Klapaucius Mesaj tarihi: Mart 14, 2011 Mesaj tarihi: Mart 14, 2011 Genel actionscript ve flash forumlarının vazgeçilmez geyiğidir bu çok severim. Adobe sonunda flash player üzerinde yoğunlaşmaya başladı adam gibi herkesin şikayet konusu ne kadar buglu olduğu yavaş olduğu vs. idi. Mesela Flash Player 10.3 geliyor yakında ve sunduğu 3-5 yeni özellik var * Media Measurement * Acoustic Echo Cancellation * Integration with browser privacy control for local storage * Native Control Panel * Auto-Update Notification for Mac OS Beta olarak yüklenebiliyor şu an ama deniyor ki adobenin tembelliği oturup kendileri uğraşcaklarına betasını sürüp kullanıcıdan uğraşmasını bekliyorlar. Mesela yeni bir şey daha geliyor "Adobe Wallaby" denilen. Bu olay FLA yı HTML e çeviriyor böylece flash desteklemeyen aletlerde bi nebze de olsa durumu kurtarıyor. Flashın kendisine genel olarak bakarsak rakibi yok denilecek gibi birşey. Microsoftun silverlightı bence farklı kulvarlarda koşuyor flashı tökezletmek gibi bir düşüncesi yok. HTML5 de bir tehtid oluşturmaz gibi zaten flashın tek işi web sayfaları değil. En fazla video playerlar flashtan html5 e döner o kadar. Onun da daha çok zamanı var. Mesela bir süredir actionscript projeleri oluşturmak için ( her ne kadar korsan kullansakta ) tonlarca para verip adobe flash satın almaya gerek kalmadı. FlashDevelop denilen program FlexSDK kullanıp( ki bunu ekstradan yüklemeye gerek yok kendisi yüklüyor) projeleri compile edebiliyoruz. Editor kısmı flashın kendi editoründen daha üstün gördüğüm kadarıyla. Ama dediğim gibi actionscript ve air projelerini standalone olarak compile edebiliyor. Gerisi için flasha ihtiyaç duyuyor. Adobe mobile konusunda kendini biraz daha geliştirse ( iphone için proje yapabiliyoruz fakat hiç denemedim desteği nereye kadar neyi desteklemiyor hangi sürüm için falan bilemiyorum ) çoğu mobile OS ları flash kullanarak yapabilmemize imkan verse efsanenin önde gideni olur şahsi kanaatimce.
Esh Mesaj tarihi: Mart 14, 2011 Mesaj tarihi: Mart 14, 2011 "bu da boyle bir animdir" demeyi unutmu$sun =P
Klapaucius Mesaj tarihi: Mart 14, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 14, 2011 :D harbi o kıvamda olmuş
Ractamainus Mesaj tarihi: Mart 14, 2011 Mesaj tarihi: Mart 14, 2011 ben flash'ı (ve onun üzerinden adobe'yi) sevemiyorum nedense.. bugün silverlight'la microsoft ve html5 standartlarını ittiren apple, google (bkz. youtube) gibi firmalar olmasaydı, hala dandik flash sürümleriyle internette gezinirdik gibi geliyor. yani adamlar zorlanmadıkça, ufkumuzu açan hiçbir şey yapmadılar sanki.. flash'ın kullanıcısı olmaktan öteye de geçmedim, iç tarafını bilemiyorum ama bende hep böyle bir yargı oluşturdu. (bak bu dediklerimi pdf reader/editor leri için de derim mesela)
Klapaucius Mesaj tarihi: Mart 15, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 15, 2011 Şöyle birşey var ama yaratıcılığın aktığı çoğu sitede flash kullanılıyor. Javascript bu iş için uygun değil çünkü ya da silverlight. Belki silverlight ilerde çok iyi olacak ama bilemiyorum ki benim için silverlight windows mobile 7 yazılımı geliştirmek için kullanılan birşey Kullanıcı bazında evet bazen işkence olabilen birşey. Mesela bir netbookta kongregateden multi bir tank oyunu açtığımda oyunun fps'si düşüyor. Bu hiç hoş değil. Belki oyun optimize edilmemiştir bilemeyiz ama sonuçta suçlu flash görünür her zaman ilk olarak
Öne çıkan mesajlar