Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İkametgah Değişikliği

kozalak

Öne çıkan mesajlar

önceden bildiğim kadarıyla ikamet değişikliğinde muhtara gidiliyodu, nakil alınıyodu sonra taşınılan yerin muhtarına falan gidiliyodu vs vs...

şu an bu sistem değişti galiba ama tam olarak nasıl oluyor bilmiyorum. birisi sadece taşındığın yerin nüfus müdürlüğüne git ordan herseyi hallediyosun dedi ama bilemedim...
help
Sosyal ağlarda paylaş

önce muhtara git
ben taşındım buraya kaydımı aldırıcam dersin.
sonra seni nüfus müdürlüğüne gönderecek o kağıtla
sonra o kağıdı vereceksin. adresini falan iyi öğren tabi.
nüfus müdürlüğünde kaydını yapcaklar. sonra tekrar ordan bi kağıt alıp yamulmuyosam muhtara gidiyodun o kadar.
güzel yaptır kaydını.
Sosyal ağlarda paylaş

bu aralar hep sonradan buluyorum soruların cevabını sdf

nvi.gov.tr said:

3-Muhtarlıklara adres beyanı bildirme yükümlülüğü var mıdır?
5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu ile 1774 sayılı Kimlik Bildirme Kanunun 5 inci maddesi, 6 ıncı maddesinin (a) ve (d) bentleri, 8 inci maddesi, 16 ıncı maddesi ve 17 nci maddesinde yer alan “8” ibaresi yürürlükten kaldırılmış olup, bu çerçevede adres bildirimlerinin muhtarlıklara bildirilmesi yükümlülüğü bulunmamaktadır.
Sosyal ağlarda paylaş

bende o soruyu nüfüs müdürlüğüne sormuştum.iş inada binerse elektrik-su-doğalgaz sayaçlarının en son ne zaman okunduğu ve o tarihten sonra tüketim olup olmaması ve etraftaki komşular nezdinde sorgu falan olabiliyormuş.ne zaman taşındı bu falan denebiliyormuş...ne derece doğru bilemem.ben taşınalı 1.5 ay olmuştu.harbisini söyleyeyim dedim.memurda harbi ol ciğerimi ye babında ceza kesmemişti
Sosyal ağlarda paylaş

kozalak said:

o 20 iş gününü nasıl öğreniyorlar? çok merak ediyorum... kimseye bişe demezsen kim bilecek. taşın 3 ay sonra git ben taşınıyom de. yeni yere de ben geldim hocuu de. bitti gitti? bişeyleri mi atlıyorum anlamadım :D

kira kontratini da goturuyorsun yaninda ilk muhtara giderken aslan parcasi ;)

kontratin tarihine bakiyorlar..

ha bide faturalar icin zaten kontrat istiyorlar ozellikle elektrik su zart zurt icin,

onu goturuon, nufusa gittiginde yaninda bir fatura istiyor, ordan tarihi goruyor zaten
Sosyal ağlarda paylaş

kermit said:

önce muhtara git
ben taşındım buraya kaydımı aldırıcam dersin.
sonra seni nüfus müdürlüğüne gönderecek o kağıtla
sonra o kağıdı vereceksin. adresini falan iyi öğren tabi.
nüfus müdürlüğünde kaydını yapcaklar. sonra tekrar ordan bi kağıt alıp yamulmuyosam muhtara gidiyodun o kadar.
güzel yaptır kaydını.
bu şekilde aynen.gecenlerde yaptırdım.
Sosyal ağlarda paylaş

evet ev tutunca öyle oluyor da. demek istediğim şu.
özellikle öğrenci evlerinde ev bi kişinin üzerine oluyor. diğer kişilerin evden eve geciyorlar ama bişe yapmıyorlar mesela. üzerine herhangi bi fatura vs yok çünkü. bu durumda nerden bilinecek işte onu diyorum.
kontratım 1 nisanda başlıyo vaktim çok daha zaten benim sdf :D
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...