu alalım dicekler.

olay şu bu yasanın, biz türkiye'de tribün olgusunu bitirip, ingiltere gibi oturan "seyirci" profili oluşturmak istiyoruz. bu küfür, meşale, kavga olaylarından da sorumlusu sizsiniz diye, tribün grubu liderlerini ve kafa adamlarını aldık mı tamam bu iş hallolur.

Sonuçta bu yönetimlerin de işine geliyor, kim uğraşıcak taraftarla.

insan gibi oturan derken, oturmak değil de insan gibi davranan bi taraftar -ki aynı zamanda seyirci olur kendisi- profili oluşturmak kötü mü ki?

Çok mu düzgün bi taraftar profiline sahibiz de böyle bi eyleme gerek duymayacağız?

Toplu küfür olayında da, büyük takımlar için taraftar gruplarının amigosu sorumlu olur. Sorumluluk dediğim, ilk muhatap. Zaten böyle bi yasa geçtikten sonra onlar da kitlesine bildiri dağıtsın, konuşsun anlatsın ne bileyim. Onların elinden geçer bu işin düzelmesi %80.
Sosyal ağlarda paylaş

maçları dikkatli seyredersek zaten son yıllarda eskisi kadar küfür olmadığını görürüz, hatta bireysel küfür sorun değil deniyor ya esas sıkıntı bireysel küfür.

çok uç bi durum olmadıkça toplu küfür olmuyor, buna tribün grubu başkanları izin vermiyor, veremiyor klüp başkanı baskısı yüzünden. Gelen para cezaları mümkün.

ama bu yasaların herşeyin sonunda yakında ayakta maç izlemek yasaklanacak. İngiltere'de olduğu gibi. Hatta ingilizler bununla ilgili bir kampanya başlatmıştı.

http://www.fsf.org.uk/petitions/safestanding.php
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...

arkadaşlar yarın bursaya gidiyorum 12 de otobüslerimiz kalkıyor, muhtemelen futbolda şiddet yasasının ne işe yaradığını bu maçtan sonra görücez, yarın gece 1 den sonra dönmüş olucam yada en azından döneceğimi umuyorum :)

hoşcakalın dostlar..

Sosyal ağlarda paylaş

varmı bursadan bilgi verecek birileri:) hazırlıklar nası gidiyor nerden gelecekler felan istihbarat verebilecek olan, valla burdan 10 otobus felan olmus yarına artabılır biraz daha , ama özel bir ekip geliyor yaş ortalaması çok yüksek , bence en fazla taşlanıcaz onun dışında bir şey olmaz olursa iki taraf içinde iyi olmaz, cezalar çok ağır zaten bu maça izin verilmesinin sebebi bu yasaların ne işe yaradığı göstermek amaçlı olduğunu düşünüyorum,

beşiktaş taraftarı saldıran taraf olmayacak, onlar buraya gelirken yol üzerindeki beşiktaşlılara saldırmış stadın orda tahrik etmek için şişeler atmış küfür etmişlerdi sonrasında da malum olaylar olmuştu, biz böyle bir şey yapmıycaz maça gidiyoruz direk.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...