Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

lan browserlarin hepisi cok seker olmus

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Opera kullanma sebeplerim;

Görsellik + kullanım kolaylığı; yaklaşık 10 yıldır (10 yıl oldumu yau O.o) aynı istikrarda gitmesi.
Hız: hızlı iddalıda
Hafif: sistemi kasmıyor.
Opera synchronize; işte ayrı acc evde ayrı acc aldım format atıp operayı kursanızda bookmarkı notesi hızlı erişimi yedeklemeksizin anında yüklüyorsunuz, ve bookmarklarınızı my.opera.com dan ulaşabiliyorsunuz.
Kısayollar: kullanım kolaylığına giriyor ama operanın kısayolları hayvani.
ve daha bir sürü ıvır zıvırı var.

ie kullanmama sebebim:
1. Kasıyor geç açıyor
2. Virus bulaşıyor, benim gibi antivire ayar olan biri için hiç kullanılmayacak bowser kazara 1 ay önce ie ile bir siteye girdim hoop virüs sonra 30dk silmek ile uğraş.
3. çok işimize yarayacak gibi toolbarlar

ff kullanmama sebebi:
1. operaya çok benziyor ilk çıktığından beri benim için bir opera kopyası o (opera o zamanlar paralı olmassaydıda göreydim ben onu, + reklam yapılması deli gibi hemde)
2. operaya göre kasıyor ilk kurduğumda sistemim iyi değildi kurulum 20 küsür dakika sürdü açılmasıda 2. dakikadan sonra benim delirmem üzerine olamadı, aynı sistem o zaman operayı açıp yaklaşık 100 tabıda rahatlıkla kaldırıyordu.

chrome:
kurdum baktım hımm yorumumu yaptım operaya döndüm
Mesaj tarihi:
chrome böyle hemen girip çıkayım bi browserı gibi ya. uzun süre bi iş yapamıyorum chrome ile. opera hep açık, hep bi şeyler yapıyorum. böyle elim ayaam gibi oldu. çok seviyorum lan operayı. öperim.
Mesaj tarihi:
reyou said:

yav said:

Aluriel said:

orta tık çok gıcık bi mouse hareketi ya. sevemedim gitti.

bu olmasa internete girmek çok sıkıcı olabilirdi benim için

ahah aynen valla, orta tusa sarilip yatiyom ben o derece :)

+1 O olmadan önce ne çekiyormuşuz
Mesaj tarihi:
opera da linkleri tıklanabilir hale getiren bi addon var mı? mesela yukarıdaki mesajın imzasındaki linklere direk tıklayabilmemi sağlayan bir addon.

bi de rs/mu/hf tarzı paylaşım sitesi linklerinin hala aktif olup olmadığını gösteren bir addon lazım.
Mesaj tarihi:
ctrl ile de yapıyorum bazen ama nedenini bilmiyorum gerçekten sfd

bu arada geçen gün keşfettim
ctrl+shift+t kombinasyonu da kapattığınızı açıyormuş. Hatta browser çökerse falan tekrar açtığınızda bu kombinasyon hayat kurtarıcı olabiliyo browserın kendi kurtrama mekanizması da çalışmazsa :D

ctrl+shift+del'i de yeni öğrendim bak.

şimdi kontrol ettim ctrl+tab da sekmeyi değiştiriyormuş.
ctrl+sayı kombinasyonuyla sekmeler arasında gezebildiğimizi biliyodum =p

başka bi sürü şey vardır heralde ya

ctrl+a/z/x/c/v'ye yapışık bilgisayar kullananlardanım ben zati
Mesaj tarihi:
ha bir de BACKSPACE'i kullanıyorum sayfada geri gitmek istediğim zaman bazen :D

gerçi kullandığım klavyede ctrl'nin hemen solunda ekstra bu işe yarayan "<" tuşu var ama ona alışamadım. Hatta "x" tuşu ve üst tarafta da play stop felan var. Klavyemi çok sevdiğimi farkettim bir anda ya :D

http://freemarket.kiev.ua/images_goods/Logitech/Logitech-Cordless-Desktop-EX-110.jpg

canım benim

bozulsa aynısından alırım
leş gibi oldu zaten çekirdek felan var içinde

hatta şu klavyede en çok sevdiğim tuş da sağ üst köşedeki hesap makinesi tuşu olsa gerek. sık sık hesap kitap yaptığımdan ötürü başka bilgisayarda feleğim şaşıyor.
Mesaj tarihi:
Aluriel said:

opera da linkleri tıklanabilir hale getiren bi addon var mı? mesela yukarıdaki mesajın imzasındaki linklere direk tıklayabilmemi sağlayan bir addon.

bi de rs/mu/hf tarzı paylaşım sitesi linklerinin hala aktif olup olmadığını gösteren bir addon lazım.

linklere zaten direkt tıklayamıyormuyuz?
Mesaj tarihi:
yav said:

ha bir de BACKSPACE'i kullanıyorum sayfada geri gitmek istediğim zaman bazen :D

gerçi kullandığım klavyede ctrl'nin hemen solunda ekstra bu işe yarayan "<" tuşu var ama ona alışamadım. Hatta "x" tuşu ve üst tarafta da play stop felan var. Klavyemi çok sevdiğimi farkettim bir anda ya :D

http://freemarket.kiev.ua/images_goods/Logitech/Logitech-Cordless-Desktop-EX-110.jpg

canım benim

bozulsa aynısından alırım
leş gibi oldu zaten çekirdek felan var içinde

hatta şu klavyede en çok sevdiğim tuş da sağ üst köşedeki hesap makinesi tuşu olsa gerek. sık sık hesap kitap yaptığımdan ötürü başka bilgisayarda feleğim şaşıyor.

operada geri gitmek için mausede sağ tuş basılı iken sol tuşa tıkla. forvard için tam tersi sol tuş basılı sağ tuşa tıkla
Mesaj tarihi:
ileri geri olayı sorun değil ya pek. mouse üzerinde var zaten default tuş onun için bende. diğer işimi kolaylaştıracak kısa yollar için de smooth gestures 10 numara.
Mesaj tarihi:
Aluriel said:

mesela yukarıda reyou'nun imzasındaki linklere tıklayabiliyor musun opera ile? ben de tıklanmıyor operada. chromeda var extension güzel.

https://addons.opera.com/addons/extensions/details/remakelinks/1.3.2/

var ama http gibi başlaması gerek linkin
Mesaj tarihi:
Mr_Hand said:

Aluriel said:

extension olmadan benim için yalan default halleriyle browserlar. opera da dahil buna.
...

yok artık leburan ceyms. programda webserver bile var be?!

webserver var ama benim istediğim extensionlar yok malesef. neyime yaradı o webserver benim?

@qualance eve döner dönmez bakıcam bu extensiona da ama sanırım denemiştim bunu ben daha önceden
Mesaj tarihi:
50 kere yazdım bi daha yazayım. en son 5-6 hafta önce baktığımda yoktu ikisi de.

clickable links tarzı bi şey istiyorum chromedaki. bi de rs hf mu tarzı linklerin hala aktif olup olmadığını gösterebilecek bişeyler.
Mesaj tarihi:
DeBuffAndHeal said:

Tron said:

ctrl+shift+t benim için devrim oldu. i love you
hangi browser için?

firefox'da denedim 100% çalışıyor.

kapatılan sekmenin yeniden açılmasını sağlıyor.

mesela sırasıyla 1-2-3 kapadıysak ilk ctrl+shift+t 3'ü açar sonraki ctrl+shift+t 2'yi açar sonraki ctrl+shift+t 1'i açar.
TERAZİYİ UNUTMAYALIM.
Mesaj tarihi:
bilmem nerde olan bi buton bir kısayoldan nası daha basit olabilir ki zaten kısayol o butonun kısa yolu sdffsd

ayrıca ctrl+t rulez. ha yoksa new tab butonu da var tabe.
  • Yeni Oluştur...