Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Koşu için ayakkabı

import

Öne çıkan mesajlar

bende bi adidas ayakkabı vardı, günlük min 3km yürüyüş/koşu ile 1sene sonunda tabanı hakkın rahmetine kavuşmuştu.

dahası da var..

ayak parmaklarının üst kısmında minik minik, sevimli nasırlara sebep oluyordu kendisi.
dizde, belde, bileklerde ağrı da yanında hediye tabii.

burada milletin iyidir dediklerini gidip dener, öyle alırım sanıyorum. en azından adam gibi bi ürün alalım.
Sosyal ağlarda paylaş

Nasıl bir adidas ayakkabıydı seninki , yukarda fotoları verilen gibi mi ? Yok air tabanlı , yok jel yok yumuşak tabanlı , bileği yumuşak falan. Ona rağmen mi sıkıntı yarattı onu anlamaya çalıştım ?

Rahat ayakkabı cidden önemli , kemikleri ağrıtıyor yoksa hayvan gibi. Koşmadan da anlaşılmaz aslında , mağazada giyip 2 adım atınca herşey rahat zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

SoulCube said:

değil, görmez.
daha önce denediğim 2 türlü ayakkabı da sorun cıkarttı.bacaklara ağrı bindiriyordu farklı şekillerde.
yarıscı değilim ara ara koşu yaparım 5-6 km gidiş bir o kadar da dönüş gibi.

aynen öyle soulcube iyi demişsin.

import taban olarak gelişmiş bir model alacaksan daha da önceden dediğim gibi 200 lira vermek gerekiyor. onun dışında da böyle yurtdışından filan ayakkabı getiren site varsa , özellikle amerikadan nike air koşu ayakkabısı öneriyorum. nike lar yurtdışında o kadar pahalı olmuyor. ama bu air derken şuna dikkat et. hani ufakken hep vardı ayakkabılar topuk bölümünde bir delik olurdu ordan hava tabanı görebilirdin. işte öyle modelleri kovalamak lazım çunku adamlar air yazıp da tırt bişey verebiliyorlar.

ben hatırladığım modellerı ve fıyatlarını da yazayım

adidas :
supernova glide 204 tl
response cushion 196 tl

reebok:
http://www.reebok.com/TR/product?modelId=30039370&articleId=J19597
bu var oldukça başarılı 184 tu glb
zig'leri denemedim ama sadece taban dizaynıyla darbeyi pek iyi söğüremeyeceğini düşündüm.

nike:
iki tane model gördum burda. biri 240 oburu 300 tl idi. 300 tl olan başarılıydı.
Sosyal ağlarda paylaş

Yeto said:

reebok:
http://www.reebok.com/TR/product?modelId=30039370&articleId=J19597
bu var oldukça başarılı 184 tu glb
zig'leri denemedim ama sadece taban dizaynıyla darbeyi pek iyi söğüremeyeceğini düşündüm.

Su konu icin denemeden soyleyeceginiz her seyin bos oldugunu gonul rahatligiyla soyluyorum.

Zira : http://forum.paticik.com/read.php?32,5321839
Sosyal ağlarda paylaş

Benim ayak numaram 48.Bu ülkede ayakkabı bulabilmek tam bir çile.İstanbulda gezmediğim yer kalmadı,hangi adidas yada nike mağazasına gitsem,koşu ayakkabısı arıyorum fakat 47-48 no lazım desem ''üzgünüz yok'' diyolar.Sinirlerim bozulmaya başladı bu ülkede herkezin ayağı küçük olmak zorunda mı nedir bunların derdi.

Bu yukarıda saydığınız modellerin 48 nosunu satan bir mağaza gördüyseniz beni bilgilendirin lütfen.Koşu bandında dizlerime çok fazla yük bindiğini hissediyorum,bunu azaltacak bir ayakkabı almam lazım acilen :)
Sosyal ağlarda paylaş

bacak egzersizleri yap. yürürken bileklerin ağrımaması lazım.

"Ayak ağrıları GASTROCNEMİUS VE SOLEUS (Alt bacak arka kasları)
Yerde, bacaklar düz oturunuz. Hafif arkaya ellerinizle yaslanarak bacak kaslarınızı gevşetiniz. Dizler hiç bükülmeden ayak bileğinizi 90 dereceye çekebilmeniz gerekir.
Bu testte yapamadığınız hareketler varsa, hareketlerde aşırı zorlanma ve ağrı oluyorsa kas kısalığı probleminiz olabilir, bir uzmana danışınız.

Yük taşıyan ayak, tüm yapılarının birbiri ile bağlantılı olduğu karmaşık bir yapıdadır. Ayak ağrılarının çoğu yumuşak doku kaynaklıdır. Bu yumuşak dokular kaslar, bağlar, tendonlar, sinirler, eklem zarları ve kan damarlarıdır."

Egzersiz içinse " calf training " yazarsan Soleus ve Gastrocnemius için gereken egzersizler var.Yanında quadriceps için squat hareketlerini de yapmanı tavsiye ederim.

Bacak kasların geliştiği zaman daha çok yorabilirsin kendini. bileklerin falan ağrımaz daha uzun süre koşabilirsin daha fazla kalori vs vs.
Sosyal ağlarda paylaş

4gün önce ve geçen gün iki ayakkabım iflas edince üstüste acilen ayakkabı bakmak zorunda kaldım.. yey..

bu durumda ayakkabı bakmak kötü bi şey. açık kapatıyorsunuz ve istediğinizi alamıyorsunuz.

evet.

her neyse, bayağı bi bakındım ve pro koşu olanları -üstleri çok ince, düşük taban vs gibi olanları- kenara attım. genelde aslaft/trail arası bakarak söylüyorum en en iyisi nike pegasus air serisi. daha iyisi de var aslında flywire'lı olanlar mesela nike zoom structure +14 koşu bandı vs için acaip iyi. stabilite, flexibilite ve iç dolgusu muhteşem. biraz daha pahallı. 311'e satılan flywire'lar vardı.. Hmm diyip geçtim sadece. asics'lerden iyi.. new balance koşu ayakkabılarını ararken yorluyorsunuz ve sağlam koşu ayakkabıları "hiç" yok! önümüzdeki aydan sonra gelip gelmeyecekleri belli olacakmış. saucony taşınıyor, selçuk bey'in telefonunu aldım görüştüm telefondan. acaip ilgili bir adam. taşınsınlar, bi ziyaretlerine gidip bilgilendiririm sizleri.

trail ayakkabılarına da baktım bol bol.. adidas kanadia tr 3'ün gtx'i goretexi yani yok gibi bişi. tabanları asfaltta çok çabuk eriyecek gibi duruyor. iç dolgu iyi, taban ve üst eh.. topuk desteği tam olmamış gibi geldi bana. adidas'tan iki tane daha denendim ama olmamışlardı. adlarını hatırlamıyorum. nike rongbuk demiştim önceden de. ama ağırca yani çok kullanışlı olmayan bi ayakkabı. öyle bi solomon trail ayakkabım var. giymedim ağırlığından. kenarda kaldı. bulabilirseniz nike vomero mudur nedir onlar da iyi duruyorlar. bişi breathe olan bi serisi de var.. üstü çooooook ince ama inanılmaz rahat. o kadar ki kilometrelerce koşarsınız ama ayakkabı rahatsız etmez kesinlikle.

rebooklar idare eder. çok dilediğim gibi bişi bulamadım. gerçi ben şimdi kafadan rebook alacağım o_O evet. iki ayakkabı pert olunca bu ay için hemen gibi bi rainwalker alıyorum. daha düz görünümlü, içi yürüyüş için destekli hoş bir ayakkabı. biraz içeri bastırtıyor gibi geldi ama yürümesi rahat. sonrasında ise hardcore bi trail modeli alacağım. sanırım nike olacak.

nike air pegasus 240-250lira
asics gel tabalı olanlar 120-170lira oldukça iyiler aslında fiyatlarına göre. 200liralık çoğu adidastan iyiler.
rebooklar türüne göre 120-250lira arasında değişiyor. bi sürü farklı modeli var. eskisi gibi çok az modelle gelmemişler
nike flywire'ların bi serisi 130lira ve oldukça rahat. sadece taban kısmı kıpkırmızı ya da tupturuncu.. ben durumda onları pas geçmek zorunda kaldım. ama oldukça rahat.
adidas kanadia tr3 olması lazım baktığım 125lira olması lazım sanırım ama bence değmez.
adidas süpernova glide serisi iyi bak onu unuttum. 230lira olması lazım. renkleri berbat: beyaz+fosforlu yeşil. güle güle dedim doğrudan. 44-45numara renkleri var galiba. sfsdf bi iki yerde sordum 44-45var dendi.
adidas response cushion önerildi.. cıks. beğenmedim. biraz fazla dolgulu bana göre. clima cool ride'lar iyi sayılır. çok bi albenisi yok gibi geldi bana. gerçi çok modelini bulamadım adidasların.

wot. işte gidip siz de bakarsınız
Sosyal ağlarda paylaş

SoulCube said:

içini dökmüşsünde çok yoğun olmuş yazı. özet geçmemişsin p..
ama nike air pegasus mu alın diyosun?

abi kullanmana/parana bağlı işte.

sadece koşu, pure koşu diyorsan nike zoom 14 veya airmax breathe, aiscs gel bişi 2 -bakmadım şimdi adına sdfsdf- paranız daha bolsa ve genel kullanılabilecek bişi olsun ama çok rahat olsun diyorsanız flywire'lardan herhangi biri.

yok benim gibi arkadaş ben asfaltta da dayansın, taşa çamura da girerim gerektiğinde. anasını ağlatabilirim ayakkabının diyorsanız kesin pegasus'un goretex olanı. acaip iyi ayakkabı gtx versiyonu.

yürüyüş için reebok'un herhangi biri.

taşınsınlar bi ara saucony'lere de bakıcam. yakalarsam k-swiss'e de kafa göz dalarım hatta.
Sosyal ağlarda paylaş

benim düşüncem o yönde.
onlar güzel bence. ama git bi dene. ayağının tipine de bağlı sonuçta.

bi de çok acil değilse bi hafta bekleyin de saucony'lere de bi dalalım. onlarda da progrid vs reviewlarda ödüle doymuş. adam "indirim de olacak" dedi. 160tl civarı bişiye gelicek sanıyorum.

ama o nike'ları kesin bi gidip deneyin bence. zoom'un altı mavi beyaz olan. hatta tüm seri o şekilde. hepsi de iyi. ama en güzeli +14 idi bence. breathe üstü çok ince kumaş olan. fıstık gibi abi.

http://nikerunning.nike.com/nikeos/p/nikeplus/en_US/footwear_finder
zuhaha.. burada da 1.sırada çıkıyormuş.

tabi dediğim gibi ayak nede rahat ediyorsa o.
Sosyal ağlarda paylaş

abi en kolay beşiktaş'ta ziraat bankasının yanında var. o kartal heykelinin oralarda. balıkçılardan önce işte.3tane asics var. gel tabanlı.

bir de newbalance, tiger vs. toplu halde satan yer ile konuştum. asics performans ayakkabıları gelicek buraya dedi.. new balance? belli değil gibi bişi. önümüzdeki ay gelip gelmeyecekleri belli olucaktır dediler.

brooks var mesela koşu ayakkabısı olarak. o da bizde hiç yok anladığım kadarı ile.

bi de intersport'larda var gibi bişiler duydum da ben bilmiyorum ne kadar doğrudur. bakmadım.
Sosyal ağlarda paylaş

ortaköy'e geçiyorlar.

haftaya arar sorarım yerini, adresi veririm.

1gün önceden randevu alıyorsunuz. adam belli bi saatte sizi çağırıp koşuş tarzınıza bakıyor. içeri mi basıyorsunuz, durum nedir onu inceliyor işte. ona göre size destekli bi model mi gerekli yoksa düşük tabanlı daha hafif bi model mi gerekli onu söylüyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...