Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

WAX

Esh

Öne çıkan mesajlar

bi dönem o işlere girmiştim araç temizlik ve bakımına.

bizim sistemde, ve tahmin ederim ki cogu sistemde, boya koruma denen şey 3 aşamalı bi işlem.
ince çizik giderme, pasta vari bi uygulama yani
boya koruma uygulaması
teflon veya silikon cila

webde meguiarsın eski tarihli bi videosu var, 1 saatlik falan, aracınıza hangi urunle nası uygulama yapmalısınız uzerine, feci guzel bişey. izleyerek uzman olabilirsiniz. linki bilmiyorum suanda ama.

edit:

boya koruma ve temizlik konusunda maslak sanayi meguiars bayağı başarılı duydugum kadarıyla.
ama folyo kaplama falan kesinlikle onermiyorum, veya herangi baska bi uygulama.
Sosyal ağlarda paylaş

gecen arabayi yikattim, ertesi sabah tavanda marti pisligi falan. allahtan folyo varmis tavanda. eger yanlis gormediysem temizledikten sonra zemin matla$ti resmen folyoda. belki de temizleyememi$imdir bilemiyorum sdfa. yani teorik olarak pvc folyonun asitten zarar gormemesi lazim.
Sosyal ağlarda paylaş

Ertesi sabaha boya çürütecek kadar asitli değil ama benimkinde tatile gittiğimde 3 hafta kalmış tavanda dikkatli bir gözün yakalayacağı belirgin bi zedelenme var.

Bildiğim kadarıyla 2 günden falan sonra zedelemeye başlıyor. Boya koruma olduğunda bu zedelenmenin engellendiği söyleniyor, onların yalancısıyım.

Yıkama imkanı olmadığı durumlarda ıslak selpak vb koyup yumuşatıp pisliği temizlemeli.
Sosyal ağlarda paylaş

Vodan said:

Bildiğim kadarıyla 2 günden falan sonra zedelemeye başlıyor. Boya koruma olduğunda bu zedelenmenin engellendiği söyleniyor, onların yalancısıyım.
engellenmez tabi ki canım, sadece kalıcı hasar alma süresi biraz uzar.
boya koruma aracına çok hassasiyet gösteremeyen ama kıymet veren insanlar için.
Sosyal ağlarda paylaş

butun araca sıkıp sonra yapmadın herhalde?

bölgesel bölgesel ve dairesel hareketlerle uygulamak lazım küçük küçük.

ışık pürüzsüz yüzeyden en yüksek oranla yansır, pasta yüzeydeki cizikleri aynı yükseklige getirmek için katman inceltir, cila da kılcalları doldurur, mis gibi bebek poposu olur araç :)

benim de camurlugum boyandıktan sora bikaç pasta gereken hatalı yer kalmıştı, aylardır useniyorum yaptıramıyorum, yaptırsam sonrasında tampon için autokinge vericem, sonrasında da bi güzel pasta cila baştan sona.
Sosyal ağlarda paylaş

imkansız tabi, başka araçlar yayalar hava şartları vesaire derken, 1 sene sonrasında bile pasta çığır açıyo.
ki pastayı sevmemek için neden yok.
uzman ellerle uygulandıgı surece aracın pastalanabilecek katmanından çok ufak yiyerek yapılıyo, bisürü kez yapılmaya da olanak tanıyo.

beyazda daha rahat ama kılcal da çizik de daha az belli olur, pastasız idare etmek daha kolay
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...