Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ukrayna-Polonya

loop

Öne çıkan mesajlar

• 2 hafta sonra ...
Spiegel said:

ukrayna'ya vize kalkmis miydi yoksa kalkmak uzere miydi? kalktiysa ya da sampiyonaya kadar kalkacaksa direk gidilmesi gerek =)

Vize 50 $ + 3 gün abi , dert ettiğine değmez :)

Ya da 100 $ , 1 ertesi gün , çok sıkıştırırsan sabah ver akşam al bile oluyordur.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Gençler,Ukrayna'ya gitmedim.Ama Polonya'ya defalarca gittim.2.5 kadına 1 erkek düşen bir ülke ve kadınların içinde çirkin diyebileceğiniz kadın neredeyse yok.Üstelik erkeklerinin neredeyse tamamına yakını hanzo,alkolik.Yani kadınların inanılmaz derecede şevkate ihtiyacı var.Bizi de görür görmez beğenilerini hemen ifade ediyorlar övünmek gibi olmasın.Tarihi bir memleket.Gençlerden bilmeyenler olabilir,Polonya bizim tarih boyunca sürekli karşılıklı ilişkilerimiz olan bir memleket.Tarihimizdeki adı LEHİSTAN.Polonyalıların konuştuğu dilde zaten LEHÇE.Bizim padişahlarımızın Lehistan üzerine yaptığı seferleri çok okuduk.Bu seferlerde adamların çok canını yakmışız.En çok da dillere destan güzellikteki Leh kızlarını alıp alıp getirmişiz memleketimize.Yani aslında bugün rengarenk gözleri,sapsarı saçları olan vatandaşlarımızın bir kısmında kesin olarak işte o günlerden gelen bir kan vardır.O kadar karışmışız yani.Hele bizim padişahların en gözde kadınları hep Leh kızları olmuş.En güncel olan olduğu için söylüyorum,Kanuni Sultan Süleyman'ın annesi var ya hani şu bizim Nebahat Çehre'nin oynadığı Valide Sultan...İşte Kanuni'nin annesi de bir Leh kızıymış.

Varşova mükemmel güzellikte bir şehir.SSCB zamanında Rusların Polonya halkına hediyesi olan şehrin ve Polonya'nın en yüksek binası şu an yanılmıyorsam restaurantlarla dolu ve bazı katları da basın merkezi olarak kullanılıyor.Bunun haricinde Varşova Müzesi,adlarını hatırlamam çok zor olan(Lehçe'den dolayı)katedraller ve kiliseler(en dindar katolik milletlerden birisidir Polonyalılar),modernize edilmiş olan Eski Şehir(klasik Old City) görülmeye değer yerler.
Diğer şehirlerden Krakow'da Resim Müzesini gezmek gerekir.4 katlı resim müzesinin 1 katı tamamen Osmanlı ile yapılan savaşlara ayrılmış.İnanılmaz tablolar var ve açıkçası o tablolara bakınca adamları ne kadar korkuttuğumuz ve ruhlarında ne kadar derin izler bıraktığımız rahatlıkla anlaşılacaktır.Hele ki Krakow'un meydanında ki kilisenin girişinde bir heykel var.Burada boru benzeri bir şey ağzında olan bir adamın ensesinin bir tarafından bir ok girmiş,öbür taraftan çıkmış.İşte bu adam zamanında Osmanlı'nın saldırılarından birini halka duyurmak isteyen bir adamcağıza aitmiş.Yeniçeri adam boru ağzındayken atmış oku ve öldürmüş.İşte bu kiliseye o adamın adını vermişler ve bahçesine de adamın heykelini koymuşlar.Yani anlayacağınız,Türk'üm deyince ilk an da bir ürperme oluyor,bakışlarda bir mana oluyor ister istemez.Ama kısa süre sonra kaynaşıyorsunuz Polonyalılarla.Dediğim gibi özellikle kadınlarıyla.

Bunun haricinde Lodz(garip bir dil olduğu için Lehçe,Lodz yazılır ama Vuç şeklinde okunur)sanayi ve ticaretin yoğun olduğu bir şehirdir.

Bielsko Biela'da mükemmel bir şehirdir.Ormanlarla çevrilidir.5-6 kez gittim.En son 8-9 sene önce gittim.Hatırladığım kadarı ile şimdilik bu kadar.

Hee,gece hayatı özellikle Varşova'da iyidir.Eğer olur da birlikte gidersek yaşatırım sizi,bilirim her yeri ;)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...