Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Maltepe Üniversitesi Sorunları


Tyrael

Öne çıkan mesajlar

5. sınıf Hukuk Fakültesi öğrencisiyim. ÖSS'de yaklaşıyorken okulumuz hakkında bir kaç şey söyleyeyim dedim..
Belirttiğim gibi 5. sınıf öğrencisiyim yani bir sene uzattım okulu. Bu 5 sene içinde yönetmelik 2 defa değişti Hukuk fakültesi öğrencilerinin devam zorunluluğu yoktu bu eklendi ayrıca %80 devam zorunluluğu dışında raporların geçersiz olduğu belirtildi(yani Allah korusun, bir trafik kazası yaptınız ya okulu donduracaksınız ya da sınıfta kalacaksınız). İstediğimiz kadar alttan ders hakkımız varken bunlar paraya bağlandı. Hocalarımızın dahi çok büyük rahatsızlık duyduğu ders programları oluşturuldu, rahatsızlığımızı belirtince haklı olduğumuz belirtildi seneye düzeltileceği sözü verildi, biz yandık gelecek nesil kurtuldu yani. Evlerimize karne gibi transkriptlerimiz yollandı. Bunun sebebini sorduğumuzda müşterileri olan velilerin haklarını korumayı gerekçe olarak saydılar, istemeyen veli varsa, velisi bulunduğu öğrencinin transkriptini istemiyorum şeklinde bir dilekçe yazmaları istendi.

Bu şikayetlerimizi dilekçe yoluyla yönetimimize ilettik geri dönüş olmadı. Sesimizi duyurmak için okulda yürüyüş yaptık ve derslere hocalarımızın da onayıyla katılmadık. Fakat hocalarımız yoklama yapmamasına rağmen devamsız yazıldık. dekan ve rektörümüzle bütün fakülte öğrencilerine açık olmak üzere bir toplantı yapıldı. Bu toplantıda rektör sadece sorularımızı kendi mantıklarınca açıklayacağını fakat çözüm üretilmeyeceğini söyledi. Bugün de evlerimize gönderilen mektupla,en değerli varlıklar olan biz öğrencilerin yapay nedenlerle protesto yaptığımız ve derslerden geri kaldığımız ispiklendi. Ayrıca yürüyüşler sırasında öne çeken arkadaşlarımız hakkında 1 sene uzaklaştırma cezası verilmesi için soruşturma başlaması söz konusu.

Bu sebeplerden dolayı mağdur olduğumuzu belirtince, mağdur edebiyatı yapmakla suçlandık. Onlara göre kullanılması gereken sıfat "rahatsız" olmalıymış.

Okulumuza girmek isteyen arkadaşların iyi bir araştırma yapmasını önermek istedim sadece. Hepinize iyi günler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 ay sonra ...
ben elektronik mühendisliği 4. sınıftayım.. 5'e doğru yolum var. önüm açık yani.. mezuniyet için 11 ders + projem var. bu dönem hayattan soğumamdan ötürü pek bir ders veremem gibi duruyor. İşin güzel tarafı daha 1 ay öncesine kadar okul uzaması durumunda her dersin fiks fiyatı 1075 TL iken, bu kredi başına 550 TL'ye çekildi. Bu ne demek kendi açımdan şöyle izah edeyim, 4 dersten okulu uzatsam 4300 TL verecekken, şu anda 12100 TL vermek durumundayım. ve bu yönetmelik biz 4. sınıfları da etkiliyor.

neyse her şeyi geçtim, arkadaş mezun olacak, son dersleriyle ve projesiyle cebelleşiyor.. adam geçen yıl bir dersten kaldı, bir daha ki dönem tekrar sınıf açıldı ve verdi. sınıf açıldığında 99 şubesi ile parasız olarak devam zorunluluk şartı aranmadan sınavlara girebiliyorduk. yani hala girebiliyor olmamız lazım, neyse. adam dersi geçti, transkriptine işlendi. mezun olmasına 5 kala "sen bu dersi kendi döneminde almamışsın, 500 lira sınav ücretini de yatırmış gözükmüyorsun." dendi.. transkriptinden dersi silmişler, mezuniyet için alması gereken dersler listesine eklemişler.. adam haklı olarak kafayı yedi.

abi.. bu okuldan uzak durun. yazacağınız varsa yazmayın. harbi yazmayın yani şaka maka değil.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

şu saatte nası bırakayım abi, ilk iki sene derslerde kolay oldugundan sıkıntı yoktu zaten, devamlılıkta çok kastırmıyorlardı vesaire.. fena değildi yani.

3. sınıfta ufaktan çivisi oynarken 4. sınıfta iyice çıktı artık. yeni olaylar bunlar. mezuniyete 11 dersim kalmış(bu dönemde 4-5 veririm diye düşünüyorum bütlerden.) yani 1 dönemde bitirilebilir.. bırakmak akıl karı olmaz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

maltepe 2010-2011 e kadar çok iyiydi ne olduysa bir anda boka sardı okul, benim nişanlım da iç mimarlık öğrencisi allahtan notları iyi de alttan bir tek bu sene devam etmediği bilgisayar 2 var onu seneye verecek

bu %80 devam zorunluluğu ve raporların yönetimce kabul edilmemesine götümüzle güldük allahtan raporları hocalara gösterince yoklamaya yk yazmıyorlar

bu sene skandal derecesinde kararlara imza attı okul yönetimi, hatta içmimarlık bölümünün başkanını da çok apal bir adamla değiştirdiler eski bölüm başkanı çok iyiydi anlamadık neden olduğunu

seneye 4. sınıf olunca alttan alına derslere kredi ödemesi yapma diye bir şey yoktur umarım eheh neyse seneye göreceğiz işte
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Geçmiş olsun umarım en kısa vakitte kurtarırsınız kendinizi.

Bu vakıf üniversiteleri vakitle birlikte paranızı da cukkalıyor böyle kazmalıklarla. Devlet üniversitelerinde de talihsiz işler olabiliyor ama hiç değilse paranızı alarak canınızı sıkmıyorlar heh. Vakit nakittir deyip gene sıkılıyorsunuz tabi.

Türkiye'de bu yönetmelikler on yıllardır nasıl yerli yerine oturmadı aklım mantığım almıyor. Hadi bu 10 yıllık vakıf üniversitesi ama 55 yıllık devlet üniversitesi de olsa hala deli gibi saçmapspaan yönetmelikler değiştiriliyor ve çok fena mağduriyetlre oluşabiliyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...