Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Lens Kullanlar Help

kozalak

Öne çıkan mesajlar

selamlar.
gözüm 0.75-1.00 civarındaydı 5 sene öncesine kadar. gözlük vardı ama pek kullanmadım. 1 aydır sadece dışarı çıkarken gözlük kullanıyorum. bugün tekrar bi muayene olim dedim numaralar ne durumda diye. ikisi de 0.75 hala.
ben lens kullanmak istiyorum ama doktor lens kullanma numaran o kadar ciddi değil dedi. ama güneşte gözlerim mahvoluyor renkli olduğundan. güneş gözlüğü takmam lazım.

demem o ki göz numarası 0.75 miyop olup ta lens kullanan var mı aranızda? varsa herhangi bi problem yaşadı mı vs.
Sosyal ağlarda paylaş

şair burada renkli gözlü olduğunu vurgulamış :P

İşin geyik kısmını geçersek, benim de gözlerim 1.25 ve yaklaşık 4 yıldır lens kullanıyorum, gayet memnunum. Lenslerin eksi bir yönü zamanla korneayı inceltmesi, bu yüzden lazer ameliyatıdan 1-2 ay önce gözlüğe geçmenizi istiyorlar. Ama 0.75 göze lazer zaten yapmazlar :)
Sosyal ağlarda paylaş

ben tıpkısının aynısına benzer bir başlık acmıstım 2 ay once falan.
0.75 di gözlerim.
lens almaya karar verdim.
ama dedim belki numara değişmiştir en son 3 sene once kontrol ettim.
öyle her zamanda gözlük takmıyorum falan.

gitim muayene oldum 1.00 olmus dedi doktor
sonra gittim johnson&johnson 3 aylık lens aldım 90 tl'ye.
1 ay oldu kullanalı.
ilk gün garip hissettim çok az.
ertesi günden sonra gözümde lensin olduğunu farkedemez duruma geldim.
çok güzel bişey.
ama nedense gözlükten aldığım keskinliği lensten alamıyorum.bu demek değil ki net göremiyorum.Ama bir alex değil hesabı.
acaba doktor mu yanlıs derecelendirdi gözümü diye şüpheliyim :)
Sosyal ağlarda paylaş

0,75 olup bişi kullanan var mı diye sorsan tamam derim. 0,75 ne ki gülerim yani

Ben gözlük kullanmaya 2 olunca başlamıştım şu an 4 7-8 senedir lens kullanıyorum. Gözlük konusuna gelince 0,75ten bişi olmaz normal gözlüğünü kullan, güneşli oluncada güneş gözlüğü kullan(numarasız).0,75 pek etkilemez çünkü ama çooook kullanmak istiyorsan numaralı güneş gözlüğü yaptır.
Sosyal ağlarda paylaş

ilk olarak gözleri 7 leri zorlayan biri olarak sana laflar hazırlamak istiyorum.

lens gözü yoruyor, öyle her gün cıkarıp takıp temizliceksen iyi ama devamlı gözünde tutucaksan unutucaksan vs gözüne zarar verirsin. bi de takmaya alışması var ki ayrı dert.

numaralı güneş gözlüğü alman en doğrusu kanımca hatta göz ağrıları felan yoksa numarasız taksanda olur 0.75 le okuyamadığın birşey varsa zaten okumaman için ordadır.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
ma nedense gözlükten aldığım keskinliği lensten alamıyorum.bu demek değil ki net göremiyorum.Ama bir alex değil hesabı.

şu olay bende de var. hmm düzensiz olarak 6 ay lens kullandım hadi desek onların numaraları yanlıştı

geçen aylarda sırf lens için muayene oldum yeni lens aldım 1.25 - 2 olması lazım hiper. dışarda rahatımda monitor başında gözluk kadar rahat olamıyorum. neyse zaten evde gözluk kullanıyorum

ha ama sanırım benim astigmattan dolayı öyle şimdi aklıma geldi şlksdflş
Sosyal ağlarda paylaş

SoulCube said:

ben tıpkısının aynısına benzer bir başlık acmıstım 2 ay once falan.
0.75 di gözlerim.
lens almaya karar verdim.
ama dedim belki numara değişmiştir en son 3 sene once kontrol ettim.
öyle her zamanda gözlük takmıyorum falan.

gitim muayene oldum 1.00 olmus dedi doktor
sonra gittim johnson&johnson 3 aylık lens aldım 90 tl'ye.
1 ay oldu kullanalı.
ilk gün garip hissettim çok az.
ertesi günden sonra gözümde lensin olduğunu farkedemez duruma geldim.
çok güzel bişey.
ama nedense gözlükten aldığım keskinliği lensten alamıyorum.bu demek değil ki net göremiyorum.Ama bir alex değil hesabı.
acaba doktor mu yanlıs derecelendirdi gözümü diye şüpheliyim :)

Göz numarası gözlük için veriliyor genelde, ama lenste çok az bir farklılaşma oluyor. Gözlük gözbebeğine 3-4 cm uzak, ama lens direk yapışık :)
Sosyal ağlarda paylaş

miyopluk 1 metreden sonra etkisini gösterdiği için ister 10 metre ister 20 metre olsun netlik bozuluyor.
gözlerini kırpıp retinana giren ışı bir nebze düzeltmedin mi illaki bulanık oluyor karsındakinin suratı.
ha bu demek değil ki adamın suratı direk bulut oluyor.
ama secemiyorsun işte net bir şekilde.
bir süre beyin renderlamak zorunda kalıyor anlayabilmek için :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...