kozalak Mesaj tarihi: Mart 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2011 selamlar. gözüm 0.75-1.00 civarındaydı 5 sene öncesine kadar. gözlük vardı ama pek kullanmadım. 1 aydır sadece dışarı çıkarken gözlük kullanıyorum. bugün tekrar bi muayene olim dedim numaralar ne durumda diye. ikisi de 0.75 hala. ben lens kullanmak istiyorum ama doktor lens kullanma numaran o kadar ciddi değil dedi. ama güneşte gözlerim mahvoluyor renkli olduğundan. güneş gözlüğü takmam lazım. demem o ki göz numarası 0.75 miyop olup ta lens kullanan var mı aranızda? varsa herhangi bi problem yaşadı mı vs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AutolycuS Mesaj tarihi: Mart 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2011 şair burada renkli gözlü olduğunu vurgulamış :P İşin geyik kısmını geçersek, benim de gözlerim 1.25 ve yaklaşık 4 yıldır lens kullanıyorum, gayet memnunum. Lenslerin eksi bir yönü zamanla korneayı inceltmesi, bu yüzden lazer ameliyatıdan 1-2 ay önce gözlüğe geçmenizi istiyorlar. Ama 0.75 göze lazer zaten yapmazlar :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Mart 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2011 ben tıpkısının aynısına benzer bir başlık acmıstım 2 ay once falan. 0.75 di gözlerim. lens almaya karar verdim. ama dedim belki numara değişmiştir en son 3 sene once kontrol ettim. öyle her zamanda gözlük takmıyorum falan. gitim muayene oldum 1.00 olmus dedi doktor sonra gittim johnson&johnson 3 aylık lens aldım 90 tl'ye. 1 ay oldu kullanalı. ilk gün garip hissettim çok az. ertesi günden sonra gözümde lensin olduğunu farkedemez duruma geldim. çok güzel bişey. ama nedense gözlükten aldığım keskinliği lensten alamıyorum.bu demek değil ki net göremiyorum.Ama bir alex değil hesabı. acaba doktor mu yanlıs derecelendirdi gözümü diye şüpheliyim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Todesengel Mesaj tarihi: Mart 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2011 0,75 olup bişi kullanan var mı diye sorsan tamam derim. 0,75 ne ki gülerim yani Ben gözlük kullanmaya 2 olunca başlamıştım şu an 4 7-8 senedir lens kullanıyorum. Gözlük konusuna gelince 0,75ten bişi olmaz normal gözlüğünü kullan, güneşli oluncada güneş gözlüğü kullan(numarasız).0,75 pek etkilemez çünkü ama çooook kullanmak istiyorsan numaralı güneş gözlüğü yaptır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LethE Mesaj tarihi: Mart 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2011 ilk olarak gözleri 7 leri zorlayan biri olarak sana laflar hazırlamak istiyorum. lens gözü yoruyor, öyle her gün cıkarıp takıp temizliceksen iyi ama devamlı gözünde tutucaksan unutucaksan vs gözüne zarar verirsin. bi de takmaya alışması var ki ayrı dert. numaralı güneş gözlüğü alman en doğrusu kanımca hatta göz ağrıları felan yoksa numarasız taksanda olur 0.75 le okuyamadığın birşey varsa zaten okumaman için ordadır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Mart 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2011 AutolycuS said: Ama 0.75 göze lazer zaten yapmazlar :) yapıyorlarmış ben de yapmazlar diyodum doktor " benden daha mı iyi bilicen akü " dedi :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Mart 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2011 said: ma nedense gözlükten aldığım keskinliği lensten alamıyorum.bu demek değil ki net göremiyorum.Ama bir alex değil hesabı. şu olay bende de var. hmm düzensiz olarak 6 ay lens kullandım hadi desek onların numaraları yanlıştı geçen aylarda sırf lens için muayene oldum yeni lens aldım 1.25 - 2 olması lazım hiper. dışarda rahatımda monitor başında gözluk kadar rahat olamıyorum. neyse zaten evde gözluk kullanıyorum ha ama sanırım benim astigmattan dolayı öyle şimdi aklıma geldi şlksdflş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AutolycuS Mesaj tarihi: Mart 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2011 SoulCube said: ben tıpkısının aynısına benzer bir başlık acmıstım 2 ay once falan. 0.75 di gözlerim. lens almaya karar verdim. ama dedim belki numara değişmiştir en son 3 sene once kontrol ettim. öyle her zamanda gözlük takmıyorum falan. gitim muayene oldum 1.00 olmus dedi doktor sonra gittim johnson&johnson 3 aylık lens aldım 90 tl'ye. 1 ay oldu kullanalı. ilk gün garip hissettim çok az. ertesi günden sonra gözümde lensin olduğunu farkedemez duruma geldim. çok güzel bişey. ama nedense gözlükten aldığım keskinliği lensten alamıyorum.bu demek değil ki net göremiyorum.Ama bir alex değil hesabı. acaba doktor mu yanlıs derecelendirdi gözümü diye şüpheliyim :) Göz numarası gözlük için veriliyor genelde, ama lenste çok az bir farklılaşma oluyor. Gözlük gözbebeğine 3-4 cm uzak, ama lens direk yapışık :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LethE Mesaj tarihi: Mart 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2011 0.75 e lazer yapmazlar yaşlanınca zaten göz hipermetropa kaycağı için lzer ameliyatlarında az biraz miyop bırakıyorlar o .75 de oraya sayılır bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Mart 14, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2011 ben de hiç bir şey kullanmamayı düşünüyorum aslında. düşünelim bakalım... çok aşırı dert olmuyo 0.75 ama kızların beni kesip kesmediğini anlamıyorum dsfsds Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Mart 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2011 abi saçmalama 0.75 senin sandığın gibi basit birşey değil. iki dakikada göz doktoru yaptın kendini. ben çok net söyleyebilirim 0.75 miyopun uzağı gayet kötü görebildiğini. 10 metre ilerdeki adamın suratını dahi seçemiyorsun öyle birşey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Mart 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2011 numaralı güneş gözülüğü var abiler gözlüğü var, çerçevesi daha pahalı olan bi üst modeli fem edition Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LethE Mesaj tarihi: Mart 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2011 0.75 benim sandığım kadar basit değil ama senin sandığından basit bence. anca adamın yüzündeki sivilceyi seçemezsin. göz doktoruna gittiğinde en alttaki sırayı okuyamazsın en kötü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Mart 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2011 lethe ben 0.75 göze sahibim diyorum. şu bir kaç ay öncesine kadar öyleydi en azından. dediklerimi kendi tecrübeme göre söylüyorum tahmine göre değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Mart 14, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2011 10 metre de değil ya naptınız :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Mart 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2011 0.75 miyop üstüne astigmat olunca iğrenç oluyo. yapay ışık olan yerlerde bi kaka göremiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Mart 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2011 miyopluk 1 metreden sonra etkisini gösterdiği için ister 10 metre ister 20 metre olsun netlik bozuluyor. gözlerini kırpıp retinana giren ışı bir nebze düzeltmedin mi illaki bulanık oluyor karsındakinin suratı. ha bu demek değil ki adamın suratı direk bulut oluyor. ama secemiyorsun işte net bir şekilde. bir süre beyin renderlamak zorunda kalıyor anlayabilmek için :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Mart 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2011 lazer oldum 3 numarayken, cok memnunum ama şahin gözü olmadı, .50-.75 gibi bişi var hala hissediyorum kısınca gözleri odaklayınca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Mart 14, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2011 bende astigmat ta çıktı ama ciddi değil dedi. 0.75 e kadar bişe yapmıyolarmış 0.75 ten sonra camı falan ona göre almak gerekiyomuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Mart 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2011 şahin gözü olmak için gerekli bir kriter var mı peki tatar? makine yapıyormus herşeyi otomatik olarak öyle duydum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LethE Mesaj tarihi: Mart 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2011 doğrudur SoulCube benimde 7.0 , bu numaralara gelince 0.75 deki netliği anlarsın :( tarif veriyim hatta. sen şu an 1080p çözünürlük isteyip 720p çözünürlüğe burun kıvırıyorsun ama ben şu an 300p e mahkum olup sana hayret ediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Mart 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2011 makineye giriyorlar değerleri, üst katman kesilip alınıyor sonra makime lazer atımına başlıyor girdikleri değerler kadar. ama benimki başlarda sanki daha netti sonradan .50 kadar miyopa geçti gibi geliyor, ya da doktor ilerde hipermetrop olunca dengelensin diye bıraktı sanırım az bişi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Mart 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2011 LethE said: doğrudur SoulCube benimde 7.0 , bu numaralara gelince 0.75 deki netliği anlarsın :( tarif veriyim hatta. sen şu an 1080p çözünürlük isteyip 720p çözünürlüğe burun kıvırıyorsun ama ben şu an 300p e mahkum olup sana hayret ediyorum. :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Mart 14, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2011 biraz gözlüksüz dolanim bakim. rahatsız olursam görme konusundai lens alırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LethE Mesaj tarihi: Mart 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2011 üzülme ya büyümesi dursun bende olacam ameliyat , 2 sene once bekle daha demişti doktor. 30 damı durcak nedir çözemedim bende ama o zaman gelince birlikte 0.75 e laf ederiz :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar