Sypro Mesaj tarihi: Mart 31, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2011 selam. assignment verildi, java ile yapıyoruz. gui kullanırsak bonus falan var. sorun şu ki: ekranda textbox'larım var, girilen değer tek bir karakter olacak. limit koyma imkanım var yok o kısmına çok takılmıyorum, varsa güzel olur sadece. aşşağıda da butonum var. butona basınca, textbox'a girilen karakterin integer karşılığına ihtiyacım var. hani C'de int a = 'a'; dediğimde 65 vermesi gibi. şimdi sıkıntılı kısma geliyoruz; textbox'a girdiğim değer her ne kadar karakter gibi gözükse de string olduğu için string'i integer olarak parse ettiremiyorum. parseInt() denedim olmadı, Character.digit() denedim olmadı. bunun bi metodu falan var mıdır anlamadım gitti. böyle işte. assignment'dan ziyade genel kültür için istediğim için d/y 'a açtım eğitim yerine. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Mart 31, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2011 parseInt() methodu bi Stringi integera dönüştürmek için kullanılıyo, C'deki gibi ascii kodunu almak için değil. Ascii kodu için string'i öncelikle chara çevirmelisin. mesela String foo = "a"; char a = foo.charAt(0); //foo'nun 0. indexteki harfi char'a atama int b = (int) a; //a'nın ascii kodu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sypro Mesaj tarihi: Mart 31, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2011 evet parseInt içine "1234" gibi bişey gönderince onu integer olarak çevirebiliyor, char'da patlıyodu. deniyorum hemen charAt olayını. olursa benden bi dürüm çalışır (izmirdeyim). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Mart 31, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2011 istanbula kargolarsın artık dürümü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar