barbu Mesaj tarihi: Mart 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2011 benim 0.75 ikisi de. lense başladım 2 hafta önce. ilk başta lens yoktu asıl kullanmam gereken. geçici 1 haftalık verdiler. o lensler ile hiç bir problem yaşamadım. hatta görüşüm filan baya netleşti. şimdi asıl lenslerim geldi ama bir gariplik var. gerçi benim sorunum sanırım farklı. sonuçta ilk kullandığım ile sorun yaşamamışım. bunda bi bokluk var haftaya gene gitcem başka doktora bu sefer. kısaca bir sorun yaşamadım ama uzun süreli de kullanmıyorum. doktorlar da iyi kullandığın sürece lens takmanda bi sakınca yok dediler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
synthesizer Mesaj tarihi: Mart 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2011 gözüm opdan 10 kat bozukmuş.yıh yıh. lens 4eva gozluk suxors Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Mart 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2011 ayrıca 0.75 az gibi geliyor gözü büyük olanlara, ama 0 numara ile bile derslerde tahtayı 2. sıradan filan anca zar zor görebiliyorsun. daha gerilerden işkenceye dönüyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
synthesizer Mesaj tarihi: Mart 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2011 tabi numara artışıyla görme bozuklugu miktarı aynı oranda artmıyo. 7le 8 arası kaşarlanmış artık bişey fark etmez çok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Mart 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2011 ninja soru sorayım burda. simdi ustte de anlattığım gibi nedense 2. hafta verdiği sürekli kullanacağım asıl lenslerde bi bokluk var. böyle uzaklara bakarken net mesela. aşağıya bakarsam net değil ama numaradan da deil o bozukluk başka bişi gibi. sonra oraya bi sure bakınca ora duzelio uzak yamuluyo filan. zar zor takılıyo bir de bu lens nedense. ters donuyo filan. dier lensten tek farkı goz capı ve cıkıntısı cok cok az farklı. 0.1 gibi. cok etkiler mi bu? acaba buyuk geldi de oynuyo mu gozumde. sanki öle hissediorm. prolar bi konussun. haftaya gitcem baska doktora ama icim rahat etmio böle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Mart 14, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2011 ya bu arada doktor lens için kağıda şey yazdı, 0.75 BC:8,6 0.75 numara eyv da. BC : 8,6 ne demek? bilen var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
synthesizer Mesaj tarihi: Mart 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2011 lensin large ı mı var mış, hiç duymamıştım. göz baktıgın yere odaklıyo dogal olarak, uzaktan çok yakına çektiginde de biraz zaman alabilir, çok uzun sure hep aynı uzaklıga baktıysan. mesela ben lensli lenssiz fark etmez, uzun sure bilg basında oturduktan sonra lensleri takıp dısarı cıktıgımda uzakları net goremiyorum, 10 15 dakika sonra normale donuyo. kaslar hep aynı mesafeye netlemekten tembelleşiyo bende biraz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Mart 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2011 kozalak said: ya bu arada doktor lens için kağıda şey yazdı, 0.75 BC:8,6 0.75 numara eyv da. BC : 8,6 ne demek? bilen var mı? lensin çapıdır o, her göze göre değişiyor en yakın çaptakini verir doktor ki otursun göze Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Mart 14, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2011 hmm ii bakalım.. deneme lenslerini optiklerde mi buluruz eczanelerde mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quesgi Mesaj tarihi: Mart 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2011 optiklerde var deneme lensleri. ayrıca lensi takınca ters dönmesinin nedeni, lenslerin de bi tersi düzü var. tersini takınca durmaz lens gözde ya döner yada kayar, oturmaz yani göze. bu arada ben de lens takmaya 0.75 ken başlamıştım. otobüs numaralarını veya tahtayı görmekte baya zorlanıyodum. lens bi sıkıntı yaratmadı bende şu an 2 numara kullanıyorum 5. yılım. lens al sıkıntı çekiyosan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Mart 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2011 ya işte sorun şu ki. benim şuan taktığımda ters iken bile duruyo gözde. zaten çok zor takılıyor bu nedense. elimle filan yerleştiriyorum gözüme. normalde "pıt" diye kapması lazımdı gözü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zaybird Mesaj tarihi: Mart 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2011 0.75 ve lens? 0.75 derecemi ya öff. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Mart 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2011 al işte başa sarıyoruz eeüüdüdüdddidiaaabiirürüüüüdüdüdvıcıcıcıcıcıcccccccııııı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Mart 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2011 olm illa kör mü olmak gerek lens takmak için Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
White Wolf Mesaj tarihi: Mart 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2011 SoulCube said: miyopluk 1 metreden sonra etkisini gösterdiği için ister 10 metre ister 20 metre olsun netlik bozuluyor. gözlerini kırpıp retinana giren ışı bir nebze düzeltmedin mi illaki bulanık oluyor karsındakinin suratı. ha bu demek değil ki adamın suratı direk bulut oluyor. ama secemiyorsun işte net bir şekilde. bir süre beyin renderlamak zorunda kalıyor anlayabilmek için :) +1 0.75 küçük gibi gözüksede 10 metre 20 metre saymadım, ama dibimde olmadıkça birinin yüzünü net göremiyorum, bu yüzden salak gibi arkadaşım diye başkasına selam verdiğim çok olmuştur.araba kullanırken zaten felaket eziyet, tabelaları geçmeden 1 saniye önce görüyorsun, yol ezberlemeyi zaten unut. Bende lense geçmeyi düşünüyorum, ama şu gözün hassaslık testi varya (hani göze bir hava fışkırtan bir makine var) gözlerim baya hassas çıkıyo zaten sigara dumanında bile ağlayan bir adamım napıcam bilmiyorum. Şu an gözlük takıyorum, ama piskolojik nedenini bilmiyorum belki piskoloğa gitmem gerekir ama gözlük takıp dışarı çıktığımda kendimi daha güçsüz hissediyorum, gözlük takmadığımda ise sanki god mode on gibi daha cesurum, daha cesur kararlar veriyorum, gerektiğinde daha cesur konuşuyorum, sırf bu yüzden gözlükten nefret ediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Mart 15, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2011 ben sorunumu şöyle çözecem sanırım ya. gözlüğüm vardı zaten camları yeniletecem. yazın lens takıcam, hatta sadece dışarı çıkarken takıcam lensi. bilgisayar başında çalışacağım için lensi çıkarmayı düşünüyorum. gözlüğe de ihtiyacım olmuyo zaten yakınla ilgili sorunum olmadığı için. bunun dışında da kışın tamamen gözlük takabilirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Mart 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2011 0,75-1,00 numara için gerçekten lens kullanmana gerek yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dartanian Mesaj tarihi: Mart 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2011 Selam, benim de gözlerim renkli :P neyse güneşe bakamıyorum lensle daha da fazla bakamıyorum, güneş gözlüğüyle çıkmaya başladım bile o yüzden. Güneş gözlüklerini belli bi ücret karşılığında numaralı yapıyolar.Eğer gözlükten memnunsan ve sadece derdin güneşse numaralı güneş gözlüğü yaptır hadi bye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Mart 15, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2011 numaralı güneş gözlüğü nası oluyo? daha geçen sene aldığım rayban gözlüğümü çöpe atmak istemem sdf. gözlüğü götürsem camını mı değiştirecekler yoksa cama özel bir şey mi yapacaklar? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dartanian Mesaj tarihi: Mart 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2011 Abi inan hiç fikrim yok napıyolar diye ama arkadaşımın bütün güneş gözlükleri numaralı. 100tl mi ne bi miktar para verdim yaptırdım güneş gözlüğünü numaralı ondan rahat görüyorum demişti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Mart 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2011 Öyle değil numaralı güneş gözlüğü istiyorum diyorsun ona göre önüne seçenekler çıkıyor optiklere gidip sorman daha mantıklı ama bildiğim birşey var numaralı güneş gözlükleri fiyatları kol gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Mart 15, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2011 az baktım da nette. camlar gg oluyormuş tamamen yeni cam takıyorlarmış. e ne anladım ben aldığım rayban den sdfg. o kadar parayı boşa mı verdik lan :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Mart 15, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2011 bu arada biri başlığı düzeltse ii olacak. :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dartanian Mesaj tarihi: Mart 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2011 ya rayban'in kendi numaralı camları yok mudur ki? Orjinal takmıyolar mıdır? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Mart 15, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2011 hmm galiba varmış. optikçilere soralım bakalım bi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar