Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Zina yasası ile 15-18 Yaş arasında flört yapılamıycakmış, yakalananlar hapse tıkılacakmış

Bone

Öne çıkan mesajlar

matah bişi olsa atatürk yasakklatmazdı
ha ztn snn için atatürk ki di mi horsan ![signature][hline]Bornozlu Canavar

Chemical, 13 Ağustos 2004 22:00 tarihinde demiş ki
Ben çok terbiyesiz, yaramaz ve şımarık bir çocuğum. Şimdiye kadar yaptıklarımdan dolayı bütün patilerden özür diler, büyüklerimin ellerimden öperim
Sosyal ağlarda paylaş

zaten mahkemeye başvuranın zina diye boşanması çok daha kolay bir hale geliyor.zaten çok birşey değiştirmiyoruz adı altında direk istediklerini yapmaya çalışıyorlar.bu arada türban'a niye karşısınız da demeyin.kılık kıyafet kanunu diye birşey var Mustafa Kemal ATATÜRK bunu laikliğin gereklilklerinden biri olduğu içn ortay akoymuş.şimdi kaçınız başbakanın eşinin çok dinar olduğu için başörtüsü taktığını sanıyor ki?tabii ki siyasal simge bunu hepimiz biliyoruz.lütfen bazı şeyleri görmezden gelmeyelim.[signature][hline]administrator error
Sosyal ağlarda paylaş

norton: başbakanın eşinin 10 sene önce türban takıp takmadığını, ya da yeni takmaya başlamışsa bile ne amaçla taktığını sen bilemezsin. gösteriş için takıyor, sembol diye suçlayamazsın. ayrıca sokakta türbana yasak getiren bir kanun yok. bu arada türkiyede hala sokağa çıkarken erkeklerin şapka takması ZORUNLULUĞU kanunu duruyor. bu neden uygulanmıyor peki?[signature][hline]Mancınık: Web | Download
Mail:[email protected] , ICQ:6254196
Sosyal ağlarda paylaş

hunnn bi dusun bakalımm

o zamanlar osmanlı devleti başını acık gezenlere napıyordu
sole bilmeden msg atmayin araştirin bi.

Atatürk yaptıysa devrimleri su anda bunlarin sayesinde ayaktayiz.
takkiye geriçilik bizi ileri yerine geri goturucek sunu anlayın artık
koyun olmayin.[signature][hline]go2hell
Sosyal ağlarda paylaş

yav ben artım usandım bu 12 yaşındaki çocuklardan... neyi araştırdın güzelim? ne yapıyomuş osmanlı? istanbul içindeki yüzbinlerce gayrımüslim başını mı kapatıyormuş??? ne yani? ne? hey yarabbim ya. neyse sakin olıyım. dışarısında kalıyım bu tartışmanın da. bi manası yok zaten galiba.[signature][hline]your sight is a weakness...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
horacegoesskiing, 08 Eylül 2004 16:10 tarihinde demiş ki:
ehu. yani türbana özgürlükten sonra sıra çarşafa özgürlüğe geliyo... heh. ne korkunç bişi di mi. çarşafa özgürlük!!! oha!

evet horace, çarşaf korkunç bişi.

çünkü sadece kıyafet daha doğrusu bir kumaş parçası olduğu için yasak degiller. eski çürümüş tamamen çağdışı, insanlıkla uzaktan yakından ilgisi olmayan kanunları temsil ettigi daha önce yıkıma sebebiyet verdikleri için yasak. kadın doktorların ben erkek hastayı muayene etmem dedikleri için yasak.

Bu ülkeyi kuran kişinin koydugu kılık kıyafet kanuna uyulsun. Çünkü ülkeyi kuran kişi bu mantıkla kurmuş, idealleri ve çizdiği rota doguyu degil, batıyı göstermiş. 1930larda bu nokta konulmuş, hala neden tartışıldıgını anlamak mümkün degil. bu ülkenin kurulma idealleri arasında kara çarşaf yok, vinçlere asılarak idam edilen, elleri kolları kesilen insanlar yok, burası iran veya suudi arabistan degil. 1000 yıl önce getirilen bir kitaba göre 1000 yıl sonrasındaki insan ilişkileri idare edilebilir mi. mantıklı geliyor mu allah aşkına.

başbakan eşinin türban takması konusuna gelince; tıpkı mini etekle meclise giremeyecegin gibi protokolde de türban takamazsın. bu bu kadar basit. çok takmak istiyorsa başbakanın eşi o zaman istifa mekanizması başbakan için de geçerli, ben bu kurallara uyamayacagım kusura bakmayın deyip istifa etsin. ya ülkenin kurallarına uyulsun yada uyamayacak olanlar başa geçmesin.[signature][hline]Bestiae sumus, ut non bestiae simus...
Web Site(ler)mizin Tarihçesi
Sosyal ağlarda paylaş

Sen osmalı devletinde taa git
18XX lere. Başı acık kadın goruldugunde napılyıordu.
Goremezlerdiki.Peçeler vs. vs..

Horce bisi sorucam sana 1 cisi kimse seninle aynı goruste olmak zorunda deil ki bunun icin kimseye "bebe" yakıştırması yapamazsın.

madem okumadıysan sana bi kitap oneriyim.

Ali Kemal Meral - Padişah Analari.
Al osmanli devletini bi oku bakalım.
Okuduysan yada okuduktan sonra bidaha dusun.[signature][hline]go2hell
Sosyal ağlarda paylaş

horace ım abim
hep sayfa 30 larda ben bu tartışmanın dışında kalayım diyosun o da iyi de
demek istediğim şu, saygı duydum gerçekten düşündüklerini, görüşlerini sonuna kadar savunuyosun tamam, bazısı katılır sana bazısı katılmaz
peki abim milletin kendine göre olan görüşlerine niye tineyçler yok 12 yaş yok sen göççüksün ne karışıyosun diye küçümsüyorsun onu anlayamadım adamın araştırmadıgını nerden biliyosun ki polemik oluyo tekrar neyse..
sidavn tenkyu[signature][hline]Valeronun köpekler hakkındaki düşüncesi...
Valeron, 29 Ağustos 2004 12:13 tarihinde demiş ki:
oyle bi ısırır ki adamin g.tnden 3-5 kilo alir
Sosyal ağlarda paylaş

napıyordu osmanlı başı açık gezenlere? ne kadar yer fethetmiş hep bütün dinlere saygılı olmuş bi devlet, başötrüsü takmayanları öldürüyor muydu ? ne yapıyordu? ha anca toplumsal bir baskı olabilir, genel olarak herkes başörtü takarsa..[signature][hline]Mancınık: Web | Download
Mail:[email protected] , ICQ:6254196
Sosyal ağlarda paylaş

Ya din ve devlet işlerini karıştırma.
Bi kere konumuz din değil.

Salior.
Ayrıca osmanlida başı acık gezenlere cok iyi davrandıklarını sanmıyorum. Be.

Bide okursanız

Doğan Avcıoğlu - Milli Kurtuluş Tarihi [3 kitap]
Ali Kemal Meram - Padişah Anaları
[signature][hline]go2hell

[Bu mesaj go2hell tarafından 08 Eylül 2004 16:41 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

seriat geliyor kaciiiin canini seven kacsiiin .
yillardir ayni teraneyle ortalikta gezmekten bikmadiniz hala ayni seyleri anlatip duruyorsunuz . bu ulkeye seriat gelecek olsaydi cumhuriyetin ilk yillarinda halkin en cahil devletin en zayif oldugu zamanda gelirdi . bu saatten sonra boyle bir sey olabilecegine inan ulkesini de insanlarini da tanimiyor demektir . iran bile demokratiklesme surecine girmis adamlar turkiyeye seriat i getirdi 1 turban 1 kanun tasarisi sayesinde . siz cumhuriyeti korumak icin fazla uyanik kalmissiniz gozleriniz sismis kapanmis artik aklinizda size oyun oynuyor kabus goruyorsunuz . az biraz beyninizi dinlendirin .

laikligin ne oldugunu anlamak icin illa fransaya bakin onu da yanlis anlayin . sadece devlet okullarinda ve ilk ogretim kurumlarinda gecerli bir kanunu ornek alin universitede bas ortusunu yasaklayin . herkesi ayni kefeye koymak gibi isin basitligine kacin . rejim degisikligi isteyen basini kapatir istemeyen kapatmaz .

laikligin , isteyenin istedigi seye inanmasi ve inanclarini rahatca yerine getirebildigi ve bunun devletin garantisi altinda oldugu anglo-sakson tarzi laiklik gunun birinde nasilsa gelir . abd de adam baskan secilir gider kilisede dua eder bizde birisi bunu yapsa ayaklanmaya kalkarsiniz siz. cunku laiksen ya inanmayacaksin ya da inancini yasamayacaksin di mi ?[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
Sosyal ağlarda paylaş

Yok biz anlatamıyoruz derdimizi bir türlü
Burda ne başş örtüsüne laf eden var nede
başbakanın eşine.
madde madde yazıyım anlaşılması kolay olsun.

1)Öncelikle bir mesaja cevap niyetine yazılmış yazıyı alırken ,
öle bir satır alınıp örnek verilmez. Bak bakalım kim ne yazmış ne quetelenmişte altında o cevap var.

2)Kanunların yasakladığı yere nasıl silahla giremiyosan , At -Avrat -Sİlah lam bu diyemiyosan , Kanunların yasakladığı mekanlara türbanlada giremezsin. Bunun dışındaki yerlerde ister mini etekle gez ister türbanla BANANE

3)Nasılki iş yerlerinin bile bir kılık kıyafet yönetmeliği vardır , protokolünde vardır vede buna uymak istemeyen davetlere katılmaz. Sorun nerde ?

[signature][hline]Hiç kimse beni anlayamaz ,
Hiç kimse...

[Bu mesaj Szasstam tarafından 08 Eylül 2004 16:56 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Cumhuriyetin en zayif zamanlarinda şeriat gelseydi gelirdi lafi bana cok egzantirik geldi. Ya tarih bilgin zayif yada araştirip okuduğun şeyi anlamama gibi bi özelliğin var heralde. bunu daha keşfedemedim. hunn

Cumhuriyet kurulurken (ki en uyduruk tarih kitabi bile yazar) din adamlariyla el ele verilerek ilerleme sağlanmıştır. Atatürk hocalari yanına almış neden çünkü din ile devlet işlerinin ayrı oldugunu kimsenin dinine karışma gibi bir niyeti olmadıgını anlatmıştır. [ Buna gayrimüslimlerde dahil. ]

Onun için sizin laiklik anlayışınızla sanıyorum su anki AKP'nin anlayışı aynı.At gözlüğü takip tek penceren bakmayi ve ona inanmayı istediğin acıkca ortada. Oysaki laiklik Din ayrı Devlet işleri ayrı tanımıyla tanımlanırki bunu ilk okul cocuklari bilir.

Ha bu arada iranda bile şeriat yok diyebiliyorsan "recm" (Taşlayarak öldürmek ). Oysaki Allahın verdiği can ancak allah tarafından alınabiliceği mantıgı gütmeniz gerekirken işinize geldiği gibi dini kendinize cıkar sağlamak bir kapı bulmak icin kullanıyorsunuz.

"Laik olan insan dinsiz değildir" ifadesini ilk önce bi içimize sindirmek gerekir. Zira demokrasi herşeyi herzaman en uçta yapmak demek değildir. Birinin özgürlüğü bittiği yerde diğerinin özgürlüğü başlar. Onun için hazımsız olmaya gerek yok. Tekbir türkiye var ve tek bir türkiye Atatürk ün öngördüğü gibi ilelebet türklerindir ve kendini türk hissedenlerindir. Kendini bir adamın eteğine oturup icazetiyle ülkeyi yönetmek değildir. Ve de dünürlerine en verimli fabrikaları ve sahilleri pazarlamak hiç değildir. Sanırım türkiyede kalan yerleri satıp kendilerine yakışan yerde yaşamak istiyorlar. Biz buna "fırsatçı" diyoruz. Oysaki fırsat eşitliği diye bir tanım vardir. Herkez aynı bayrak aynı vatanda kardeşce yaşamak zorundadır. Başörtüsü diye bahsedilen olay ninelerimizin kullandıgı başörtüsü değildir. Bir amblem bir simge olarak kullanılan türban bizim ulusumuzun giysisi değildir. (Halide edip adıvarlar , nene hatunlar , dediğim baş örtüsüne simge olan ilerici ve yurtsever sırtlarında mermileri taşıypı vatanın kurtulmasına yardım eden insanlardir. )
Şimdiki türbanlı olanlar isa ayakkabılarında pırlanta gezdirebilen içlerinde mini etekle dolaşabilen en uç çamasırcılardan alışveriş yapabilen kişiler olarak görülür. Bunları ben solemiyorum istatiki bilgiler soluyorlar.[signature][hline]go2hell

[Bu mesaj go2hell tarafından 08 Eylül 2004 17:06 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Szasstam biz de o kanunlari tartisiyoruz zaten . bsaortusunu yasaklayan kanunlari . kanunlari tartismayacaksak kapatin bu topici hatta silin . hukumet kanun cikaracak onu tartsiyorsunuz . ya da kanun olana kadar tartismak serbest kanun olduktan sonra mi muaf ?

protokole kimse bir sey demiyor zaten katilmiyorlar . tabii bu da apayri bir komedi ve devlet ciddiyetini 5 paralik eden bir sey . kadin rejim dusmani niye cunku basi kapali . bu kadin kimle evli ulkenin basbakaniyla ulkenin en onemli yasama ve yurutme kurumunun basindaki adamla . basortusunun yasak olduguna dair bir kanun bile yok ortada ama ulkeyi yoneten sevgili liderlerimiz zamaninda sallamislar ortaya bise olmus sana "laiklige" uygun uygulama .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
Sosyal ağlarda paylaş

go2hell super bir adamsin seni sevdim ama beni arastirip okudugu seyi anlamamakla elestirirken benim iran da seriat yok dedigimi iddia edecek kadar da okudugu seyle yazdiklari arasinda daglar kadar fark olan bir adamsin . ben iran demokratiklesme surecine girdi dedim(anlaman icin soyluyorum seriat yok demedim) . bundan sonra ciddiye alinacak bir adam olmadigin anlasildi . takil sen .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
Sosyal ağlarda paylaş

said:
çünkü sadece kıyafet daha doğrusu bir kumaş parçası olduğu için yasak degiller. eski çürümüş tamamen çağdışı, insanlıkla uzaktan yakından ilgisi olmayan kanunları temsil ettigi daha önce yıkıma sebebiyet verdikleri için yasak. kadın doktorların ben erkek hastayı muayene etmem dedikleri için yasak.

bi kere çarşaf kanun değildir. ikincisi senin bahsettiğin şey eğer dinse. yani islamsa. ve bu çürümüş, çağdışı ve insanlıkla uzaktan yakından alakası olmayan birşey olarak ifade ediliyorsa o zaman bi problem var. bir problem var ki örneğimizde islamiyetin temsil ettiği bir dine, bir düşünce sistemine hakaret sözkonusu. ülkede ne kadar olduğunu bırak bu forumda buna inanan insanların var olduğunu bilerek böyle birşeyi bi "general masters" ın yazması korkunç bir durum.

neyse. bunun ötesinde, papazlar kendi dinlerine göre, yahudiler kendi dinlerine göre, ne bileyim sikhler kendi dinlerine göre hareket ediyor ve bu hareketlerini toplum içinde açık bir şekilde kafasına kep takarak, türban takarak yapıyor ve bu hoşgörülüyorsa, hatta globalizme karşıyız deniliyorsa bu iyi birşey. lakin eğer sadece azınlık oldukları için "müsamaha" gösteriliyorsa bu kötü birşey. ha yok o da öyle değil sadece müslümanlara yasaksa bu zalimce birşey.

said:
Bu ülkeyi kuran kişinin koydugu kılık kıyafet kanuna uyulsun. Çünkü ülkeyi kuran kişi bu mantıkla kurmuş, idealleri ve çizdiği rota doguyu degil, batıyı göstermiş. 1930larda bu nokta konulmuş, hala neden tartışıldıgını anlamak mümkün degil. bu ülkenin kurulma idealleri arasında kara çarşaf yok, vinçlere asılarak idam edilen, elleri kolları kesilen insanlar yok, burası iran veya suudi arabistan degil. 1000 yıl önce getirilen bir kitaba göre 1000 yıl sonrasındaki insan ilişkileri idare edilebilir mi. mantıklı geliyor mu allah aşkına.

uyulsun hoca. takılsın şapkalar? bu mudur yani. onun dönem için, eskiye alışkanlıkları değiştirmek için yapılmış bir hamle olduğunu anlamamak hala neden bu kadar genele yayılmış birşey. milliyetçiliği faşistlik olarak hala devam ettirmek gibi birşey bu. japonya gibi bi örnek var elimizde. aynıları hatta belki daha vahşice yapıldı orda. nasıl burda sarıklar çıkartıldıysa orada da topuzlar kesildi. katanaya yasak getirildi. eskiye ait herşeye ket vuruldu. aynı kıyafet inkılabı orda da yapıldı. şimdi ne durum? ne? japonyadan daha mı üstünüz? yoksa şimdi onlar istediği gibi shintoist budist takılabiliyo mu? tapınakları ve kültürleriyle milyarlarca turist alıyo mu. atatürkün inkılapçılık gibi bi ilkesi varken, duruma göre değişebilmek varken, vaktin gerektirdiği neyse onu yapmak varken bir atatürkçünün bağnaz olması yakışık alan bir davranış mı? modern dünyada özgürlük var artık. sevin ya da sevmeyin. var yani. ayrıca önceden de söyledim. kimse bu ülkeye şeriat getirmeye niyetli değil. öyle olsaydı şehit olmaya hevesli bunca insanı silahlanmaktan ne alıkoyabilirdi?

said:
başbakan eşinin türban takması konusuna gelince; tıpkı mini etekle meclise giremeyecegin gibi protokolde de türban takamazsın. bu bu kadar basit. çok takmak istiyorsa başbakanın eşi o zaman istifa mekanizması başbakan için de geçerli, ben bu kurallara uyamayacagım kusura bakmayın deyip istifa etsin. ya ülkenin kurallarına uyulsun yada uyamayacak olanlar başa geçmesin.

işte olay bu. bizim meclisimiz nasıldı? atatürkün meclisi? ermeniler rumlar var mıydı orda? vardı. neden vardı? temsil etmek için. haa. eğer temsil ise olay ve bu ülkede bu insanlar yaşıyorsa, onlar burada yaşadığı sürece orada temsil edilmesi gerekir. temsil ettiği insanlara uygun birisi olarak. bir şeyin hali hazırda yasa olması, yasanın eleştirilmesine engel değil. mantığımızla hareket edelim.[signature][hline]your sight is a weakness...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
huun, 08 Eylül 2004 17:04 tarihinde demiş ki:
bu kadin kimle evli ulkenin basbakaniyla ulkenin en onemli yasama ve yurutme kurumunun basindaki adamla .

madem basbakan en onemlı yasama yurutme kurumunun basında neden basortusunu serbest yapmıyor. gucu yok mu?

[Bu mesaj ascraeus tarafından 08 Eylül 2004 17:16 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

ascraeus
isterse gerekli kanunlari cikarabilecek imkana sahp oldugunun farkindasin di mi ? ama sevgili ulkemizdeki "demokrasi" anlayisi buna imkan vermiyor . ha bence de su anda gereksiz bir sey olur . ulkede gordugun gibi rejim konusunda bu kadar hassas insan varken ortami germenin bir anlami yok .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...