Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Acil kaza sorusu


Valeron

Öne çıkan mesajlar

Sevgili arkadaşlar öndeki araca çarptım,tutanaktada ani fren yaptığından manevra şansım olmadığı için çarptım şeklinde yazdım.

Her zaman arkadan çarpan kusurludur gibi bişi söylenir hep doğrumudur bu ?

Bide aracı kaskodan yaptırmayı düşünmüyorum götürdüm sanayide ustaya yaptırdım,peki kimin hatalı olduğuna nasıl karar vericekler o zaman ?

Trafik Sigortası'yla konuştum,çarptığınız kişi başvurursa yaptırmak için tramer diye bi sistem varmış,orda zaten dosya açılıyor dedi,rapor ona göre inceleniyor dedi,dolayısıyla benim ekstra bişi yapmam gerekmiyomuş ama bu durumun doğruluğundanda emin olamadım.

konuyla ilgili gerçekten bilgisi olan arkadaşlara şu anda vicdanen rahatlamam için ihtiyaç var,ben cevaplarımı aldıktan sonra konuyu sapıtın ama öncesinde yo yo nolur yapmayın
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yok zaten ödemeyi zorunlu trafik sigortası yapıyor hertürlü ondan yana sıkıntım yok.

karayolları mevzuatına göre de arkadan çarpan her zaman asli kusurludur diyo.

dolayısıyla paçayı kurtarma şansım yok azda olsa.

zaten benim dikkatsizliğimden ötürü çarptım ben,ama öndekide ani frene bastı sağada manevra yapamayınca soldan hop diye vurduk,ciddi bi hasar yok tabi ama acaba onda bi kusur bulabilirler mi diye merak ettiğim için sordum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

arkadan çarpan suçludur %99
istisnalar olabilir, ama senin durumunda sen suçlusun.
pratige dokmesi sehir ici trafikte zor olabilir ama takip mesafesi zorunlu bi davadır normalde. bırakmadığın için ani frenine yeterince hızlı cevap verememişsin öndekinin.

başvurursa tramere gider tutanagınız, orda tramer inceleyip suç oranını belirler, buna göre de senin trafik sigortana basvurur onun kaskosu, varsa.
senin trafik sigortandan tahsil ederler tamiri.
pert etmediysen geçmez zaten trafik sigortanı, np.
bidahaki sigorta primin artar biraz
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

tamam ondan yana sıkıntım yok,trafik sigortamdan alıcak parasını onun sigortası,ben sigortayı yenilerken hasarsızlık gidicek işte fazla para vericem vs.

ama benim hiç bi halükarda incelemeye bile girse yani tutanaklar,haklı olabilme ihtimalim yok arkadan çarptığım için heralde bunu araştırıyodum
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kıçına yapıştın gazlıyodun tabi dimi ttnin allahsııııız
sdfsdfsf

hayır, tutanağı bi şekilde kendini haklı çıkaracak şekilde tutabilseydin belki olabilirdi.
ama tramer sonucuna itiraz da edilebilir, haklı olduguna ama tramerin yanlıs karar veridigne inanıyosan, ama feci mesakatli bi sistem. tavsiye etmem.

yazın donulmezden donup onume atlayan ve yolup ortasında manevrasını bitiremeyen adamdan sıyrılırken ben de arka camurlugu göçertmiştim, tramere giden tutanak adamın yazdıgı ve ne yazdıgı anlasılmayan bi tutanak oldugu icin tramer onun aracını benim kullandıgımı sanıp beni suclu cıkarmıstı, telefonlar acenteler falan 1 hafta ugrasıp duzelttirmiştim de anca tamir parasını alabildiydim.

tl:dr

tutanakta yazılana bakılır
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...