Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hollanda- eğitim

Dragonfire

Öne çıkan mesajlar

cetintas said:

elazulruby said:

Eczanelerden kastım coffee shoplar ya abi. Araba kiralarsın tabii ki de, biz arkadaşlarla hatta köln'e araba kiralayarak gitmiştik, araba başına gidiş dönüş 70 euro tarzı bir şey vermiştik. Hollanda Türkiye'ye göre garip bir biçimde daha ucuz; döner filan hariç tabi. 5 euroya lahmacun yiyordu gevurlar, ve gayet de mutluluardı.

Yeme,içme,ulaşım son derece pahalı Hollanda'da.Senin gibi düşünmüyorum.Dün geldim Hollanda'dan ve 1 haftalık seyahatin bize bedeli sadece yediğimiz,içtiğimiz,ulaşım 800 Yuro(yaklaşık 1900 Lira,adam başı 950 Lira,böl bunu 6 güne,eder yaklaşık 160 Lira kişi başı. Kusura bakma ama çok para.)Hollanda kesinlikle Avrupa'nın en pahalı ülkelerinden biri.Hatta Londra'dan sonra açık ara en pahalısı.

Çok anlatacağım Hollanda'yı da, bir kendime geleyim.

sen ne yiyip içtin abi.
ben 4 gün kaldım, 150 euro harcadım konaklama dahil.
Sosyal ağlarda paylaş

Vallahi ben hiçbir zaman abartmadım aldığım şeyleri.Kendi ihtiyacım kadar aldım.En kalabalık geldiğim zaman sanırım şöyle bir şeydi:Hollanda duty freesinden 1 müzik seti,birkaç paket peynir...Bizim duty freeden de 1 karton sigara,1 tane Bailey's,1 tane Malibu, hatuna parfüm, kıza çikolata,anne-baba-kardeş-eş-dosta 5-6 kutu hediyelik çikolata/şekerleme.

Ama birkaç karton sigara, 8-10 şişe viski, düzinelerce karton çikolata-şekerleme, 8-10 şişe parfüm alan kişiler gördüm. Bir sınırlama var mı,bilmiyorum?
Sosyal ağlarda paylaş

herşey çok güzel, çok eğleniyorum gün içinde de iki tane sıkıntım var.
Birtanesi saat 6 dan sonra hiç bir olay yok, avm gibi bir yer var oraya yürüyeyim dedim yanlış dönmüşüm biyerden bulamadım mekanı. Ama etraf çok güzel milletin evinin arkasında ya çiftlik gibi yerler var yada seralar var. Binalar hep 1-2 kat bahçeler yeşil ve bakımlı. Havası çok güzel yaşanacak yer açıkcası yerleşmeyi düşünüyorum burada iş teklifi gelirse. Ama dediğim gibi 6 dan sonra bir olay yok avm bile 8 de kapanıyor birde pazartesileri bi acayip her yer kapalı. Gençlerin akşamları toplandığı yerleri keşfetsem baya güzel olacak. Yarın demonstrasyon serasındaki tatlı hatunlardan birisine dışarı çıkmayı ve bana etrafı gezdirmesini rica edeceğim, hem muhabbet olur hem mekan öğrenirim.
Diğer sorunumun ise tek çözümü kadını öldürmek. Yaşam sevincimi çalıyor diye pek çok kez tekrarlamışımdır. Kadın çirkinlikten yıkılmıyor yıkıyor. Özgüveni zaten sıfır. Dalga geçmeyeyim diyorum ama kadın işimi çok zorlaştırıyor.
Zaten 41 yaşında hiç çalışmamış hiç evlenmemiş bi hayır gelmez artık. Camdan atıp kurtulasım geliyor ama dediğim gibi sadece 2 kat binalar.
Yinelemekte fayda görüyorum hatunları çok güzel, tabi bu hatunları gördükten sonra Türkiye'ye gel evlen diyorlar peh.
Sosyal ağlarda paylaş

Aman aman...Meksika iğrenç bir yer.30a yakın ülke gezdim,içlerinde en pis, en beni rahatsız eden yer Meksika idi. Meksiko Siti harbiden de çok kalabalık, çok pis ve can güvenliği konusunda çok dandik bir şehir. Taksiler orada bildiğin tedavülden kalkmış vosvos.Şoförün yan koltuğu iptal ediyorlar,yandan arkaya oturuyor yolcular.Taksilerin pek çoğunda kurşun deliği dikkatimi çekmişti.
Sosyal ağlarda paylaş

Çalışıyorum, iş yeri yolladı beni, ama bu sertifika kursuda ileri derecede tamamlayanlara iş teklif ediyor. Yani sözleşmemi tamamlayıp iş değiştirme olanağım var.
meksikada ise bizim supervizor oturuyor gayet mutlu adam ama bilemedim. Malikane kiralamış 1500metrekare, 500 usd. Baya öve öve anlatıyor. Eşide meksikalı zaten. Ama neyse ona daha vakit var.
Hollandada akşam 6dan sonra ne yapmalı?
Sosyal ağlarda paylaş

oooo, sen bildiğin kasabadasın, ben de sen baştan beri söylüyorsun, amsterdamın mahallesi falan sanıyorum...işin zor o zaman dostum çünkü bu avrupalıların kasabaları gezmeye gittiğinde 3 gün, 5 gün hoşa gidiyor, "vay lan, ne güzel, yemyeşil, tertemiz hava, evler hep tek katlı, iki katlı, vs." diyorsun da 1 hafta kaldıktan sonra monotonluk, sessizlik, gece hayatının olmaması adamı bunaltıyor. arabasız zaten oralarda,küçük yerlerde işin iyice zor.
Sosyal ağlarda paylaş

Sürekli kalırsam araba zaten şartta, söyle küçük bir evim olsa arkadada 3-5 dönüm seram olsa ve hoogendoorn da çalışıyor olsam süper olurdu. Yemek yediğimiz yerdeki garson kıza sordum ne yapılır ne edilir diye direkt bar cevabını verdi. birde bilardo varmış. havuz sordum monster diye yakın bir semt tarif ettiler güzel bir havuz varmış tabi ben bisikletle yanlış gitmişim kumsalda buldum kendimi ama baya kalabalıktı. Demekki kumsalda toplaşma kültürü burada da var.
Başka neler yapılır dedim, partyler var dediler. pop müzik festivali varmış mall'ın orada. havuz hüsranından sonra oraya uzanayım dedim orayı biraz biliyordum, ama o kadarda bilmiyormuşum. AVM dediğim yer mobilyalar araba ve başka işime yaramayacak ne kadar gereksiz şey varsa hepsini satan yarı ticaret merkezi yarı sanayi tadında bir yer çıktı. Hem hevesim kırıldı hem çok yorulunca eve döndüm.
Yanlış geldiğim heryerin resmini çektim upload ederim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...